Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
30.05.2008, 07:42.14

Jaka frekvence LNB??Jak na to ?

Dobry den,podle meraku mam nastavenou parabolu(80cm) na 23,5 sila signalu 85,ale kvalita je jen 61-65.
Zkousel jsem zmenit frekvenci LNB z 10600 na 10678 a kvalita prudce stoupla na 80,ale zmizi vsechny ceske programy..Kdyz to vratim,kvalita klesne..Jak docilit dobre kvality?Zmenou signalu LNB nebo jinak??
Dekuji za radu
uživatel
peger
30.05.2008, 08:04.12

RE: Jaka frekvence LNB??Jak na to ?

Frekvence LNB je daná výrobcem (takže tu nezměníš) a pokud jde o signál, tak tam může být zádrhel jak v parabole samotné, tak v LNB (při nejhorším v obojím). Co za měřák to vlastně máš?
uživatel
technikTKR
30.05.2008, 09:54.20

Re: Jak na LNB

Bylo to mereno technikem..Ten mel merak.
uživatel
peger
30.05.2008, 10:05.01

LNB V MENU JDE MENIT

Muzu si LNB hodnoty menit v nastaveni..Ale jak rikam,dam-li jinou nez 10600 nebudu mit ceske..Je to v poradku??
Kdyz dam jine hodnoty - nemam signal na kmitoctu 12525 (napr)
Celu komplet je novy OPEN TEL
uživatel
peger
30.05.2008, 10:06.12

Je to nějaké šroubované,když to měřil technik a neřekl kde je problém.
uživatel
hobza
30.05.2008, 10:21.01

Nastav 9,7 a 10,6 nebo položku univerzalní. což je to samé. :laughing:
uživatel
koax
30.05.2008, 10:21.28

Zkousel ceske

Zkousel ceske na czech link (23,5) a jako druhou jsem chtel 28,2 Astru 2.Vse jde dobre..
Ale chtel jsem si dodat OCKO, stanice nebyli predvolene a tak jsem to zkousel manualne.
Kdyz to zadam 10,862/H 22000 5/6 ukaze to signal 93 a kvalita 86 ,ale obraz nikde...
Tak jsem zkousel menit LNB hodnoty a rozchodim OCKO,ale nejde to co slo predtim,protoze co je nad 11500 me to uz neukaze zadny signal..A najde to nejake nemecke a ne ceske kodovane..Pote co dam LNB hodnoty na 10600,jde mi to HBO,NOVA CINEMA atd,ale OCKO ukazuje jen signal a kvalita super,ale obraz neni..Kde delam chybu??Diky
uživatel
peger
30.05.2008, 10:32.31

Někde děláš chybu.Nastav jak píše koax na LNB universál.Jde ještě o to co máš za LNB,může být závada v něm.Jestli máš parabolu určitě dobře nastavenu,tak bych zkusil jiný konventor.Když tak půjčit od někoho známého,většina sat nadšenců jich má několik.Tak se nejlépe dozvíš,kde je chyba.
uživatel
hobza
30.05.2008, 13:30.44

Uvaž funkci věcí...
Oscilátor v LNB se dá přepínat signálem 22kHz mezi dvěma frekvencemi. Ty se směšují se signálem s družice a vzniká rozídlový signál, mezifrekvence, který zpracovává samotný tuner přijímače.
Tuneru přijímače (tedy spíše procesoru) tím nastavením řekneš, jakou má frekvenci oscilátor v LNB - na jakou rozdílovou frekvenci má ladit vstup. Téhož účinku bys tedy dosáhl, kdybys nastavil v databázi jinou frekvenci samotné stanice. To je vylej/nalej.

Frekvence tranposndérů obvykle nemusí být nastaveny úplně přesně, +-1MHz je v pohodě, protože to "dotáhne" automatické dolaďování tuneru na maximum signálu.

Stav který popisuješ vypadá nejspíše tak, že tuner není schopen toho dolaďování, může to být tím, že je vadný, může to být tím, že je to nějaký levnější výrobek, ne moc vynikajících parametrů. Může to být též tím že nemáš správně hodnoty v databázi - settingu, a to jak samotné stanice, nebo ještě spíše v seznamu transpondérů. Také může být vadný LNB - s nepřesnou frekvencí oscilátoru. případně si dovedu představit, ževypadává na nějakém problematickém kabelu signál 22kHz a oscilátor se prostě blbě přepíná.

Rozhodně nemá smysl nastavovat v přjímači jinou hodnotu frekvence oscilátoru, než která je skutečná. Možná bys měl s přjímačem zaběhnout někam jinam, kde věci ověřeně fungují a zkusit to. Nebo k tomu LNB připojit jiný ověřeně funkční přijímač. Nebo zkusit výměnu LNB, jestli ten stav bude stejný.
uživatel
Antonín
30.05.2008, 14:22.15

dej tovární nastavení a všechny programy nalaď znova.
uživatel
sirda
13.03.2010, 17:58.31

dnes

som to skusal. Zmenil som frekvenciu na LNB z 10550 na 10600 niektore programy prestali fungovat ale po opatovnom ladeni programov mi opat vsetky funguju len na inych poziciach v liste
uživatel
dm29