30.04.2008, 10:46.11 | |
Nákup sat. kompletuAhoj všem, chtěl bych odejít od UPC a pořídit si satelit. Můžete mi prosím někdo poradit jak jsou na tom s kvalitou ty obyčejné komplety v marketech? Co by nemělo u kompletu/přijímače chybět? Na co si dát pozor?Př.: Satelitní komplet Digitální Strong SRT 6500 Digitální satelitní komplet zahrnující kartu Czech link pro neomezené sledování českých programů (ČT1, ČT2, ČT24, ČT4 Sport, TV Nova, Prima TV, TV Noe...) Vestavěný dekodér Cryproworks, české menu, EPG, displej, Scart, parabola 80 cm, 2 x LNB konvektor pro příjem ze 2 družic, držák pro konvektory, DiSEqC přepínač, karta T&T Czechlink bez časového omezení. 4 999,- Satelitní komplet pro příjem ze 2 družic Schwaiger SAT CW 80/2G Umožňuje časově neomezený příjem programů ČT1, ČT2, ČT4 Sport, TV Prima, TV Nova a filmů na Public TV. Připlatit lze i programy HBO, Galaxie Sport, CS Film, Nonstop Kino, Film Box a XXX Xtreme. Volně lze přijímat programy ČT 24, Public TV, TOP TV, Óčko a TV Noe vč. Slovenského programu TA3. Komplet obsahuje přijímač se zabudovaným dekodérem Cryptoworks DSR 1004 CW, 80 cm Fe parabola SPI 992, 2 x LNB FLS 9901, držák Multifeed pro 2 konvektory, přepínací relé a neomezená karta Digital pro příjem čs. Programů. 5399,- Chápu, že tady jste samí profíci a fajnšmekři, ale mě stačí jen sledovat české programy a necpát měsíčně UPC prachy za nekvalitu. Díky moc Maris |
![]() Maris |
30.04.2008, 12:01.15 | |
RE: Nákup sat. kompletuKdyž si zajdeš do nejbližší sat prodejny, rádi Ti tam poradí. Strong komplet nekupuj, je to šmejd!! Kup si pořádnou parabolu 85/85Al, počet LNB podle požadavku, pořádný DiSeqC (EMP) a solidní přijímač (Humax, Homecast, Kaon ....). Pokud chceš EMU, poradí Ti prodejce (např. Openbox). Karta je na Tobě, kterou. |
![]() Zip |
30.04.2008, 12:26.16 | |
RE: Nákup sat. kompletuJestli chceš mít problémy tak si kup Strong SRT 6500 a máš na ně zaděláno.Jestli chceš mít laciný,ale pořád dobrý stroj,tak kup Humax 5400 nebo s Cryptoworskem 5500.Jsou to starší přístroje ale držáky.Prodávají je různě po sat bazarech ale nesmíš bohužel naletět nějakýmu vychcálkovi,který Ti prodá odpálený.Nebo zalistuj zde na parabole ve foru zpět,tam těch příkladů a zkušeností je hafo. |
![]() hobza |
30.04.2008, 12:34.05 | |
RE: Nákup sat. kompletuTO: Maris, ani jedno ani druhé...jsou to vyhozené peníze...ve snaze srazit cenu co nejníž jsou to strašné komplety! Drž se rady od Zipa...toť můj názor ;) |
![]() Pájík |
30.04.2008, 12:44.56 | |
RE: Nákup sat. kompletusatelitní komplety jsou vesměs výhradně sestaveny s největšího braku co se na trhu vyskytuje.Přijímače Strong,Schwaiger a model Topfield 600CR jsou problémové,špatně fungující stroje.K Zipovo příspěvku bych ještě doplnil přijímače Technisat. |
![]() Saxon |
30.04.2008, 12:46.01 | |
RE: Nákup sat. kompletuCo je to prosím EMU?Díky |
![]() Maris |
30.04.2008, 12:51.13 | |
Maristusim nejaky pstros ... :-) |
![]() JanoHels |
30.04.2008, 12:52.24 | |
technisatJá bych Ti doporučil Technisat,humax,openbox 810.Já osobně mám technisat a pár jsem jich i namontoval a všechny jedou v pohodě. |
![]() Miroslav B |
30.04.2008, 13:09.05 | |
RE: Nákup sat. kompletuNo jo Technisat, ale který:TechniSat Digit MF4-S CC TechniSat Digit MF4-S TechniSat Digit 2 CI TechniSat Digit 4S FTA TechniSat DigitMod S1 FTA TechniSat SatPlus S2 FTA TechniSat StarSat HC FTA Bude mi stačit: TechniSat Digit MF4-S CC ? A jakou parabolu a jaký konvektor? A potřebuji i Cryptoworks, nebo DiSEqC? Jaké jsou v konvektorech rozdíly? V elektrech jsem se ptal, ale tam ví prd. Do speciálky se hned nedostanu, tak skouším načerpat info od Vás, abych měl nějakou představu. Chápu, že vypadám jako tupoun, ale jsem v tomto naprosý laik. Díky za pochopení Díky moc ;) |
![]() Maris |
30.04.2008, 14:03.52 | |
