Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
16.07.2008, 03:47.47

redukce

zdravim vas,prosim vas pouziva nekdo redukci USB-- dat.kabel 232?me i memu kamosovi se to s prijmacem ferguson 6600 a7600 nechce spojit.pres normalni dat.kabel 232 se to spoji.pokud to nekomu slape,na jakem programu a pres jaky tip redukce? dekuji za info.....ps:je mozne aby jel convertni kabel pouze jednim smerem?
uživatel
john1
16.07.2008, 06:01.09

redukce

vcera jsem ji koupil nainstaloval ji soft nastavil ve winup26 com 3 a funguje stala 249kc na krabici je napsano usb devices,stlab,u-224 :8)
uživatel
uai1
16.07.2008, 06:14.17

redukce

Bude se to chovat jinak-tzn.com1 to určitě nebude
uživatel
donkarlos
16.07.2008, 08:23.07

john1

Tak jak píše donkarlos, zkus vybrat jiný COM port. Řešil jsem to také. Může se stát, že některý Com port se tváří jako správný ale přenos dat se neuskuteční. Když otevřu program kterým chci nahrávat a vyberu COM3, naskočí mi Vaiting, ale přenos dat neprojde, zvolím COM4, naskočí Vaiting a přenos OK...
uživatel
333
16.07.2008, 09:06.34

RE: redukce

Je to tak ve většině případů to přiřadí com 4 ...
uživatel
ZDK1
16.07.2008, 10:25.23

uai1

můj email je HERY120@email.cz můžeš se ozvat!!!!!!
uživatel
hery
16.07.2008, 11:27.56

1. Naistalujte řádně patřičné drivery.
2. Zkontrolujte co máte ve Správci hardware, v položce COM a LPT. Tam uvidíte i na jaký port se vám driver připojil. A jestli není zařízení spojeno s nějakým otazníkem či vykřičníkem.
3. Tamtéž lze většinou to číslo portu změnit na některé dosud volné.
4. Nastavené číslo portu, které tam uvidíte, použijete v programech, které mají po tomto portu fungovat.

Nejobvyklejší příčina - nejsou vůbec naistalované drivery...a uvidíte zařízení někde v "neznámých USB zařízeních", a v oddělení COM nebude nic, nebo jenom porty na MD apod. Pak je třeba drivery opatřit. Což nemusí být úplně snadné, pokud nemáte originální CD. ak to chce asi kouknout dovnitř, co je tam za chip, nebo metodou pokus/omyl....
uživatel
Antonín
16.07.2008, 14:32.24

john1

original cd k tomu bylo pribaleno,,kouknu jestli to mam spravne nainstalovano ,ale vetsinou mi vyskoci hlaska ,,vse ok. zkusim se mrknout kde je chybka,snad to zvladnu,dam vedet. dekuji
uživatel
john1
16.07.2008, 14:48.52

hery

tak jsem propojil kabely a vyhodilo mi to hlasku spojeni na COM14 jen nevim jak zmenit nastaveni jak psal antonin,myslim nastaveni portu.mozna mam spatny,,stary program na editaci fergusonu,,nevim .ted jsem otevrel fx editor a ten ma na vyber porty COM1 az 9. dalsi program ma jen do COM4.jaky se pouziva nyni program na tuto editaci s fergusny?
uživatel
john1
16.07.2008, 16:00.57

john1

tak zmena COM14 na COM2 se povedla.presto vsechno se prijmac nespoji .zkousim to pres program fxloader. jestli ma nekdo vistu,?napiste mi prosim jaky program vam funguje?dekuji predem
uživatel
john1
16.07.2008, 18:19.24

Mam FX7600CR2, v not. Vistu a přes redukci USB - RS232 s prog.FXloader žádný problém. někde máš něco špatně. Koupil jsem dceři stejný přijímač a dostal jsem k němu i kabel (samozřejmě nový) RS232. Chtěl jsem jí do něj nahrát nový soft a zažíval jsem stejné problémy jako ty. Nešlo mi to do hlavy, několikrát jsem kontroloval jestli dodržuji správný postup a žádnou chybu jsem nenašel. Pak mě napadlo vzít svůj starý kabel který používám a přenos prošel bez problémů. záver - i nový kabel nemusí být OK, přitom při zapojení (toho špatného) mi to nevyhodilo hlášku ,,port Open error" jako když spustíš program bez zapojeného kabelu. Vypadá to jakoby fungoval jen částečně....(v redukci USB -RS 232 problém nebyl)
uživatel
333
16.07.2008, 19:28.26

333 a vsem

po nezdarech na viste jsem vyzkousel druhy komp s XP.. program fxloader se spojil a mohl jsem nahrat octagon v0324. hrajou i frantici .je k tomu prilozen textak ,ale je v nemcine,tak opet zasek.zase dostat translator do tohoto kompu a prekladat ,jak spravne provest nastaveni aby to fungovalo co nejdele.stala se mi jedna chybka..pri proladovani hotbirdu se to zastavilo na 24% a nejel dal,ted si nepamatuji kolik je tento prijmac schopen ulozit stanic,ale myslim si ze vyhledavani na to asi nema vliv,pokud neukladam,ze?astra1 fungovala normalne,proladilo to vse az do konce.jeste kdyby jsi byl tak hodny a napsal mi jaky pouzivas programek na editaci klicu,pokud ji pouzivas.
uživatel
john1