| 29.04.2008, 14:30.22 | |
Přijem satelitů na Technisat DigiDish 45 v ČRZdravím,rád bych věděl jaké satelity z praxe lze na tuto anténu chytit v ČR a jestli se dá připojit na motor Diseq SG 2100. Vypadá to, že nám bytové družstvo zakáže satelity a to i na balkoně - tak přemýšlím, že si vyměním svoji 90cm parabalu za tuto anténu a dam to buď a stojan na zem nebo na vnitřní stěnu v lodžii. Jde mi hlavně o pozici 28.5E, ale tuším problém ;-) Díky za informace! |
![]() Mortal |
| 29.04.2008, 14:50.21 | |
jak jsem psal dřívePři použití úzkých konvertorů ALPS (ani s invertem ani s jinými to nejde rozumně nastavit!) celkem v pohodě našilháš 19.2E, 23.5E a 28.2E a vzhledem k síle signálu asi i 13E k tomu, pochopitelně mimo A2D. Na středu je 23.5E, rezerva je celkem dostatečná, za půl roku provozu nepamatuju ani jeden výpadek kvůli počasí (a přežilo to sněžení, i poměrně hustý déšť).K použití motoru SG2100 bych byl skeptický, protože parabola má poměrně omezené nastavení elevace a na tento motor to asi nenastavíš. Ale Technisat prodává přímo motor pro DigiDish 33 a 45, tak zkus spíš jít tímto směrem. |
![]() kubisek |
| 29.04.2008, 14:52.09 | |
RE: Přijem satelitů na Technisat DigiDish 45 v...Tý brďo, už to začíná. Po celý zemi, hlavně díky absenci pozemního Digitálního vysílání, rostou paraboly jako houby po dešti. Co mají ale lidi dělat, když nechtějí mít pouze 3-4 zrnící a duchaté analogové programy? Věřím, že se to zatím bude týkat jenom vašeho města. Tuto anténu jsme instalovali, ale nečekej zázraky s tím 28,5E, tato družice je určena pro lidi více na západ. Jinak funguje bezvadně. Na motor ale podle mě nepůjde, jedná se o monoblok. :( |
![]() Dejf |
| 29.04.2008, 14:55.43 | |
RE: Přijem satelitů na Technisat DigiDish 45 v...Soráč, přehlédl jsem nadpis, myslel jsem, že se jedná o TechniSat Multytenne 45 (4 satelitní družice, 1 výstup) :) |
![]() Dejf |
| 29.04.2008, 15:01.15 | |
RE: Přijem satelitů na Technisat DigiDish 45 v...Při nejhorším trochu sesekneš ten předek a bude z toho vynikající lopatka na smetí nebo na uklízení, když zapomeneš vyvenčit psa. R^ |
![]() vortimond |
| 29.04.2008, 15:12.53 | |
RE: Přijem satelitů na Technisat DigiDish 45 v...TO: Dejf: no vidíš, tos mě přivedl na novou myšlenku.Je to sice za cenu dalšího přijímače, ale zato je to fakt malý a dá se to dobře schovat v lodžii. Vzhledem k tomu, že bydlím na Plzeňsku by měl být přijem i na 28.2E dobrý. ;) |
![]() Mortal |
| 29.04.2008, 16:35.18 | |
RE: Přijem satelitů na Technisat DigiDish 45 v...Podlmě je lepší si ten "monoblok" poskládat - viz můj příspěvek výše. Vyjde to stejně, ale když se něco pos**e, tak se nemusí zahodit celá anténa.Jako já osobně na DigiDish 45 nedám dopustit, je to ideální volba pro malé balkóny. |
![]() kubisek |