23.07.2008, 19:08.23 | |
Skušenosti s LNB Invacom 0.3dBMůžete se prosím se mnou podělit o skušenosti s tímto LNB.Děkuji.Jde mi o příjem na pozicích 42E,26E a 7W.Mám parabolu AL 85cm. |
![]() Saták1 |
23.07.2008, 19:14.34 | |
RE: Skušenosti s LNB Invacom 0.3dBvcelku špičkový LNB, jen ta hmotnost, ale je to držák, ale 85cm parabola je malá, stručně řečeno, nechytneš nic jiného než na mnohem levnější LNB od např. od firem GI či Inverto |
![]() poky1 |
23.07.2008, 19:23.52 | |
RE: Skušenosti s LNB Invacom 0.3dBNo nevím používám kromě jiného rovněž Invacom LNBF /přírubový/ale kromě špičkové ceny na něm nevidím a neshledávám nic dalšího v porovnání s ostatními LNB.Prostě to dělají v EN proto ta špičková cena ,hold cena pracovní síly se tu projevuje oproti asiatům markantně. |
![]() DVB |
23.07.2008, 19:31.56 | |
RE: Skušenosti s LNB Invacom 0.3dBLNB Invacom je vskutku spickovy LNB,bohuzel jeho nedostatkem je kryt - zluta folie ozarovace (tato se obcas propali od slunce,nebo ji mozna proklovne ptak).Spickova cena je tam rovnez proto,ze aspon je prilozen protokol o mereni a udany realne parametry. |
![]() hdpe |
23.07.2008, 19:32.55 | |
RE: Skušenosti s LNB Invacom 0.3dBHlavne je to ze tento konvertor je ozaj drziak oproti lacným smejdom ktore maju problem vydrzat 2 roky bez toho aby do nich natiekla voda |
![]() AB DSR |
23.07.2008, 19:34.22 | |
RE:Skušenosti s LNB Invacom 0.3dBNo já mám dokonce dva a oba na středových parabolách.Absolutní spokojenost.Ale poky1 má úplnou pravdu,na pozice které chceš přijímat je 85cm parabola opravdu malá. |
![]() BIDLO |
24.07.2008, 07:23.55 | |
re:Já mám metrovku parabolu a nepoznal jsem jinej rozdíl v tom LNB než na ceně. |
![]() xxxe |
24.07.2008, 07:25.36 | |
Pozor !42E - s 85cm parabolou jdou všechny tr. možná mimo východního svazku z Turk 2A, ale na Slovensku ve velá šance, že i ty.7W - stanice jako Dubai Sport, Al Sport 1-2 nebo MBC 2+4 by mohly jít taky, i když signál je o proti loňsku maličko nižší a už na hranici příjmu s 85cm. 26E - Dubai Sporty mi jdou na 85cm taky - jinak Badr 4 je silnější, až na stanice MBC 2-4. Můj konvertor je GI 201, který je srovnatelný s Invacomem. MOžná mám nějaký lepší kus. Na 26E míří nový satelit Badr 6, tak i zde se příjem zlepší. Na kompletní 7w je 85cm opravdu malá. Ivo |
![]() ivo2001 |
24.07.2008, 08:16.44 | |
RE: Skušenosti s LNB Invacom 0.3dBMám Invacom už od doby,kdy se objevil u nás na trhu.Už jsem o tom psal několikrát,že mimo hmotnosti,ceny a rozměru,je jeden z nejlepších LNB.K propálení může dojít jen u parabol s lesklým povrchem,kterým si někteří sat fanoušci,snažili vylepšit příjem(na příklad jedn vylepil talíř alobalem a podzimní slunce mu udělalo do konventoru díru jak hrom)nebo,že to proklovnou ptáci je podle mě utopie,jedna baba říkala.Bydím na vesnici už 14 let a nikdy se mě nic takového nestalo.Spousty vrabců jsou tu celoročně,sezonně hafo vlaštovek,straky,sousedovo hrdličky,vagony špačků když jsou třešně.Jedině řádně posr..á střecha a dvorek,ale žádná újma na LNB.Moje zkušenost,nic víc. |
![]() hobza |
24.07.2008, 08:40.12 | |
Sklamanie z Invacom SNH-031Asi pred rokom som kupil Invacom SNH031 a zistil som, ze vysledok je horsi nez s GI201. Mam parabolu Gibertini 125cm. Ono totiz vacsi vplyv nez obvodove riesenie konvertora ma zladenie ozarovaca s danou parabolou. Bohuzial vyrobcovia LNB neudavaju vyzarovaci uhol, takze je to loteria. Suhlasim s Ivom, GI201 je vynikajuci - hlavne preto, ze ma dlhy krk a da sa posuvanim optimalne nastavit pre f/D paraboly. |
![]() namorvx |
24.07.2008, 21:27.38 | |
RE.To hdpe + namorvxTak začnu od posledního ze dvou výše uvedených příspěvků,souhlasím naprosto s tím že je velmi důležité přizbůsobení ozařovače k dané anténě což je jedno ze základních kriterii pokud se někomu jedná o DX příjem apod.Proto používám LNB s přírubou na který mám namontován originál ozařovač dodaný výrobcem antény .Daleko méně již souhlasím s tou /výhodou/prodlouženého krku/tam vidím pouze jedinou výhodu při použití šilhajících LNB pokud jsou blízko sebe jinak ne.V praxi totiž můžete posouvat o těch ca 5 cm jak chcete bez toho že by se s tím nějak ovlivnila kvalita signálu,horší to je při vychýlení do stran.U /hdpe/ bych netvrdil že díky přiloženému atestu je tento LNB drahý /papír snese hodně/obzvláště když jsem zjistil že se atesty LNB od mého souseda který si ho rovněž koupil vůbec neliší a jsou stejné,čili se jedná očividně pouze se zviditelnit a okouzlit zákazníka. |
![]() DVB |