Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
18.06.2007, 11:50.40

DVD rekorder

Poradte mi aky DVD rekorder s HD si mam kupit,aby prehraval divx a cital slovenske a ceske titulky.Dakujem.
uživatel
dodo65
18.06.2007, 11:51.36

RE: DVD rekorder

Hlavně si k němu nezapoměň koupit kabely se zlacenými konektory, aby to bylo opravdu kvalitní.
uživatel
Antonín
18.06.2007, 11:52.59

Kupim,diky za radu,ale co s tym divx a titulkami?
uživatel
dodo65
18.06.2007, 12:14.29

Panasonic DMR EX77EP
uživatel
kiboko
18.06.2007, 12:25.01

Diky za radu a dufam ze cita 100% titulky aj s diakritikou.
uživatel
dodo65
18.06.2007, 12:34.13

Re: dodo65

To by jsi se mněl na 100% dozvědět od dobrého prodejce ne?
uživatel
alda
18.06.2007, 12:49.59

DVD rekorder s analogovym tunerem jsou dle mne vyhozene prachy, slepa ulicka vyvoje. Pokud mas DVB-T signal porid si radej nejaky PVR set-top box, pripadne to same pro DVB-S. A pro prehravani ruznych paformatu s titulema ti staci temer libovolne =made in china= vseprehravadlo.

Jen muj nazor - nahravat cokoliv na plastovou placku je kravina, (tech par vyjimek potvrzujicich pravidlo si muzes zpracovat v PC) a pokud uz mam potrebu neco si nahrat kdyz to nemuzu =online= sledovat= tak aspon =tak jak to je= jen ulozit stream bez zasahu do nej na disk.
uživatel
Lucifer
18.06.2007, 13:00.26

Diky za radu,ale uz jeden PVR doma mam a same problemy s nim.Ide o Dreambox 7000s.Teraz posledne mi museli z neho odobrat HD lebo nestiha zdroj ho tahat.Radsej si kupim DVD rekorder a mam pokoj.
uživatel
dodo65
18.06.2007, 13:02.43

Vies alda dneska tych dobrych predajcov uz vela neostalo a mne sa nechce trcat v predajni s divx filmom a skusat vsetky rekordery.Radsej sa opytam na radu tych skusenych odbornikov.
uživatel
dodo65
18.06.2007, 13:10.35

PC + DVB-S karta.To zcela urcite zvladne jak divX, tak subtitule.Ten marketingovy vydobytek jsou vyhozeny prachy.Jak uz nekdo vzpomenul, je to jako kopirovat hudebni cd(CD-A) pres sluchatkovy vystup.Ale je to porad dokola.Rika se chytremu napovez a snad to pochopi, blbci to nevymluvis.Nez neco takovyho koupis, poradne si to rozmysli.Pokud ano, nezapomen si k tomu koupit LCD za 20tis. v akci, nebo jeste lepe FullHD-Ready LCD nebo PDP, abys mel dokonaly zazitek.A sen marketingoveho obchodnika se opet naplni.
uživatel
meduzka
18.06.2007, 13:15.05

Lucifer:

Tak např. filmy z MGM stojí za nahrávku na placku a uchování, protože prostě nikde nejsou k mání (to není nějaký Van Damme nebo Seagal v Bratislavě na nádraží, jenž lze koupit v prvním stánku spolu s AHA za dvacku). A PC v tomto případě taky nemá moc význam, když to člověk přijímá z kabelovky...
uživatel
technikTKR
18.06.2007, 13:18.43

Dakujem za radu.
uživatel
dodo65
18.06.2007, 13:21.27

Mne ide o nahravanie TV programov a mam digitalny prijem.Idu 2 filmy v rovnaky cas tak si jeden nahram a druhy pozriem a samozrejme aj divx z netu casto pozeram.
uživatel
dodo65
18.06.2007, 13:39.03

@ TechnikTKR

=Tak např. filmy z MGM stojí za nahrávku na placku a uchování, protože prostě nikde nejsou k mání (to není nějaký Van Damme nebo Seagal v Bratislavě na nádraží, jenž lze koupit v prvním stánku spolu s AHA za dvacku). A PC v tomto případě taky nemá moc význam, když to člověk přijímá z kabelovky...=

