| 05.08.2008, 18:25.55 | |
Co si myslite o Diavolo single 0,1dB, je dobry ???Co si myslite o Diavolo single 0,1dB, je dobry ??? http://www.omko.cz/?kod=KODIASIN Pokud ne, ktery single NEJcitlivejsi vzit? Chci nataceci parabolu, pravdepodobne 105: http://www.omko.cz/?kod=PA105FEFTE A logicky tam chci dat CO NEJLEPSI - 0.1 - snad nemuze byt horsi jak 0.2 co tu mam Chess: http://www.omko.cz/?kod=KOSEDITSIN Diky za tipy. |
![]() gorro |
| 05.08.2008, 18:47.41 | |
RE: Co si myslite o Diavolo single 0,1dB, je d...prave jsem si nechal nammontovat a nevim jestli je v tom nejaky vetsi rozdil od 0.2 :razz: |
![]() kos |
| 05.08.2008, 18:49.44 | |
RE: Co si myslite o Diavolo single 0,1dB, je d...Je to kram, vsechno hraje lip. |
![]() J a |
| 05.08.2008, 18:51.07 | |
RE: Co si myslite o Diavolo single 0,1dB, je d...rozhodně může být horší než 0.7 db! to číslo buď vůbec výrobce neměří a nebo se jedná o nejmenší naměřenou hodnotu v celém pásmu. přičemž pochopitelně na ostatních frekvencí může být většinou horší než na jiných LNB s udávaným vyšším šumovým číslem. takže se podle toho nelze ani náhodou řídit. kup si třeba Inverto IDLP-401SST. ten mi příde ok. ale jako neznám všechny značky a spousta lidí taky tvrdí, že se liší doslova kus od kusu. nevím co je na tom pravdy. |
![]() vortimond |
| 05.08.2008, 18:53.42 | |
RE: Co si myslite o Diavolo single 0,1dB, je d...myslim si ze 0,1dB je jen obchodni tryk :))) |
![]() kos |
| 05.08.2008, 19:16.53 | |
RE: Co si myslite o Diavolo single 0,1dB, je d...proto se ptam tady zkusenych inzynyru, mam bud ten CHESS II 0.2 z Omka anebo mohu dokoupit ten DIAVOLO 0.1, jiny 0.1 neznam ale pro motor jsem si myslel ze by byl vyraznou vyhodou co nejcitlivejsi LNB a proto jesem rozjel toto vlakno (naopak pro staticky talir namireny na bezne transpondery je to skoro jedno jestli 0.2 nebo 0.9, co myslite?) |
![]() gorro |
| 05.08.2008, 19:23.58 | |
RE: Co si myslite o Diavolo single 0,1dB, je d...ty čísla na krabici nebo na LNB jsou akorát tryki a povjeri. je to pro výrobce příliš velký pokušení. protože když tam plácne 0.1 tak se to prostě dobře prodává. |
![]() vortimond |
| 05.08.2008, 19:55.37 | |
RE: Co si myslite o Diavolo single 0,1dB, je d...dobra, ale nepises, co jsi zkousel, anebo odkaz na relevantni test apod. by se hodil zase asi neni mozne aby vyrobce uplne lhal, to by si nechala konkurence libit? druha stranka je metodologie tvorby toho (podle me asi jedineho, pominu-li pocet vystupu) parametru LNB |
![]() gorro |
| 05.08.2008, 20:06.03 | |
RE: Co si myslite o Diavolo single 0,1dB, je d...protože si to tzv. "cucám z prstu". nevěřím že je to výborný LNB. ale rozhodně nejlíp uděláš když si to prostě testneš sám. já mám sbírku jenom asi šesti LNB a tři přijímače. a podle čísel a recenzí jsem se řídil jenom při nákupu vychvalovanýho INVACOMU. což je z těch šesti asi tak druhej nejhorší. |
![]() vortimond |
| 05.08.2008, 20:19.47 | |
