| 01.06.2008, 13:54.02 | |
Vysvětlivka k Současná špička HD přijímačůProsím o trpělivost a už s tím dám jednou provždy pokoj.Můj Technisat Digicorder HD S2 má podle mně velmi dobrý obraz nejen na HD ale i na klasických SD stanicích. Pokud se díváte na zprávy TV Nova ze studia, tak obraz se kvalitou blíží k HD, stejně je tomu na obrazu STV1,STV2, ARD (někdy) a mnoha dalších německých stanicích, arabských hudebních stanicích Melody Arabia,..., bulharských na 16E, překvapivě ruských stanicích ORT1, STS na 53E, francouzské NRJ, naopak špatná kvalita obrazu je na slovenských nových regionálních stanicích, mnohých italských apod.Ten přijímač cosi udělá s tím signálem, je to lepší než z jiných sat přijímačů na téže plasmové televizi. Ovládání hard disku umožní přímo na přijímači vyřezat reklamy, z jednoho nahraného filmu to trvá 5 minut a pak se lze dívat na celovečerní film bez reklam, bez potřeby nahrávku dostávat do PC a zpět. Přijímač má slabé ovládání ve srovnání s korejskými přijímači, nemá Diseqc 1.1, špatně se hledají stanice přes PID, nedá se zadat FEC,... Pokud by Topfield (nebo jiný přijímač téže třídy) měl tytéž klady co Technisat a neměl nedostatky Technisatu, pak bych se po něm pídil. Snad Vám mé informace neublížily a snad mi někdo dá něco ze své přímé osobní zkušenosti. Za to Vám děkuji (a už mlčím). |
![]() samorost |
| 01.06.2008, 14:09.49 | |
RE: Vysvětlivka k Současná špička HD přijímačůjak už jsem psal. každý přijímač má nějaký svoje chyby. nic dokonalýho nenajdeš. a málokdo zná důkladně víc než jeden. a porovnávat obraz je velice těžký. já můžu napsat o svém Homecastu 5101 že si na něm velice cením naprosto perfektní spolehlivost a stabilitu s posledním softem který je ke stažení na homecast.de vždycky dělá to co má a nikdy nazamrzne ani se nerestartuje a nikdy nepřekvapí nějakou nefunkčností čehokoliv. |
![]() moonword |
| 01.06.2008, 14:43.44 | |
RE: Vysvětlivka k Současná špička HD přijímačůa má svižný menu, rychlý přepínání, automatický přepínání formátu (pillarbox) a naladíš na něm vše co existuje (ITV HD a další problematický programy z Astry 2). a dobře spolupracuje s nejoblíbenějšíma modulama. proto bych já osobně ty dva HD modely od Homecastu rozhodně taky řadil mezi absolutní špičku (HS5101 CI a top model HS8100 CIPVR) ačkoliv je tady nikdy nikdo nezmiňuje nebo nedoporučuje. |
![]() moonword |
| 01.06.2008, 14:45.17 | |
RE: Vysvětlivka k Současná špička HD přijímačůProsím Tě, vůbec, ale vůbec se neomlouvej. Tyhle informace od přímých majitelů jsou k nezaplacení a pomáhají utvářet celkový obraz o přijímačích. Nevím proč, ale jsem náchylnej některým profes. testům nevěřit. Hlavně, když je dělají lidé, kteří jsou třeba "výhradními dovozci" těch značek. Samozřejmě nic ve zlým...A ještě musíme brát ohled na to, že každý si chválí to "svoje peří". Takže raději budu stokrát číst příspěvek o konkrétním receivru, než nějakou kravinu o emailu na Sky /promin moonworde/ |
![]() tukan |
| 01.06.2008, 14:46.16 | |
RE: Vysvětlivka k Současná špička HD přijímačůmam IPBox 9000 mam i DB7000 a LCD LG42" u IPBoxu je asi tak o deset procent možná patnáct procent lepší obraz SD a HD tak to je paráda |
![]() 1801 |
| 01.06.2008, 14:48.40 | |
RE: Vysvětlivka k Současná špička HD přijímačůCo takhle Vantage 7100, to je eso !!! |
![]() klokan49 |
| 01.06.2008, 15:11.05 | |
@tukannechápu proč se omlouváš. mě tvoje hodnocení mýho příspěvku nechává absolutně v klidu. a neměl bys to vidět zas tak jednoduše. třeba taková drzost a blbost má i nějaký vedlejší efekty a povzbudí některý lidi tady na fóru k větší odvaze a otevřenosti. ačkoliv na takový věci rozhodně je lepší tady v čechách doporučit inet providera, co umožňuje (v podstatě a papírově) anonymní surfování. :laughing: |
![]() moonword |
| 01.06.2008, 16:36.42 | |