Ano, to jsou ty vyjimky potvrzujici pravidlo, kdy si takove neco z prijimace prenesu po siti do PC, hodim do DVDlab PRO, 3x kliknu mysi a vypalim (=Jak se dela televize=, =Caveman= atd. ;) ). Nekecam - zhruba 13 minut prace i s tim vypalenim, z toho prace PC 10 minut, prace moje = 3 minuty klikani mysi, a to je vetsina tech kliku u premysleni jak bude vypadat uvodni menu :D
(nahraju coby stream z DVB-S U piči direktu coz je sice humus, ale v kabelu je to stejne + navic zmrsene analogem a nasledne zas prevodem do digitalu)

ad. DODO65 a problemy s PVR DM7000 - to je ovsem problem daneho kusu hardware, ne systemovy nedostatek. Kdybys poridil neco solidnejsiho (nebo si aspon nechal upravit zdroj v tom DM7000 ktery - ano - je tezce poddimenzovany) tak bys byl IMHO spokojeny az nekam. ;)
uživatel
Lucifer
18.06.2007, 13:46.10

Ja by som si aj nechal upravit zdroj na DM 7000 tak aby som nemal problemy s HD,lenze to by musel byt u nas niekto kto sa tomu rozumie a nie kadejaky suflikanti.Uz som rozmyslal ze kupim externy HD s vlastnym zdrojom,len neviem ci by sa to dalo dat dokopy s DM 7000?
uživatel
dodo65
18.06.2007, 13:53.35

dokopy by to ist malo, takhle mi bezi DM500 a WD netcentre - v tehle kombinaci to ale neseka uplne 100% dobrotu neb Dream Multimedia... ( u DM500 je zas pro zmenu odflaknuta =sitova karta= - ethernet rozhrani). UDAJNE s DM70** je nahravani po ethernetu v pohode. U DM500 to taky spolehlive nahrava, jen nahravka neni vzdy za vsech podminek uplne 100% a obcas (treba jednou za hodinu) na okamzik zakostickuje. Na zkouknuti to staci, na dalsi zpracovani ne.
uživatel
Lucifer
18.06.2007, 13:56.57

RE:Lucifer

13 minut práce i s vypálením, jo? To bych chtěl vidět.
uživatel
vortimond
18.06.2007, 14:02.21

Takze sa asi vykaslem na DVD rekorder a kupim externy HD a skusim to prepojit s DM cez USB vstup.Dufam ze nevyhodim zbytocne par tisic korun.
uživatel
dodo65
18.06.2007, 14:07.55

Lucifer co je to nieco solidnejsie?
uživatel
dodo65
18.06.2007, 14:13.44

Chlapy ja som sem dal tuto temu aby ste mi poradili a nie sa hadali.Dufal som ze tu mi fachmani poradia.
uživatel
dodo65
18.06.2007, 14:16.04

RE:

Takový ty =nekomerční= nebo starý filmy je stejnak nejlepší stahovat z netu přes rapid nebo přes torrenty v AVI formátu jako DVDRip. Nesrovnatelně lepší kvalita, než to nahrávat z UPC. Navíc tam většinou dávaj samý shity na tom MGM, takže objevit něco kvalitního je docela problém. Na netu je výběr obrovskej. A přidat k tomu titulky a přes DVD Lab z toho udělat DVD. Ale práce je s tím teda dost.
uživatel
vortimond
18.06.2007, 14:18.19

To vsetko robim z netu cez rapidshare,ale mne ide o manzelku ktora bola zvyknuta na to ze som jej nahraval filmy z TV a zrazu DM skapal.
uživatel
dodo65
18.06.2007, 14:23.20

RE:

Tak si kup ten Panasonic nebo něco podobnýho, máš to bez práce a bez starostí. Když to propojíš přes RGB, tak normálně neuvidíš rozdíl.
uživatel
vortimond
18.06.2007, 14:24.46

Diky za radu a pokec,nieco vymyslim.
uživatel
dodo65
18.06.2007, 14:52.01

re: vortimond

=13 minut práce i s vypálením, jo? To bych chtěl vidět.= :

Je to tak, schvalne jsem si to kdysi stopnul, nepocitam v to prenos po siti na lokalni disk, teda... S tim ze vysledek je DVD ktere asi nesplnuje vsechny normy co by melo ALE na vsem co jsem zkusil jde korekne prehrat a to mi jaxi staci ;). Vnutim DVDlabu PRO primo Mpeg2 nahravku, na varovani ze rozmer nesplnuje kterousi uz nevim jak barevnou knihu standardu ( proste napr. 544x576 =kvalita= by UPC Direct) zadam ze to chci ignorovat, tusim zadam ze nechci demuxovat, detekce scen, vytvoreni menu, klik authoring + vypaleni. (ted jsem dyl nic nevypaloval, nebylo co = snad jsem to popsal spravne) Nic se nereenkoduje = je to rychle. Nerikam ze je to 100% koser, ale staci a s problemy jsem se nesetkal - univerzalni DSP chipy v prehravadlech to zvladaj.