RE: Co si myslite o Diavolo single 0,1dB, je d...Je to samozrejme obchodni trik.Jednoduse napis vyrobci (pokud je znam) at ti posle merici protokol konvertoru i s uvedenim certifikovane laboratore,neb vyrobnich cisel merici techniky:). Takze pro individualni prijem temer naprosto jedno.Kazdy z nas ma urcite lepsi ci horsi zkusenosti s tim-kterym LNB.Napr.co se tyce zisku (pro rozvody s multischalterem a bez zesilovace SAT mf) jsem ze 3 konvertoru QUATRO (GOLDEN INSTERTAR,BIG SAT A INVACOM) byl uspesny prave s INVACOMEM ( + 3 az 6 dB vyssi uroven) |
![]() hdpe |
| 05.08.2008, 20:27.34 | |
re:vortimondJen tak pro zajímavost. Který s tvé sbírky považuješ za nellepší LNB |
![]() nemo |
| 05.08.2008, 20:36.44 | |
RE: Co si myslite o Diavolo single 0,1dB, je d...výkon se liší podle frekvence, to je jasně vidět. za výborný považuju ze sbírky MTI AP8-XT2 a taky hlavně to Inverto IDLP-401SST. ten MTI je lepší na horizontální frekvence Nilesatu (kolem 11,766/H třeba). ale Inverto je zase výborný na Astru 2D (transpondér s BBC HD třeba). i když ten MTI tam taky není vůbec špatnej. |
![]() vortimond |
| 05.08.2008, 20:52.57 | |
@nemotakže celkově si myslím že tohle je výborný LNB: http://datesat.nl/ds/images/MTIgray.jpg a docela bych měl chuť vyzkoušet i jiný typy od MTI. ale momentálně tam mám Inverto a jsem s ním naprosto spokojenej. (taky proto, že ten MTI už je dost jetej). |
![]() vortimond |
| 05.08.2008, 21:05.10 | |
RE: Co si myslite o Diavolo single 0,1dB, je d...Přátelé, já mám několik parabol a šilhám kde co, vždycky jsem si kupoval ty nejlevnější LNB a v pohodě... Pak jsem si řekl, že na slabší pozici dám Invacom, kterej je třikrát dražší a co byste řekl pane doktore ..... měl ho tam :-))) neměl... žádnej dramatickej nárůst kvality na slabejch TP jsem nezaznamenal :(((( |
![]() kacenkin |
| 05.08.2008, 21:43.27 | |
RE: Co si myslite o Diavolo single 0,1dB, je d...Mohu potvrdit, že se na šumové číslo nedá spolehnout. Ted jsem koupil něco s 0,1dB a nějak se mi to nezdálo. Zkusil jsem výměnu za doma uloženej kousek dodávanej s DIGI. Nestačil jsem valit oči. Mám u SS2 problém s příjmem ORF. Tuner je na tuto fregvenci úplně tupej. Se žádným jiným konvertorem ORF nešlo. Teď indikátory signálu u SS2 ukazujou "až za roh" |
![]() Mrzout |
| 05.08.2008, 21:43.41 | |
RE: Co si myslite o Diavolo single 0,1dB, je d...MTI teď vyrábí nějaký novější typy (supreme blue line mega gain 0.2 ... znáte to :laughing: ) tak já si to pak objednám a testnu. ale rozhodně bych od toho žádný zázraky nečekal. dokonce asi ani žádný zlepšení. a o tom to je. je to prostě zábava. ale nikdy nevíš co vlastně kupuješ. |
![]() vortimond |
| 05.08.2008, 21:47.13 | |
@kacenkinse mi nezdá, že by Inverto IDLP-401SST byl třikrát dražší. Namátkově je za 180 Kč, což je normál |
![]() Mrzout |
| 05.08.2008, 21:53.47 | |
RE: Co si myslite o Diavolo single 0,1dB, je d...Mrzoute já psal Invacom :-))) |
![]() kacenkin |
| 05.08.2008, 21:54.50 | |
RE: Co si myslite o Diavolo single 0,1dB, je d...O tom , že by bylo Inverto 3x dražší jsem nikde naslyšel, ale taky bych preferoval MTI a je jedno s jakým š. číslem. |
