Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
15.07.2008, 07:23.23

Kde robím chybu....

Pri montáži paraboly 80 cm od Ab com /nie od Digi/ som nahadzoval príjmač hyundai od digi a pri naladení na Intelsat mi viac neukázalo kvalitu signálu ako 78-82 % ani po pootočení lnb v držiaku.Možno nič strašné aj keď bežne by malo byť okolo 92 % vždy keď to nahadzujem. Žiadna prekážka v ceste nieje len čistá obloha, lnb je dokonca Invacom 0,3dB. Koaxiál tiež nemá dlžku nejako dlhú nejakých cca 12 m. Ale keď začnem doťahovať držiaky paraboly o konzolu kľúčom na pevno a pritiahnem ľavú stranu tak mi z ničoho nič skočí signál na 68 %!!! Kde môže byť chyba že by v pravom uhle nebola konzola? No možno nieje ale to je zanedbatelné snáď len milimetre.Stalo sa mi to asi dva krát doteraz a neviem čo je príčinou. Máte niekto skúsenosť.dík
uživatel
Tami
15.07.2008, 07:48.19

RE: Kde robím chybu....

No to je jasné pri dotahování se ti hne elevace.
uživatel
alda
15.07.2008, 08:01.08

jako vtípek po ránu - dobrý

utahuj postupne a na strídačku, jednu stranu a potom druhou stranu a po kouskách - ne 2 závity najednou

:)))
uživatel
pepiino
15.07.2008, 08:37.11

Potom tá parabola neni bohviečo, keď sa deformuje pri doťahovaní
uživatel
jklajban
15.07.2008, 09:07.40

Blbosti.

1. Procenta jsou naprosto nepodstatná hodnota. Je úplně jedno, kolik a co to ukazuje, to nemá žádnou kalibraci ani hodnotu. Je to jenom na to, abyste našli maximum.
2. Není koax jako koax, a jestli je nevhodného šmejdu 12 m, tak je to na útlum docela dost. Jsou kabely, které mají na 1-2GHz útlum třeba 50BdB/100m.
3. Blbě udělané F-ko má taky útlum.
4. Kolmost stožáru u pevné paraboly je úplně lhostejná .- to se snad montáží udělá. Kolmost stožáru má smysl jen u motorů, aby jejich eliptická dráha byla symetrická na obě strany.

P.S. Dvě otázky:
Doufám, že to kamarádům děláš zadax a pro radost a že nebereš peníze za něco, čemu zjevně nerozumíš?
Opravuješ jim i auta, nebo s těmi jezdí do servisu?
uživatel
Antonín
15.07.2008, 09:39.35

jen dodatek

Je samozřejmě lepší kolmost držáku dodržet i u pevně instalované paraboly. Právě kvůli snadnějšímu následnému ladění signálu a změny pozice do budoucna.
Ale zrovna já jsem svou na 1W trochu naklonil celou, jako u motoru. Sousedi si myslí, že jsem slepý..zahrajte jim písničku..
uživatel
Tomik535
15.07.2008, 09:41.11

pre tami

takych ako ty,milujem...s takou ko...sem vobec lezies...boze,taj zakaz takymto prispevkom...
uživatel
jsivak
15.07.2008, 10:56.02

Po dlohé době co nesouhlasím s Antonínem,Když není nic jiného než procenta poměrově,tak nejvyšší zisk SNR na stupnici je základ.BER musí být co nejnižší.Každý přijímač,má stupnice různé.Třeba u starších Nokia 9650s najednou vyletí plný signál,ale není to pravda,při přepnutí zjistíte,že slabší programy mají smůlu u tohoto přijímače.
uživatel
hobza
15.07.2008, 11:39.41

Ja to robím z potešenia a nie pre peniaze ďakujem za radu Antonín ale tu kritiku by si si mohol odpustiť to že si neviem s týmto "zatiaľ" rady ešte neznamená že som z toho ....A pre jsivak takých naserem do rána milión ako ty čo odpovedá na príspevok ako blb.Opakujem stále máš radiť oprsklosti radšej neraď vôbec a radšej si chyť hlavu a otrep o stĺp ty inteligent!
uživatel
Tami
15.07.2008, 13:24.35

Jakou kritiku?
Ptal jsem se jenom, jestli za to bereš peníze a jestli si kamarádi nechávají i jiné věci dělat od laiků. Nic více nic méně. Kritiky v tom není ani za mák.
Učený z nebe rozhodně nespadnul nikdo. Když jsem zaměřoval svoji první ručně laminovanou parabolu polepenou alobalem, tak jsem taky nevěděl, co bude. Kritické by bylo, kdybych to šel za peníze dělat k sousedům...
uživatel
Antonín
15.07.2008, 15:32.33

otázne je kto je laik a kto odborník, ďakujem Antonín za radu, vidím že niektorí tu ešte stále chcú poradiť a nie ako to čudo od vyššie.dík
uživatel
Tami
15.07.2008, 17:54.31

Kde robím chybu....

Pepiino ti poradil rozumně,no já jsem při dotahování šroubů sledoval bargrar to ti napoví vše.
uživatel
son