Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
31.05.2008, 21:56.35

Současná špička HD přijímačů

Prosím znalce o vzájemné porovnání Technisat Digicorder HD S2 a Topfield TF 7710 HDPVR.
Zajímá mě: 1.kvalita obrazu HD a SD,UPSCALING 2. Možnosti vyřezávat reklamy ze záznamu, 3. Nároky na obsluhu
uživatel
samorost
31.05.2008, 22:07.02

RE: Současná špička HD přijímačů

je těžký říct jestli tyhle dva stroje jsou vůbec současná špička. nebo který dva místo nich. v tý špičce je jich asi určitě víc. ale přesto každej z nich má nějaký svoje chyby. je to vždycky těžká volba a vždycky kompromis. a málokdo jich zná důkladně víc než jeden.
uživatel
moonword
31.05.2008, 22:16.25

1. Kvalita obrazu je u připojení Digitálně přes HDMI (což se u HDTV předpokládá) daná vysíláním, ne přijímačem. Případně zobrazovačem.
2. Reklamy a vůbec zpracování se ve všech příjímačích nedělá tak šikovně, jako v kompu. Záznamy v příjímači stejně vedou jenom ke krátkodobých záznamům, dlouhodobé se stejně nevyhnou PC.
3. Čím složitější zadání, tím složitější obsluha. Běžné věci jsou u všech přijímačů víceméně stejné. Spíš otázka osobního vkusu a zvyklostí, než nějaký absolutní soud.

A zásadní poznámka nakonec: jaké vlastně chceš sledovat programy v HD? Zdá se že u těch dvou je to omezeno na Anixe, Luxe promo kanály...(a ani s diablem jich zase tak moc nepřibude.)
uživatel
Antonín
31.05.2008, 22:45.28

mám Topfielda 7710HDPVR a je pravda že je podstatně lepší pokud chceš zpracovávat filmy, vyřezávat reklamy a pod. je lepší to dělat v PC. Výhoda je že se do souboru ukládají veškeré zvukové stopy. Na zpracování potřebuji asi 3 programy (Mpeg Streamclip, Pinnacle Studio 10,8 Plus a DVD Lab 2,5) ale výsledek je opravdu dobrý. Půjčil jsem to pár kamarádům a každý byl hodně spokojen. Obsluha je jednoduchá a ve spojení s Diablem 2.3 - Underworld nemáš problém. Jedině co tomu trochu vadí na kráse je , že se přístroj hřeje kolem HDD.
uživatel
Rambo
31.05.2008, 23:51.02

Pro Antonína

jestli myslíš pouze programy v HD/které jdou volně/ tak máš pravdu,ale s diablem verze 2.3,je nárust sice dočasný a nikdo neví jak dlouho úplně perfektní,jenom na thor canalDigitál je jich 11,a OK,JE PRAVDA,ŽE NA W2 16 E jich asi 6 dočasně nejde,ale když to spočítám tak jich stále je asi cca 34 HD programů,což je už dost na to si chceš večer vabrat.
uživatel
hery
01.06.2008, 08:42.08

Já nepotřebuji diablo a vybírám si předem, co chci vidět. Představa, že čekám u stolu, který drobek na mne spadne, je nonapetitlich. Holky si taky vybírám sám a nečekám, která zbude. Možná to nechápeš.
Jistě můžeš teď koukat na Premiere, můžeš koukat na Thoru na Conax. Nevíš, jestli ještě zítra něco uvidíš, nebo ne.
Možná vůbec nechápeš, že já neříkám, jestli si má něco někdo koupit, ať si koupí co chce kdo chce, moje prachy to nejsou.
Jenom by si měl uvědomit, že když nebude mít kartu, musí pořídit i diablo, programátor, i otáčení nebo toriodku, aby mohl zobat na každičké družici. A že nebude mít nikdy jistotu co uvidí večer, že v HD jsou dva programy česky (Eurosport, Fimbox) a že je diablovým postupem neuvidí.

P.S. Podpora diabla může skončit stejně jako u všech dosavadních modulů. Zatím žádný podporu neprodloužil ani o den po prodeji posledního kusu.
uživatel
Antonín
01.06.2008, 08:54.27

jedině IPBox 9000HD
uživatel
1801
01.06.2008, 09:04.36

Závidím Antonínovi jediné _ a to je znalost jazyků. jak kdysi napsal, jemu a jeho rodině je jedno, v jakém jazyce se vysílá, ono tomu doma rozumí.
Naše rodina není jazykově talentovaná, takže mne moc nebají něco na orbitu nalézt za každou cenu.
Ale zeptám se. Některé přehrávače DVD /Philips 5980/ umí z běžného DVD interpolovat až na 1080p _ jasně chybějící detaily to nedoplní, ale sledovaný obraz na velké telce to prý znatelně zlepší.
A tady se ptám, co jsem se nikde nedočetl. Umí i některý z přijímačů HD (např. Vantage 7100) také nějak interpolovat normální, ale kvalitní vysílání do lepšího efektu na HD televizi ?
Čili, zda např. z Czech link je patrný nějaký rozdíl při příjmu normálním, či HC přijímačem. Dík.
uživatel
Nervoš
01.06.2008, 09:40.15

a je možné do IPBox 9000HD vkládat ručně nastavení video audio PID ? Mám HUMAX PR1000 a tam mi to nejde. Je to už asi muzeiní typ. dík
uživatel
proton
01.06.2008, 10:11.02

Myslím si, že tento odkaz stojí za úvahu, do týdne je doma
http://www.amazon.de/exec/obidos/ASIN/B000XSL0SK/prd-21
uživatel
Nervoš
01.06.2008, 10:19.36

máte někdo zkušenosti s objednáváním přes amazon.co.uk nebo amazon.de? poraďte jak na to. chci to kvůli knížkám abych to nemusel brát v praze od žida (i když to nemá drahý).
uživatel
moonword
01.06.2008, 11:09.26

pro proton

to snad dneska umí všechny přijímače IPBox neni vijímka
uživatel
1801
01.06.2008, 11:15.35

