Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
27.07.2008, 23:09.00

LCD Samsung

Preji vsem krasny den,
chci se zeptat zda tady nekdo neni kdo vlastni LCD Samsung konkretne T240HD nebo T260HD a k tomu HD sat primac,
rad bych vedel nejake reference, dekuji za vase prispevky
uživatel
rqwe
27.07.2008, 23:18.18

RE: LCD Samsung

ty dáš na pocity někoho jiného? Každý má jiné priority, někdo napíše bez mrknutí oka, že TV stojí za p...prd a nikdy ji neviděl.
Zajdi do obchodu a nech si ji předvést ne na tom nejlepším možném signálu, ale na analogu, pokud se nepozvracíš, tak je OK.
tohle jsem myslel naprosto vážně :8)
uživatel
poky1
27.07.2008, 23:21.05

@poky1

diky za pripominku,
obchazel jsem obchody a samsumg se mi docela zamlouva ale tak trosku me zajima i to co mi v obchode nereknou , treba to ze se kazi nebo ze se vyskytuji nejaky zavady atd .....
uživatel
rqwe
27.07.2008, 23:23.13

Samsung se fakt dost zlepšil, dříve bych Ti z klidným srdcem napsal že dělá dobré ledničky. ;)
uživatel
poky1
28.07.2008, 07:21.16

Od Samsungu bera řada známých výrobců LCD a montuje do svých modelů.
uživatel
frank1
28.07.2008, 07:59.30

re:Samsung LCD

Dlouho jsem vybíral,testy,reference a nakonec jsem koupil LCD LE40M8BD - full HD a již půl roku jsem spokojen.Počkal jsem na pokles cen a objednal přes internet .Jednak jsem ušetřil 11500.- proti vyhlášeným kamenným obchodům a jednak mně to dovezli až do předsíně.K tomu jsem opět přes internet koupil ve Vídni Dicorder HD S2 se 160 Gb a to, co uvidíš na HD ze 2 ,5m,je zatím nepřekonatelné v komerčních podmínkách.Dnes bych koupil to samé, ale větší obrazovku LE46.
Ceny letí dolů,jen těch HD programů by mohlo být víc.Těším se na olympiádu přes Trojku STV v HD. Blue ray ještě nedozrálo rozsahem a cenou,tak za rok... ;)
uživatel
duml
28.07.2008, 08:54.55

Velkoplošná televize a HD video ze satelitu, z kamery, z BluRay, může být a je velmi krásné.
Nemyslím, že v běžném českém obchodě něco rozumného prodávají, takže ta rada koukni do obchodu je poněkud ... no ... nereálná.

Možná jednu radu ti dám:
HD přijímač neukazuje SD programy krásněji, než jakýkoliv přijímač.
Na jaké HD programy hodláš koukat?
Na ty čtyři, co jsou s ulomeným emu, z čehož dva Premiere asi po výměně karet za pár týdnů skončí? A jeden nebo dva FTA?
Toto si ujasni, pak ti z toho vyjde přijímač a nakonec řeš televizi. Určitě si nekupuj menší než 50". Technologie i výrobce jsou až sekundární.

2poky1: Proč by si měl někdo vybírat televizi podle toho, jak ukazuje analogový signál, který používají už jenom opravdoví klauni?
uživatel
Antonín
28.07.2008, 10:05.45

A když

50 palcu tak model.řadu F9.
uživatel
hobo
28.07.2008, 10:25.31

: duml

: duml je třeba se taky podívat kde je vyrobená model ze SK je dražší než z polska nebo turecka,ty ušetřeno...
uživatel
kuldan
28.07.2008, 13:05.19

@Antonín

Proč? ,protože pak už to bude vždy jen lepší
uživatel
poky1
28.07.2008, 15:49.22

Výběr podle toho parametru - zobrazení analogového signálu - je zásadní a závažná chyba. Přímo holý nesmysl. Něco jako běž a kup semtele - pokud je to myšleno z legrace. Pokud to je myšleno vážně, pak sorry, nemám slov.

Nikdy nevybírejte zobrazovač podle signálů, které nepoužíváte!
Vyhnete se nepříjemným překvapením a chybné volbě.
Ideální je vybírat podle zobrazení právě toho, nač se nejčastěji budete koukat. (Pokud se v jiných případech, než tady, kde jde o HD, nejčastěji budete koukat na analog, pak nekupujte žádnou novou televizi, ale v bazaru nějakou CRT.)
uživatel
Antonín
28.07.2008, 17:13.58

Máš sice pravdu, ale pár nedostatků v tvých reakcích bych našel.
1) volných HD je mnohem více
2) rodina a děti preferují české kanály, dnes je situace taková, jak se nad Prahou zatáhne, CS link je kaput, takže i ten blbej analog je uživí, neboť mi z konce světa je DVB-T (českého) jen tak nedočkáme
uživatel
poky1
28.07.2008, 18:24.00

U nás dvb-t hrozí ještě později, než české HD z družic. Takže souhlasím s tondou, že mám zobrazovač podle toho, na co koukám. Akorát těch klaunů jako já bude ještě u nás dost..
uživatel
Tomik535
29.07.2008, 16:48.16

Volných použitelných o mnoho více není. Pokud myslíš, že jich je deset, prosím vyjmenovat. Pokud myslíš, že na něco jsou programy jako je LuxeHD apod., pak se lišíme v tom, co je použitelné. BBC HD nejde přijímat bez mega antény a ITV HD na dobré polovině přijímačů...takže zbývá Anixe a sem tam něco na promo - poslední dobou tam jsou bezva opery.
Tak nevím, co znamená mnohem více?

Nepoužívám mnoho let ani DVB-T, ani analog. Výpadky jsou velmi výjimečné. (Mám ale UPC i CSlink).

Malé děti se nemají na televizi dívat pokud možno vůbec. A když tak na cizojazyčnou, ať to má aspoň nějaký smysl. Co preferují, je hezké, ale pak můžou skončit na sociálních dávkách.
Dneska bych volil lákadlo HD a využil toho, že je to stokrát hezčí a česky to není...aby se něco naučily a motivovaly se pro učení ve škole. Obě moje děti mluví několika jazyky...a nemají problém se živit...ba nejspíše by klidně obživily i jednoho staříka navíc a nemusel bych do LDN...protože by se neuměly postarat o fotra.
uživatel
Antonín