RE: Nákup sat. kompletu1. Bez placení těch dobrých programů moc není. Oproti UPC moc neušetříš, nedělej si veliké iluze.2. Tedy ušetříš, pokud budeš mít emu = emulaci, sofwarově emulovanou kartu, kterou se toho času dá i bez placení přijímat balíky DigiTV (skoro dtto co UPC), Premiere, TPS, ORF a pár dalších. Ale to je vše nejspíše dočasné, nezaručeně na jak dlouho. Lze to ze strany providera zarazit. 3. Pokud chce používat kartu Czlink (TT nebo Gital) tak potřebuješ čtečku cryptoworks, to se dá zařídit dvěma způsoby: buď ji má přijímač vestavěnou, nebo má CI slot, do které lze dokoupit modul CAM pro tuto kartu. 4. Tak lze seřídit i emulaci. CAMem jako je Diablo. Možností co sledovat je strašně moc a za různých podmínek, a na tom co si zvolíš do značné míry závisí výběr přijímače. Mohou to být i ty uváděné, velmi levné a ne moc kvalitní přijímače, za jistých podmínek...protože je to skutečně hodně levné. Já bych je nechtěl ani zadarmo, ale já mám nějaké představy o tom, co chci vidět. Koukni se na programy televizních stanic a urči, co chceš koukat. Pak bude rada moc být přesnější. Ani ve speciálce ti bez toho zadání nemohou poradit. Je to blbé - jak si vybratkdyž nevíš z čeho, že...tak začni třeba televizním programem na sms.cz, koukni na premiere.de, uvaž ORF, rozhodni se, jestli chceš pirátit na tom DigiTV... |
![]() Antonín |
30.04.2008, 17:35.40 | |
RE: Nákup sat. kompletuKrásně jste mu to sepsali, jen zdůrazním, že to Digi na černo velmi brzy skončí, takže se na to neupínej ! |
![]() kacenkin |
30.04.2008, 17:46.38 | |
RE: Nákup sat. kompletuSuper, díky moc, ale mě opravdu stačí jen ty české programy co jsou v nabídkách u těch kompletů v marketech. Nepotřebuji sledovat polovinu zeměkoule, jen jsem chtěl radu jestli to koupit - jak jsem se dozvěděl - nebrat.Co tedy koupit. Opravdu by mi stačilo programově to co nabízí markety, mám UPC zákaldní nabídku - 9 programů a chtějí za to 300,- měsíčně. Takže jsem řekl dost. Možná satelit. Ale vůbec se v tom neorientuji. A pokud začnete psát o EMU a DiSEqC tak jsem v koncích. Díky |
![]() Maris |
30.04.2008, 18:02.09 | |
RE: Nákup sat. kompletuKup si parabolu 80AL nebo FE - Italskou (cena cca 600-1000kč) - hlavně kvalitní, monoblok Smart (Inverto ...), Kartu TT Standard nebo Gital, dle vlastního výběru (pokud nechceš placené prog. tak je to jedno) - cena 2000,- (vše pod 2 litry - budeš doplácet!! aktivaci) a na závěr přijímač, třeba HUMAX CR Fox II (pefektní EPG a čeština), spolehlivá osvědčená značka. Celé se to dá poskládat pod 6000,- a proti letákovým a market akcím je to zlaté!! |
![]() Zip |
30.04.2008, 18:12.59 | |
RE: Nákup sat. kompletuTeď jsem našel komplety kde jsou 3 Humaxy:http://www.tvDigitalne.cz/index.php?ID[1]=6&ID[2]=8412&Satelitni-komplety-Pro-prijem-CZ-kanalu mohl by to být některý? Díky |
![]() Maris |
30.04.2008, 18:31.33 | |
mariskdyby ses rozhodl pro Technisaty,můžeš zvolit z následujících modelů:Digit STR1 - MF4S-CC nebo DigitS2.Že Ti stačí české programy,to si myslíš teď,věř mi,že není od věci občas kouknout na nějaké zajímavé FTA/volné/ zahraniční kanály.Už kvuli jazykum.....Finanční rozdíl je v tom zanedbatelný! |
![]() Saxon |
30.04.2008, 19:20.00 | |
RE: Nákup sat. kompletuMusím souhlasit se ZIPEM.Tento "jeho" komplet nabízí plno firem v ceně těsně nad 5000kc |
![]() pichac |
01.05.2008, 10:24.46 | |
Sat kompletJa som si kúpil komplet a bol to nepodarok, večne v reklamácii. Čo máš kúpiť neporadím, nemám skúsenosti ale snáď ako. Mnoho kamenných obchodov, keď si vyberieš zostavu od kábla, paraboly (motora) až po prijímač, obvykle dáva zľavu aspoň 10%. |
![]() antonius |
01.05.2008, 19:39.35 | |
RE: Nákup sat. kompletuDíky moc za rady.Co tak pročítám, tak začínám uvažovat o OPENBOXu X810 (má nový čip Sony CXA2161R s excelentním obrazovým výstupem - vhodný pro LCD , Plazma TV... a já mám LCD) Co vy na to? Nemůžete mi poradit s konfigurátorem satelitních kompletů? Nevím jakou parabolu a jaký konvertor a co je ještě vše potřeba k přijímači. viz.: http://www.tvDigitalne.cz/index.php?konfigurator=cesky Díky moc |
![]() Maris |