Nevím, zda by se nákup knih takto vyplatil.
Kupoval jsem tak několikrát fototechniku, která je u nás rovněž o 1/4, či o 1/3 dražší, než v Německu. Objednal jsem, mailem mi sdělili č. zakázky, částku a účet, přes banku jsem zaplatil (banka si zaparazitovala svým 1%) a do 4 dnů po zaplacení bylo zboží doma.
Dopravné si účtovali 21 EUR, to je cca 530 Kč. Už bylo zahrnuto v ceně.
uživatel
Nervoš
01.06.2008, 11:15.49

@1801

to by ses divil. podle toho co tady někdo psal tak britský "PID-stanice" (třeba ITV HD) na Astře 2 s IPBoxem nenaladíš.
uživatel
moonword
01.06.2008, 11:21.27

@Nervoš

děkuju ti moc. pořád nechápu proč amazon nemá tady v tý banánový republice nějakou distribuční kancelář nebo něco takovýho. mají tam perfektní výběr knížek v angličtině.
uživatel
moonword
01.06.2008, 11:43.03

@Nervoš

jak ses ptal na toho Philipsa (DVP 5980). mám ho a není špatnej. obraz to skutečně viditelně zlepší (pochopitelně nelze čekat zázraky). ale upscaluje velice dobře. a taky jinak je to celkem fajn stroj. přehrává MPG soubory a taky některý verze WMV. pochopitelně AVI. a HD JPEG obrázky. je pro něj ke stažení taky non-official firmware s některýma vylepšeníma. titulky bez problémů. moc mi nevyhovuje DO ale dá se na to zvyknout.
uživatel
moonword
01.06.2008, 12:02.37

@antonin

nevíš kdy co uvidíš? ale votom to je!!! věnuji se tomu cca 25let byla to doba laminátových parabol, přijímačů zbastlených doma ,pašovaných LNB ,mech. polarizátorů s motorkem z autíček atd. to víš ,železo je již téměř dokonalé tak se kluci baví tím ,co ,kde ,jak otevřít ,že to jde s buisnesem ruka v ruce je jasné ,omílat kolem dokola pořiď si sky a budeš se dívat je scestná teorie to si raději koupím "železo" a budu se bavit ,že nic netrvá věčně to snad je každému jasné, ekonomické hledisko provozovatele mně celkem nezajímá ,je na něm aby to řešil ,on pokud má dominatní postavení na trhu a diktuje ceny taky nebere ohled na tebe!
....a to ,že mi albánci večer nebudou hrát je spíše výzva k hledání ,zkoušení , prostě bavil se.
uživatel
honzík
01.06.2008, 12:41.36

vo tom to není u každého.
Nehodlám být jako vypelichaný polodivoký pes a stravovat se z toho, co kde najdu.
Já se na televizi chci koukat na to, co mne zajímá.
Jídlo si vybírám, programy taky.
Nemusí to tak ovšem dělat každý.
uživatel
Antonín
01.06.2008, 12:54.19

@Antonín

nemůže to tak dělat každý. z finančních důvodů jaksi. a i novodobý šlechtic potřebuje svoje poddané stejně jako oni potřebujou jeho. je to taková symbióza a všichni se tváří jak moc jsou svobodní a nezávislí, ale opravdová svoboda není z tohoto světa.
uživatel
moonword
01.06.2008, 14:05.40

Nelze než souhlasit s Honzíkem.On se to hezky píše a radí a chytračí a poučuje jistému uživateli když má ty HD programy na ,,pavučině"....Jak jinak že..
Ono to ani pořádně nejde všechny ty stanice v různých státech abonovat a mít doma X recieveru.
Ale proč ne..když to jde kažodpádně je to pohodlné.A jistota stálého příjmu..
Ale jsou tací kteří tu možnost dostat se na ,,pavučinu" nemají nebo nechtějí.A přesto chtějí koukat tak to hooolt řeší modulama atd..tam už je to za určité riziko.
A určitě to nebude tak že nic v HD emu nebude.Je to volovina.Bude a bude toho víc chvíli to pak zase to....jako doposud v SD nabídce.Prostě chvíli slunce chvíli tma.
Ale sat svět je byznys a proto musí neustále něco tvořit a vymýšlte jinač by se neprodávalo a obchodníci by to mohli zabalit.Pokud by vše zustalo jen FTA tak by to asi nikoho nebavilo.
Takže asi takhle nooo....
Samozřejmě ,,pavučina" je ,,pavučina".Je to nejpohodlnější cesta.ale není potřeba kolem toho chytračit...
uživatel
pat
01.06.2008, 22:30.37

Já si například předplatné platím penězi.
Myslím, že to není zase tak závratná suma, když porovnám kolik se utrácí za naprosté zbytečnosti. Sky UK je už za 1300-1600 měsíčně, platforma N za 300-400 Kč, Premiere ca cca 1000 Kč. To nejsou až takové hodnoty, pokud se za přijímač utratí 15000 Kč, za televizi 50-100000 Kč...za krabičku cigaret denně 2300 Kč...atd...
Možná právě proto, že vidím, co je úroveň programů za peníze a co je zadarmo a mohu to srovnat, tak si myslím, že zadarmo toho není mnoho.
Pokud se pavučinou myslí sdílení, tak sdílet s cizími lidmi může jenom opravdový hazardér.

Ale nikoho nepřesvědčuji, že to musí dělat právě tak.
Jenom nepřesvědčujte mne, že ono to jinak nejde.
uživatel
Antonín