Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
23.07.2008, 18:00.29

Přijímač se slušným obrazovým výstupem.

Omlouvám se tady borcům,protože určitě tady takový dotaz už padl.Prosím o radu ,jaký přijímač se slušným obrazovým výstupem koupit k plasmě na české programy z A3.Nechci,ale HDTV.Díky za tipy.
uživatel
jm57
23.07.2008, 18:09.36

RE: Přijímač se slušným obrazovým výstupem.

Neviem prečo nechceš prijímač HDTV,ale je to ideálne riešenie k plazme. Ja mám Vantage 7100 HD a plazmu a o.i.české programy / Gital /a je to super... R^
uživatel
Milan C
23.07.2008, 18:12.05

Pro Milana C

Je to na chalupu a stačí SD
uživatel
jm57
23.07.2008, 18:21.51

@jm57

O.K. Tak potom Vantage 221,ktorý mám tiež, má veľmi dobre prepracované obrazové obvody.
uživatel
Milan C
23.07.2008, 18:39.45

RE: Přijímač se slušným obrazovým výstupem

Head SD2500
uživatel
tonik
23.07.2008, 18:43.23

Co myslíš slovy "slušný obrazový výstup"?
Nejsem si jist, že chceš opravdu srovnávat kvalitu RGB výstupního obvodu?
Protože jinak je to šumafuk. Digitální přijímače mají "kvalitu příjmu" stejnou, rozdíl mezi jejich citlivostí a schopnostmi se neprojevuje horším obrazem, ale tím, ža obraz začne vypadávat dříve - při méně špatném počasí...
Možná chceš fakt kvalitní obrazový výstup. V tom případě je otázka: máš to připojené přes RGB?
uživatel
Antonín
23.07.2008, 19:09.06

Pro Antonína

Zatím to nemám připojené,ale předpokládám,že to bude přes scart,tedy RGB. Asi koupím přijímač s originál.cryptoworksem a ty nemají komponetní výstup,aspoň se mi zdá.
uživatel
jm57
23.07.2008, 19:42.31

komponentní výstup (YPbPr)???

a co se Ti nezdá?????????? boha jeho Rv
uživatel
poky1
23.07.2008, 20:04.02

Pro Pokyho

Já jen,že Antonín vždy kdysi protěžoval komponentní výstup před RGB a já mám pocit,že přijímač s originál. cryptoworksem jsem neviděl s tímto výstupem.Nechci s tebou tady polemizovat,nejsem žádný velký odborník,chci jen pěkný obraz a myslím,že jakýsi rozdíl mezi přijímači bude.
uživatel
jm57
23.07.2008, 20:08.33

576I bez problémů hovoří za vše
uživatel
poky1
23.07.2008, 20:19.49

Poky

Trochu míň prosím odborně.Co hovoří za vše?
uživatel
jm57
23.07.2008, 20:26.13

to je rozlišení co jsem napsal, žádný problém s nekvalitním scartem či jeho osazením
uživatel
poky1
23.07.2008, 20:33.57

@jm57
včera jsem instaloval sat. k Panasonic 42PX80 a majitel také nechtěl HD přijímač, dal jsem mu Humax CR Fox CI a je spokojený. Samozřejmostí je propojení kvalitním Scartem (stíněné vodiče) za použití RGB.
uživatel
Zip
23.07.2008, 20:39.10

Zip

Takže by stejný výsledek mohl být i s Humaxem CR-Fox II.
Díky
uživatel
jm57
23.07.2008, 20:43.28

Ano, bude to stejné.

Ještě k tomu Scartu. Humax přikládá v balení Scart kabel obyčejný, s tímto kabelem byl velmi výrazný šum v obraze. Dal jsem mu za 3 kila stíněný a hned byl spokojený jak želva. :)))
uživatel
Zip
23.07.2008, 20:51.06

Zip

Díky,zkusím Humax,dobrá cena,osvědčená značka.
Doufám,že nejsou nějak moc poruchové tyto novější typy?
uživatel
jm57
23.07.2008, 21:06.19

RGB je komponentní výstup.
Takže těžko jsem něco protěžoval proti něčemu stejnému...
Jak jsem myslel - informační šum je rovnou v otázce.
Je skoro úplně jedno, jaký přijímač si koupíš. Nemáš žádnou možnost poznat rozdíl. Pro tvoje účely jsou všechny stejné. Jenom to řádně propoj.

