Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
03.05.2008, 20:12.02

Sestavení satelitního kompletu

Ahoj všichni,
moc, moc prosím o pomoc při sestavení satelitního kompletu. Už jste mi poradili značky a co asi vše by to mělo obsahovat. (Jsem v tomto naprostý laik a nákupy kompletů v marketech jste mi úspěšně rozmluvili. Do speciálky se hned tak nedostanu a stejně jako laik nepoznám, jestli mi radí dobře, nebo potřebuje prodat.) Díky moc.
Myslím správně, že pokud chci komplet pro příjem ze 2 družic potřebuji:
1. přijímač, 2. parabolu, 3. konvektor, 4. DiSEqC a 5. karta. Je to vše?

A co říkáte na:
- přijímač OpenBox X810 (nebo X820)? Nebo Humax? (u OpenBoxu je prý nový Sony čip pro lepší obraz pro LCD a to mám) tak nevím...
- parabola Emme Esse 80 Al
- Inverto Monoblock 0,2 dB (Monoblock, šumové číslo 0,2 dB, fullband, 40 mm úchyt, univerzální. Astra1+Astra3)
- DiSEqC (nevím jaký)
- kartu

Pokud to není ode mne moc troufalé a pokud mi chcete poradit můžete prosím vycházet ze součástí na: http://www.eusat.com/satelitni-prijimace/ je to pro mě jednoduší-vše na jedné straně a popisy s cenami.
Díky moc za pomoc
uživatel
Maris
03.05.2008, 20:21.46

RE: Sestavení satelitního kompletu

1 - Openbox si kup,ale s novým čipem nečekej,že se ti vypálí zornice nad skvělým ostrým obrazem.

2 - Parabola EmmeEsse je jistě výborná,ale asi bych šel raději do průměru 85cm,oni/emmeessisti/ totiž trochu mlží s tím rozměrem...

3 - konvektor nekupuj,raději konvertor/LNB/,nebo rovnou dva a na monoblok se vykašli.LNB kup třeba Inverta.Jedno WhiteTech/delší krk/na ohnisko a jedno SilverTech na šihačku.Ještě si kup hliníkový multifeed na uchycení obou konvertorů.

4 - DiseqC relátko můžeš vzít od EMP,třeba model 162,nebo ještě lépe model DSC 202.

5 - kartu si tup za 2000Kč,buď u Gitalů,nebo u TaT.Podmínky si prostuduj na jejich webech.
www.gital.cz
www.t-t.cz
P.S. Gital v současné době inovuje nabídku,je v ráži.....
uživatel
Saxon
03.05.2008, 20:37.36

Nemám co dodat,vše popsal Saxon.
uživatel
hobza
03.05.2008, 21:04.32

A co třeba Golden Interstar (Xpeed řada) tam je aspoň komponentní výstup 3xcinch (když má tu LCD TV) ?. A navíc má pak volnej SCART pro kvalitní RGB propojení s DVD rekordérem. Já nevím, ten čip od Sony je přece jenom spíš reklamní trik, ne.
uživatel
vortimond
03.05.2008, 21:15.02

Co můžeš čekat za od nového čipu v přístroji za 2100kč/X 810/?Ten komponentní výstup je určitě hezká věc,ale v těchto "vodách" to myslím není to,oč tu běží.Analogovej rekorder může zapojit normálně přes Scart do série a nahrávat může jako fík.Jde spíš o to,aby byl rekorder ve Standby průchozí pro RGB signál.Což, ne všechny analogový rekordéry podporujou.
Pokud chce nahrávat ze satelitu,tak at si koupí rovnou nějaké PVR a má po starostech s propojením.A s kvalitou výsledného záznamu je také o tři ligové soutěže výš.....
uživatel
Saxon
03.05.2008, 21:24.12

Jasně, ale v tý sérii (když je DVDrec mezi satem a TV) už je to vidět na kvalitě obrazu z toho satu (na Plazmách a LCD). Ten obraz je potom takovej mírně "zašumělej" pokud nenakoupí hodně drahý kabely. Jinak souhlas PVR sat je fajn.
uživatel
vortimond
03.05.2008, 21:32.05

pokud koupí alespon trochu slušný kabely,které maji A/V signálovku stíněnou a rekorder je průchozí pro RGB/např. Panasonic/,pak bude vše v pohodě.Kvalitní kabel je podmínka jakéholiv normálního A/V řetězce.Dávat za Scartku víc jak tři kila,je hovadina.Za to si to v pohodě vyrobíš sám a bude tam naprosto vyhovující kabel.Ideální volba pro takový to hybridní kabel jsou koaxy firem Tasker,Proel nebo Klotz.
uživatel
Saxon
03.05.2008, 21:50.03

Já takhle propojil DVD Player... z něj šel kabel do průchozího SATu a z něj pak do TV. Všechno běžný HAMA scart kabely (asi za 150? kus) a nestačil jsem se divit. Hrůza! Vypadalo to přesně jak nekvalitní pozemní analog příjem. Proto to píšu. Na starý CRT televizi nebylo při stejný sestavě vůbec nic vidět. Tak jsem koupil jeden Bandridge za čtyři kilča a dobrý. Ale do série už to od tý doby vůbec nedávám. Takže vlastně nevím, co by to udělalo.
uživatel
vortimond
03.05.2008, 22:18.18

PÁNOVÉ

může Topf.5010 pvr nahrávat 1 kan. zakodovaně,na 2 kan.se dívám a pak chci vypálit nebo přehrát?Je nějaký problém u uni čtečky s CW?Děkuji.
uživatel
spyko
03.05.2008, 23:43.37

Maris

Já jen - díky moc za rady ale já chci jen nahradit drahou kabelovku od UPC - za 9 základních programů 300,-. Jde mi jen o to, abych měl ty zákaladní český programy a pokud možno v dobré kvalitě. Nepotřebuju zase nic extrovního a stejně tomu nerozumím. Jde mi jen o přiměřenou kvalitu, ať nekoupím nějakýho šunta. Vy zase zabíháte do detailů, který mi nic neříkají. Ale díky moc. Díky za rady učím se z nich.
uživatel
Maris
04.05.2008, 11:43.14

maris

můj první příspěvek nejsou žádné podrobnosti.Popisuje přiměřenou kvalitu a ne nějaký šunt. :)
UPC direct je hodně drahá sranda,to je pouze můj pohled,nic víc.Přeji hodně zdaru a dobrý nákup.
uživatel
Saxon
05.05.2008, 10:55.23

Pokud jseš úplně běžný divák,nebudeš lovit na satelitním nebi tak ti tvá sestava vyhovuje v plném rozsahu s tím že přepínač Diseqc nepotřebuješ neb je v LNB .Karta Gital za 1999kč zprovoznění našich klas.stanic včetně Cinemy na pořad a není co řešit.Kolegové maji samozřejmě pravdu,ale trochu ti zamotali hlavu.
uživatel
kunitz
05.05.2008, 11:00.59

PS mrkni se Omko tam máš spoustu informací včetně cen.
uživatel
kunitz