Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
02.07.2008, 13:06.23

Pro hosta Samot a ostatni

Chtel bych ti moc pödekovat za pomoc. Po zadani udaju jak jsi mi vcera rekl, motor zacal bez problemu fungovat. Rano jsem ho vyresetoval, ale stale mam jeste problem jednou veci. U Digi tv jsem mel s pevne nasmerovanou 60 Fe parabolou 61 % kvalitu na frekvenci 12687 V, ale ted se nedostanu pres 51 %. Co s tim? Ukouset jsem i odkrovat dotoceni obema smery, ale tech 51 % je maxium a vic nejde.
uživatel
barak200
02.07.2008, 13:25.36

RE: Pro hosta Samot a ostatni

Zkusil si znovu nastavit nul.bod přesně a elevaci?+konektory kontrola atd.Někdy se stává,když je F-konektor,který vede od motoru k přijímači,namáhán při točení špatně přizpůsobeným kabelem(v tahu),že vznikne přechodový odpor mezi ním a tištěným spojem,pak to dělá psí kusy(studeňáky).Opravoval jsem už 2ks,kde se trochu šetřilo cínem.
uživatel
hobza
02.07.2008, 13:29.44

No nulovej bod jsem nastavil napevno hotbird s co nejvyssim signalem. Jinak na Astre mam na frekvenci 12070 72 % signalu, hotbird to same.
uživatel
barak200
02.07.2008, 14:03.24

Jestli máš přesně ve vodováze stožár, ?? jinak asi to co píše Hobza
uživatel
samot
02.07.2008, 14:54.52

1. Procenta nejsou tak důležitá věc. Neznamení prakticky nic, než ručičku pro hledání maxima.
2. Jiná parabola, jiné LNB, nenulový útlum při průchodu motorem, to všechno mohou být důvody pro jinou hodnotu.
3. Zkus, jestli je 51% maximum - stranově už víš že je...parabolu lze mírně "natáhnout" rukou nahoru a dolů, jestli seš hodnota zvýší. Jestliže ano, máš špatně dráhu eliptickou po které parabola jede. To může být nepřesná elevace, šikmý stožár, je třeba buď opravit, nebo najít přijatelný kompromis.
4. Zkus jestli náhodou hodnota 51% nebude něco děla, když budeš otáčet LNB - skew - kolem osy parabolické antény a nebo př posunu dopředu a dozadu (o ten cca centimetr, co to jde).
5. Pokud ti to hraje bez výpadků i za deště, tak se na procenta můžeš zvysoka...je to pak úplně jedno, obraz nemůže být horší nebo lepší, on jenom buď je nebo není (kostičkuje).
uživatel
Antonín
02.07.2008, 15:03.39

Ještě dodávám,že 60tka na motor je dosti malý průměr.Samozřejmě,že zde najdu pár odpůrců,kteří budou tvrdit opak.Nevím,kde bydlíš a jestli Hotbird je přesně u Tebe jih.Též jak píše samot,při používání motoru,záleží velmi na kolmosti stožáru.To je zanedbatelné jen na nastavení paraboly na pevno.
uživatel
hobza
02.07.2008, 22:17.02

Diky vsem za rady. Uz se me to vse podarilo vyresit. 60 tku jsem nahradil 80 tkou, vse presne donastavil a vyseldek je ten, ze na Thoru mam na 25 koaxialu kvalitu 62 % na frekvenci 12687 V , zkousel jsem i ostatni jako je hispasat apod a take v poho. U AStry jsem se dostal az na 79 %, takze pohoda.
uživatel
barak200