Zipe, stínění nemůže asi mít nic společného se šumem. To bude ještě něčím jiným nejspíše. Na dobrém kabelu není nic zázračného, ani nemusí být drahý. Tři stíněné dráty, které přenesou cca 10MHz - reálná cena je tak 50 Kč.
uživatel
Antonín
23.07.2008, 21:31.32

Antonín

Jsem dost neznalý,ale pořád se mi vybavuje nějaká tvá diskuze a propojení přes YPbPr,dle tvého názoru lepší než přes scart.A o to mi právě šlo,zda přijímač s tímto výstupem,protože třeba právě Humax ma jen scart.
uživatel
jm57
24.07.2008, 06:21.31

@Antonín
nechci polemizovat o ceně, měl jsem po ruce komerční kabel za 3 kila, tak jsem jej použil. Je jasné, že Scart vyrobený ze stíněných káblíků se dá v číně udelat za 50kč.
Ke stínění - kdysi jsem si ze srandy udělal Scart kabel z obyč drátů a následně ze stíněných káblíků, hádej, který fungoval lépe na ploché TV (tenkrát jsem to testoval na 1m LG LCD) - propojení RGB.
uživatel
Zip
24.07.2008, 07:31.02

Dbox ten ma asi nejlepsi obraz i zvuk na analog AV,a jak je stary jeste ho zadny prijimac neprekonal.Jina otazka je ohledne prepinani kanalu atd.
uživatel
maly mike
24.07.2008, 08:18.08

YPbPr i RGB jsou komponentní výstupy. Liší se jenom malinko (teoreticky je YPbPr lepší), prakticky to je tak, že zařízení má stejně obvykle jenom jeden z těchto výstupů. Mohou být na různých konektorech.

Rozdíl a velký je mezi konponentními a CVBS video. To je kompozitní signál.

Ujasni si pojmy na wikipedii. Je to tam hezky popsané.

2Zip:
hele lepší bude ten, který bude mít širší pásmo. A to se nějak automatický o nedá říct. Stínění nemá úplně nutně nic společného s pásmem. Pokud použiješ audio kablík, který začně mít významný útlum už okolo 1 MHz, tak stínění ničemu nepomůže. Naopak vhodně stočený twist ze zvonkového drátu může být suprovní...proč myslíš, že se z twistů dělají síťové kablíky...proč myslíš, že HDMI kablíky jsou twisty? Akorát třeba můe být "vidět" na LCD zapnutí ledničky. Protože analog video twist nemá tu odolnost proti rušení, co digitální signály.
Prostě: stínměný kabel ještě nemusí mít malý vf útlum. To jsou dvě spolu ne tak jednoznačně související věci.
Je třeba použít stíněný kablík, který nemá významný útlum na cca 10MHz...mým odhadem bude dobře, když se vejde do 1dB na 10MHz. Ale nemeřil jsem to, kdy to začne být vidět, že začnou mizet barevné detaily.
uživatel
Antonín
24.07.2008, 08:51.58

Zalezi na zobrazovaci

Neni pravda, ze kvalita RGB analogovych vystupnich obvodu je u vsech prijimacu stejna. Ovsem rozdily nejsou moc velke. Zalezi taky na tom, jak ten signal dale sprzni kabel a zobrazovac, zejmena pokud to neni CRT :) Podle mne je kvalita analogoveho vystupu signifikantni u CRT nad 60cm, projektoru a u hodne kvalitnich plazem/LCD. Kabel bych ovsem rozhodne volil s koaxialnimi vodici pro RGB. A cim kratsi - tim lepsi.
uživatel
namorvx
24.07.2008, 08:55.20

No, pokud "rozdíly nejsou moc velké", takže nejdou poznat, tak mi to přijde být jako, že je to jedno.
A tam kde to někomu není jedno, a pozná rozdíl mezi RGB a RGB, tak tam by snad mohla být i touha po HDTV..., ne?
uživatel
Antonín
25.07.2008, 00:22.54

V dobe HDMI mi to uz pripada sialene pouzivat
na prepojenie plazmy analogovu cestu, ale nikomu
nic neberiem.
uživatel
kono
25.07.2008, 08:04.50

Myslím, že u SD vysílání nepoznáš rozdíl mezi HDMI a RGB.
Vlastně jsem se ochoten vsadit o cokoliv, že nepoznáš.
Zdá se, že moc netušíš, oč přesně jde.
HDMI je bezpochyby nejvhodnější metoda propojení, ale napsat "sialene" je poněkud tupost.
uživatel
Antonín
25.07.2008, 10:14.59

Keby nebola osobna skusenost, tak nekecam (aj u SD programov).
Mozno ten moj predchadzajuci box som mal skutocne nejak neoptimalne pripojeny :-(
uživatel
kono
25.07.2008, 10:47.18

@kono
Ono to má jednoduché vysvětlení. Výsledný "analogový" abraz ti při dig. propojení "vyráběly" až obvody v televizi. A ty prostě byly kvalitnější než v stb.
Jako D/A převodníky např. u většiny levných cd-dvd přehrávačů a kvalitnějších receiverů(zesilovačů).
uživatel
Tomik535