Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
30.07.2008, 22:29.40

toroid90

Po dnesnej praci odbornika vyzera moja T90 tak,ze prava strana zavesu na ktorom su konv.je prazdna a lava plna..na 42st,26st vychodne nechytil nic.Na siriuse a na eurobirde9 je sice signal,ale moje mile vantage tam akosi nevie naladit nic a tak rozmyslam,ze si urobim kurz sat technika a budem si to sam robit,pripadne aj inym.A ten kus zavesu co zostal prazdny odpilim a zanesem do zber.surovin,hadam na cigarety bude...toz moja rozpravka na dobru noc a o zabavu je postarane..ozaj,som lahsi o xy korun,esteze nie eur
uživatel
lubo540
30.07.2008, 23:28.46

RE: toroid90

Hm, dobrej montážník, podívej se zde do galerie, je tady Saxonova T90 nebo tady je to taky pěkné:
http://www.satman.estranky.cz/fotoalbum/paraboly-a-jine/aha/87
uživatel
poky1
31.07.2008, 00:28.57

ano rozni profesionali si na Toroide uz vylamali zuby, len si mu nemal platit, ked to nedokazal
uživatel
losparabo
31.07.2008, 06:32.01

@lubo540

s toroidkou je strasna babracka, ked to chces dobre nastavit. a hlavne krajne polohy (u mna 15W). s tym som sa zabavil najdlhsie. takze vylez k parabole a zabavaj sa. keby sa s tym mal hrat odbornik, tak by ta vysla jeho robota hadam drahsie ako parabola. a kedze sam sebe platit nebudes, teda aspon ja nezvyknem :-) tak ta to nebude nic stat a do zimy to urcite zvladnes.
ja sa riadim pravidlom, ked chcem mat nieco spravene poriadne, tak si to musim spravit sam. good luck
uživatel
kukino
31.07.2008, 06:48.39

lubo540: zvladnul sem to sam a to jsem pouze fanousek. nejdriv sem to mel dlouho na stojanku co se s tim dodava a pres zrcadlo sem koukal na telku kde sem mel merak (dreambox) nastavil sem skew anteny podle kalkulacky na satlex.de a elevaci sem nahodil od oka. pak sem to podle meraku naladil na druzici uprostred a svete div se, krajni 5W a 39E jeli nahned, zkusil sem doladit elevaci ale uz to nemelo smysl. problem mam s 7W kde mam strom a tomu nepomohlo ani to, ze sem to konecne po dlouhy dobe prendal o 6 metru vejs, kde to ladim notebookem s dreamcontrolem,protoze finta se zrcadlem je uz nejde realizovat. preji prijemnou zabavu se stelovanim a radost z vysledku :)
uživatel
bublajs
31.07.2008, 07:04.53

Mám stejné zkušenosti.Nakonec jsem si parabolu musel nastavit sám.Protože zeměpis.délka mého bydliště je 15st.E,dal jsem na střed LNB Hotbird 13E a celou parabolu jsem příčně naklonil o 2st.k západu.Potom jsem nastavil elevaci a seřídil na nejlepší signál.Dále jsem střídavě přidával LNB na lištu podle hodnot vypočtených kalkulátorem http://www.satlex.de/en/wavefrontier_calc.html
Používám 10 LNB od 5W do 33E.Na všech satelitech mám kvalitu signálu větší než 90%.Vše OK více než rok.
uživatel
filipes73
31.07.2008, 07:40.59

Musíš si s tím vyhrát. Základem je absolutně svislý držák, pak nastavení skew antény. pak taky skew samotných konvertorů a natočení jejich držáků. jinak výše popsané postupy jsou OK. Mám to od 5W do 42E ikdyž tam jsem už musel držák prodloužit.
uživatel
Tomasino
31.07.2008, 08:44.57

toroid90

Dik za vase nazory,navody.Skusim sa sam s tym pohrat,mozno ten prepinac P168 W8x1 neni kontabilny s vantage alebo alebo alebo
uživatel
lubo540
31.07.2008, 09:02.32