RE: Vysvětlivka k Současná špička HD přijímačů...ano aj u Vantage 7100 HD je SD obraz cca o 15 percent lepší ako na iných SD prijímačoch. I keď niekto tu možno napíše rozsiahle články s tabuľkami a číslami.Každý prijímač je iný a aj zobrazovač...Oči ťa nepustia. |
![]() Milan C |
| 01.06.2008, 17:22.29 | |
@tukanv podstatě se stalo tohle: já jsem poslal mejl na sky. tam si to přečet nějakej trouba v klient centru a tím to skončilo. zajímavý ovšem bylo co se odehrávalo tady na fóru. taková snůška nenávistnejch slov se nikdy v žádnym dalším threadu nejspíš nevyskytla doslova taková textová kaše zvratků :laughing: je to hrozný. já bych je chtěl naučit, jestli by to bylo možný, že s tím nenávistným přístupem ke světu kterej v nás někdy je, tak je možný nějakým způsobem bojovat a né to na někoho vypouštět jako ty hnusoty co se tam objevily. to jak vnímáme svoje okolí není chyba těch lidí a věcí který kolem nás jsou, ale je to vina naše. že si k tomu nedokážeme vytvořit hlubší kontakt a přetvořit to k obrazu svému. nejdřív musíme být vnitřně jaksi vyrovnaní abysme mohli věci aspoň přibližně korektně posoudit. |
![]() moonword |
| 01.06.2008, 18:16.24 | |
re:technisatDíky za to,každá informace přímo od nějakého "sateliťáka" je k nezaplacení.Obrazové rozdíly mezi přístroji opravdu nejsou malé.Třeba jsem nepřišel na chuť toliko vychvalovanému Topfieldu na který jsem se osobně těšíl skze jeho "hifi" šířku.Zatím vede Pace,ten Technisat by mohl být zajímavý,ale odrazuje mě u něj,stejně jako u drtivé většiny ostatních HDéček,nepřítomnost CR čtečky a nutnost užívání CAMů.To vždy bylo a bude mírně problémové. |
![]() lubbik |
| 01.06.2008, 18:40.16 | |
HD prijimacv prvej rade by podla mna mal SAT prijimac SD or HD prijimat-a ked nedokaze naladit bez pomoci ineho zariadenia /notebook-pc/je to iba cast zariadenia-nie kompletne !!!!s akoukolvek nalepkou kvatita obrazu nenaladeneho je nezaujimava.Zacinal som s Homecastom 200 CRCI kde som naladil co som hladal a po prechode na Humax 2000-rozcarovanie-vies technicke udaje pre prijem no -zabudni nenaladis!!!!!spain Digital radio atd zobrazi program uzivatela!!!....HD program atd na co to je ked k tomu potrebujes notebbok/pc -k televizoru tiet nemusim zobrat pc aby som naladil program-ide to o tuner...Chcem Sat prijimac ku ktoremu si sadnem zistim frekvenciu atd a pomocou RC /DO- si to naladim ak nie je to o niecom inom mnohe testy ktore som precital nemali ani zmienku o zakladnej vlastnosti - naladis ci nenaladis konkretny program a potom nas to posunie niekde dalej.... |
![]() musicone1 |
| 01.06.2008, 22:25.57 | |
Digicorder HD S2Jsem již důchodce,již jsem si s příjmem a kvalitouTV něco užil,analog i Digitál satelit s Humaxem,ale teď s HD, i když zatím není toho moc z programů na výběr,jsem nadšený.Na TV LCD 40 LE... a se záznamem na 160 GB je kvalita v obyčejném pokoji 25 m2 neskutečná.Obzvláště promo vysíláníHDje pro moje kolegy a známé důvodem k padání brady...:-)Potřeboval bych spíše najít spřízněnou satelitní duši v okolí Brna,která by mě pomohla více odhalit spoustu vynikajících vlastností satelitního kompletu Technisat a Samsung. :) Škoda, že testovací vysílání Novy jsem mohl sledovatjen 14 dní,to bylo něco! Těšíme se na fotbal a OH,doufám, že s parabolou 1m, motorem a Technisatem se dočkám volného příjmu fullHD aspoň u těchto akcí,třeba u arabů,nebo jinde,sport nepotřebuje tolik jazyků. |
![]() duml |
| 02.06.2008, 09:00.58 | |
RE: Vysvětlivka k Současná špička HD přijímačůMoonworde, dopouštíš se ve své úvaze jedné závažné metodické chyby, zaměňuješ nenávist ke světu za nenávist k hlouposti a hlupákům. Na základě mylných předpokladů, pak řešení svých otázek nenajdeš nikdy :-) |
![]() Antonín |
| 02.06.2008, 18:19.57 | |
Homecast 5001Mám v provozu více jak rok a to trvale, téměř nevypínám. Vše bez jediné závady. Nechci rozepisovat přednosti, jen potvrzuji, co zde o kvalitě napsal moonword. |
![]() Jenulka |