(pripadne pred authoringem v DVDlabu natahnuti do cuttermaranu a vycvakani reklam bez rekomprese, pokud je to potreba = nejaka minuta navic, je to taky docela rychle)
uživatel
Lucifer
18.06.2007, 15:23.40

RE:

Já myslel, že se to musí demuxovat a reenkódovat.
uživatel
vortimond
18.06.2007, 15:51.51

Nemusí. Dělám to podobně jako Lucifer. PvaCutem postříhám, PVAstrumentem proženu do mpeg2 zároveň na detekci chyb. A pálím. Poslední dobou už jenom jako datový mpeg2. Přehravače, které mám v dosahu to umí a ostatní mne nezajímají. Z MGM tak vejdou na DVD dva, někdy i tři filmy, podle stopáže. Jednu dobu jsem to prohnal rovnou do podoby videoDVD jako Lucifer. Koneckonců, kdybys to chtěl ještě přerenderovat, vždycky můžeš, nic se neztratilo. Rendering má problém s kvalitou, takové ty domácí PC rendery jsou horší, než to co používají při vysílání. Možná ve Vegas je jakž takž.
Kvalita je přesně taková, jakou vysílají. Nic moc. Ale prznit to ještě přes analog do DVD rekordéru, to určitě situaci nezlepší. Rozdíl neuvidíš, leda pokud nemáš nic, na čem bys ho vidět mohl. Já ho vidím. (Což neznamená, že každý).
2dodo:
S tím externím diskem nebuď moc optimista. Pokud nedovedeš uvést do funkčního provozu DM7000 s diskem (což fungovat může v pohodě a naprosto bezchybně), pak pochybuji, že ti to bude fungovat s externím diskem, kde se bezchybnost sem tam zpochybňuje - zejména síťové nahrávání může být otázka. Zvtěšení bufferu v SF to možná řeší, nevím, nepoužívám to. Nahrávání je lepší řešit nikoliv diskem do přijímače, ale kartou k disku do PC. Levnější, 100pro funkční a lepší pro pohodlí.
uživatel
Antonín
18.06.2007, 15:54.49

...nemusi ;) Ted si nejsem jistej jestli se da obejit demux, mam pocit ze ano, ze sice DVDlab ma blbe kecy ale jde to ignorovat, reenkodovani se vyhnout da urcite cim sice porusim nejaky ten standard ALE jak pisu naproste vetsine prehravadel to nevadi, je to rychle a taky to co je nahrane je beze ztraty kvality 1:1 na placce a basta :)
uživatel
Lucifer
18.06.2007, 15:54.55

Ano,ale PC mam v jednej izbe a DM v druhej.Nechcem byt ako rozvodne zavody.
uživatel
dodo65
18.06.2007, 16:22.09

RE:

No jo, ale pak je to prostě MPEG2 a ne DVD formát. A naprostá většina přehrávačů si s tím nebude vědět rady. Demux se určitě obejít nedá v žádném authoringovém programu, jako je třeba ten zmiňovaný DVD Lab.
uživatel
vortimond
18.06.2007, 16:37.49

RE:

Na co potom používat jakýkoliv programy na authoring, stačí to rovnou vypálit v Neru. Ale prostě já myslel, že tady byla řeč o DVD formátu. Ne o DVD disku.
uživatel
vortimond
18.06.2007, 16:47.33

doufám, že ten kdo doporučil namísto DVD rekordera set-top-box si uvědomuje, že je třeba už počítat s přístojem podporujícím HD atd. a takový zatím u nás s HDD asi není . A teď babo mu poraď.
uživatel
Nana
18.06.2007, 18:15.35

to dodo

Nevím co máš za problémy s hdd v dreamu já mám dm7000žl bez jakékoliv úpravy zdroje a používám hdd seegate160g. už přes3 roky bez jakékoliv závady k naprosté spokojenosti.
uživatel
MON
18.06.2007, 18:35.16

Aj mne do teraz isiel bez problemov az jedneho dna sa sekol a mechanik co sa mi on stara povedal ze musel vyhodit HD z Dreamu aby ho rozchodil a ze to bude zdrojom.
uživatel
dodo65
18.06.2007, 19:07.13

HD a HDD

Sú dva rozdielne pojmy. Sprav si v hlave poriadok.(=vyhodit HD z Dreamu=)?
uživatel
ferrda
18.06.2007, 19:15.46