![]() sirda |
| 05.08.2008, 23:18.08 | |
RE: Co si myslite o Diavolo single 0,1dB, je d...už nic psát nebudu, stačí si zde vyhledat :-/ |
![]() poky1 |
| 06.08.2008, 01:45.51 | |
RE: Co si myslite o Diavolo single 0,1dB, je d...Diavolo singl 0.1 dB je podvod. Jen blbec se spálí dvakrát vo stejný kamna , mohu potvrdit..... |
![]() eltos |
| 06.08.2008, 09:26.24 | |
RE: Co si myslite o Diavolo single 0,1dB, je d...tak asi skoda, ze satelitni media uz upadla a nedelaji nejake obsahlejsi srovnavaci testy (parabol, LNB), zde se popisuji spise recenze receiveru a to jeste jen tak obcas |
![]() gorro |
| 06.08.2008, 12:14.08 | |
RE: Co si myslite o Diavolo single 0,1dB, je d...Se nediv, dneska kazdej vybira podle ceny a reklamy, merici protokol ma jen Invacom, ktery je opravdu kvalitni, jen se musi spravne nainstalovat - musi ladit s parabolou. Mereni v techto pasmech je slozite, drahe a casove narocne, pouhy srovnavaci test neni idealni, zalezi na parabole, TP, druzici,.... Souhlasim, ze by ale nebylo spatne cas od casu neco takoveho cist. |
![]() J a |
| 06.08.2008, 18:54.40 | |
RE: Co si myslite o Diavolo single 0,1dB, je d..Naprostý souhlas ve všem u /to vortimond/je to opravdu jen lákačka na peněženku prostě neexistuje na světě jediný LNB který by byl v celém pásmu lineární čili je to zavádějící informace ,ano atest jak píše hdpe by bylo řešení nicmeně se musím tomu zasmát,to si vážně mzslíš že by ti to v dnešní době výrobce poslal ?A pokud ano tak samozřejmě s úsměvem na tváři a s těmi nejlepšími údaji které si tam sami načarují aniž bz to objektivně změřili.Jediný LNB ke kterému to dnes dávají je Invacom který mám také,k velkému údivu jsem posléze zjistil že ty samé údaje má soused na tomtéž LNB co si o tom myslet ? Kdysi dávno to ještě brala Fuba vážně a atesty se zdáli být objektivní dnes je to fraška jelikož výrobci vědí že si to sám nemáš kde ověřit a změřit tak si tam napíšou co se jim zlíbí.Rovněž souhlas s /To mrzout/ používám také kartu SS2 kde vstupní jednotka je opravdu tupá jako p...l a skutečně se to pozná hlavně u ORF který je na konci pásma kde je obvykle i u LNB již šum. č. poměrně vyšší a s menším zesílením. |
![]() DVB |
| 10.08.2008, 04:35.56 | |
RE: Co si myslite o Diavolo single 0,1dB, je d...Čiže ani v USA a Německu žádné odborné plátky nevedou exaktní testy? A co jsi tím Invacomem myslel, že soused má stejný LNB a protokol je jen nakopírovaný? :-) Tak že by testovali vždy jednu šarži? Já ten protokol neviděl (tuhle jsem viděl u WiFi anteny), můžete ho vyfotit a někde mlasknout na www.imageshack.us třeba? Díky,. |
![]() gorro |
| 10.08.2008, 05:31.33 | |
RE: Co si myslite o Diavolo single 0,1dB, je d...malý testík LNB: https://www.parabola.cz/clanky/3051/maly-test-osmi-konvertoru/ |
![]() gorro |
| 10.08.2008, 12:28.18 | |
RE: Co si myslite o Diavolo single 0,1dB, je d...nejake dalsi povidani: www.tinyurl.com/5sdsj9 |
![]() gorro |