lubo 540

1/ Navštiv stránku http://www.satlex.de/en/wavefrontier_calc.html
a nechej si vypočítat základní hodnoty pro tvou instalaci.
2/ Příprav si naprosto kolmý držák o průměru 60mm,pro prvotní nastavení je ideální příprava antény na nějaké stolici,která má přivařenou kolmo trubku 60mm/sám to tak provozuji a je to jiné kafe,než kolem toho skákat jako kos na střeše/.
3/ osaď si všechny LNB do držáků,a podle rastru na lyžině a údajů z kalkulačky Satlex si rozšoupej LNB na přibližné, příslušné pozice.
4/Připrav si Měřící přístroj či STB s Televizorem.Zaměř se na LNB na obou koncích lyžiny/rozsahu/.Pokud nemáš měřící přístroj/předpokládám to/,pak si zapoj za satelitní přijímač Diseqc relé a do dvou vstupů/např 1 a 2/si zapoj oba krajní LNB a nastav správné parametry konkrétních TP a portů Diseqc.
5/Nastav si podle kalkulačky skew celé antény a nastav první testovaný TP a pomocí azimutu a elevace/jako u ofsetky/ zkoušej vyhledat ideální signál na prvním krajním LNB resp TP.Poté si přepni pro kontrolu druhý krajní LNB resp TP.Zde zkus rovněž vyhledat maximum signálu.Pokud nic nenalezneš,zkoušej opatrně měnit skew antény.V okamžiku nalezení signálu/i slabého/,už musíš vše posuzovat naráz podle obou hodnot na obou krajích lyžiny/musíš furt přepínat/,proto ten Diseqc.....
Důležitá kontrola je při regulování elevace,při jakékoliv změně se musí měnit intenzita signálu na obou koncích stejným směrem!!Totéž pak vyzkoušej i při azimutu.
6/Pro kontrolu si zkus ještě skew antény/poznač si výchozí fixem/ a neustále přepínej oba krajní LNB a kontroluj signál. Pro nastavování je dobré znát pro oba kraje silný TP/prvotní vyhledání pozice/ a slabý TP/finální nastavení LNB,především azimut a skew samotného držáku LNB/.
Celé to pak dotáhni a udělej si na všech třech pozicích značky/ne fixem/.Po několika týdnech můžeš kontrolní měření opakovat/celé si to trochu sedne/.
7/ S vypsanými slabými TP u ostatních středních LNB provádíš nastavení ostatních pozic uvnitř lyžiny.

8/Takhle to dělam já a je to celkem pohodlné.

Saxon
uživatel
Saxon
31.07.2008, 09:47.52

mam vantage 7100,emp 168 funguje s v1,1 nekorektně,koupil jsem emp 16/1 s vantage no problem-toroid t90 28,5e-30w jedou
uživatel
kuldan
31.07.2008, 10:04.10

@kuldan

Co mas na mysli :funguje nekorektne, mam paralelne 2 * 168p a funguju vyborne v 1.1 aj 1.2.
uživatel
gogo1
31.07.2008, 10:12.41

gogo1

mé zkušenosti-zapnu a čekám,někdy minutu někdy pět,potom jede v pohodě.Tvoje řešení jsem chtěl taky zkusit,ale nyní mám přep.16/i a ten jede,Ve vantage jsem zkoušel různé fw a 8/1 někdy jel hned jindy čekačka EMP v1 i v2
uživatel
kuldan
31.07.2008, 10:15.39

saxon

Mam tu tabulku zo satlexu lenze ja nemam ziaden pristroj,nemam ako tie hodnoty tam dat.kuldan, funguje s v1 znamena co?
uživatel
lubo540
31.07.2008, 10:21.59

myslím tím dieqc 8/1 P168-W v1 nebo verze2
uživatel
kuldan
31.07.2008, 10:48.53

Ja mam tiez na mysli P168W. Som s nimi spokojny spolu s prijmacom Clarke-Tech pouzivam 1.1 a na Humaxe 5400 1.2.
Pri praktickom pouziti v1 a v2 sa jedna len sposob zadania 1.1
uživatel
gogo1