Myslím, že tu bola jediná odpoveď na otázku dodo65. Všetky odpovede tu boli o kvalite a neviem čo ešte. Ale to sa dodo65 vôbec nepýtal. Nemienim tu hovoriť o kvalite, nekvalite, lebo všetci tu majú zrejme úžasné oči, majú kvalitné TV s uhlopriečkou aspoň 107 cm a tú TV pozerajú asi z 1 metra, aby videli každú neostrosť a kocočky (lebo na to sú tieto TV určené). Každé riešenie si však vyžaduje finančné zdroje. Osobne som toho názoru (a kľudne ma ukameňujte), že ak chce sledovať divx, alebo nahrávať niečo v pozeratelnej kvalite, pri tých =kvalitných= zdrojových signáloch, čo máme k dispozícii, poprípade aby to malo dabing a hlavne ak ho predovšetkým zaujíma =obsah nahrávaného programu= a nie len obrazová kvalita (pri porovnávaní ktorej nám obsah ujde, ale čo..)tak DVD rekordér nie je zlá vec. Sám mám Samsung a využívam ho dosť. S odpoveďami to tu je niekedy ako s jedlom. Často tí, ktorí vonku kritizujú jedlo, tak doma nemajú ani to.
uživatel
rogi
18.06.2007, 19:58.14

dodo

...skuste predsa pozriet na tie torrents ako Vam radil vortimond.Neveril by ste kolko starych klenotov / i s CZ titulkami/ tam najdete.A priamo DVD, nie Divx...........
uživatel
gorefan
18.06.2007, 22:21.25

DMbox

7000 jsem mel a v pohode; zdroj je tam na pi.. tak jsem pro hdd tahl 12 v z externiho zdroje; Pak jsem to to prodal cele a ted jedu na DM500 a nahravam po netu do PC co je nekde v komore. Skoda ze dreamboxy nekteri ostouzi Jeto dobra mašina
uživatel
Leos
19.06.2007, 00:30.57

To je zase keců o nekvalitě recorderů,chce recorder s divx,tak asi s nekvalitou počítá.Recorder je super věc,naprogramuješ v obýváku,nezajímá tě PC,koukneš se jindy,na kvalitu kašleš(pokud chceš kvalitu,alespoň malou koupíš na dvd),a pak to z HD smažeš.Recorder je zařízení pro nahrávku Pal signálu,proto bylo vyvinuto,jako náhrada videorecorderů k plné spokojenosti doporočuji PANASONIC
uživatel
pierrepetr
19.06.2007, 08:54.41

Plnou spokojenost ovšem může mít jenom ten, kdo to bere jako videorekordér. Netrvá tedy na tom, že chce nahrát co nejkvalitnější oprvadu digitální data, protože nepředpokládá, že by někdy měl nějakou rozumnou televizi.
Mohu ujistit pierrepetra i všechny ostatní, že na své televizi na první pohled poznám nahrávku opravdu digitální od nahrávky digitalizované z analogu. Proti gustu ždáný dišputát, jsou lidi, kteří pijou krabicoví víno, tak proč by si nenahrávali na DVD rekordér. Akorát je to oboje šmejd, takže pokud budou tvrdit, že je to prima kvalitka, budu to vždy komentovat, že jen pro toho, kdo nic jiného nezná.
Taky můžu vortimonda ujistit, že jsem už asi pět let u nikoho neviděl DVD player, který by nebyl schopen přehrát mpeg2. Jedno staré Sony mám někde v krabici, co umělo jenom DVD video, ale to je deset let starý krám, který má více nedostatků, než je nehrající mpeg2. Normální člověk si snad nekoupí nic, co by neumělo Divx,ne tak mpeg2.
uživatel
Antonín
19.06.2007, 08:56.17

dodo65:
Ve zdroji možná stárnou kapacitory, jestli to před tím fungovalo a teď už ne. Navštiv opravdového technika, a ne pitomce, který ti jako opravu vyndá HDD. Třeba Zorbas tady někde má i dokaz na servis humax.
uživatel
Antonín
19.06.2007, 08:59.25

P.S.
Teď mi to celé došlo: ty nemáš spojený DM a PC v síti? Ty nemáš vůbec síť? Žádný internet? To by byly rozvodné závody? O wifi jsi už slyšel?
Óóó, to pak možná je pro tebe DVD rekordér skutečně nejlepší řešení.
uživatel
Antonín
19.06.2007, 12:03.49

Mam aj DM spojeny s PC a mam aj internet cez wifi.Neviem co tu stale rozoberate DM a PC.Dale som jasnu otazku a dostal som 2 jasne odpovede.Takze Panasonic je zatial jediny rekorder ktory dokaze citat titulky aj s diakritikou.K tomu DM neviem ake mate vy skusenosti s touto masinou,ale ja nie moc dobre.Stale mrzne,nechce natacat parabolu(musim restartovat aby otocil)HD sami problem,spojenie s netom stale problem.To je moj nazor na DM,ale otazka znela aky rekorder a nie DM ci PC atd.
uživatel
dodo65