| 05.08.2008, 23:25.30 | |
hdmi kabelzdravim vas,,prenasi kabel hdmi zvuk Dolby digital?musel jsem v menu prijmace vypnout (hdmi dolby digital) na programu premiere HD aby mi sel zvuk v telce propojene hdmi kabelem.koupil jsem si jeste opticky kabel a propojil prijmac a telku timto kabelem a taky to nehralo kdyz bylo v menu prijmace zapnuto (hdmi dolby digital).je tento zvuk urcen pouze pro domaci kino,zrejme ano.. |
![]() john1 |
| 05.08.2008, 23:39.10 | |
RE: hdmi kabelpřijímač musí umět Dolby Digital dekódovat. mně to takhle chodí. ale stejně jako u DVD přehrávačů (tam se zase jedná o DTS - Dolby je tam standard) to neumí všechny. není to ani potřeba. protože ve zvuku neuslyšíš rozdíl (jedině že by bitrate u DD zvukové stopy byl výrazně vysoko a klasická naopak nestála za nic). a když to chceš vážně používat tak stejně potřebuješ audio resívr a sadu repro na domácí kino. to co leze ze všech televizí je prostě hrůza. |
![]() vortimond |
| 05.08.2008, 23:45.58 | |
RE: hdmi kabeltakže když si časem koupíš audio zesilovač s optickým vstupem tak to bude dobře fungovat. tam ten dekodér bude. sat vždycky jenom optikou posílá data na další zařízení bez toho aby je dekódoval. přes HDMI posílá dekódované Dolby (když to umí). |
![]() vortimond |
| 05.08.2008, 23:49.18 | |
john1je to vantage 7100,tak nevim jestli ma podporu pro dekodovani dolby digital,ale proc by to cpali do menu ,ze?a jak presne ti to chodi,co mas presne na mysli s propojenim ?k cemu je tedy dobry opticky vstup na telce?je to pro kombinaci s propojenim pre componentni kabely? |
![]() john1 |
| 05.08.2008, 23:57.52 | |
RE: hdmi kabelže takovou volbu najdeš v menu - na tom není nic zvláštního. jak jinak bys chtěl (když budeš mít třeba ten audio zesilovač) vybrat Dolby stopu jako preferovanou. těžko. a normálně to funguje na některých přijímačích při propojení přes HDMI s televizí. pokud to sat-přijímač podporuje. optický vstup na telce nevím jestli máš, to spíš bude výstup (kvůli DVB-T). |
![]() vortimond |
| 05.08.2008, 23:58.36 | |
john1jasny chapu ty moznosti propojeni,,, a jeste malinky dotaz ,,jeste je v menu tohoto prijmace moznost prepnuti dolby digital a PCA... to je co?dekuji |
![]() john1 |
| 06.08.2008, 00:19.15 | |
john1jo mas pravdu je to opticky vystup,kouknul jsem do manualu,myslim na telce. diky za info |
![]() john1 |
| 06.08.2008, 00:26.16 | |
RE: hdmi kabelno. a PCM je klasický formát pro digitální stereo zvuk jako se používá na CD. Dolby má smysl vlastně jedině u vícekanálového zvuku pro domácí kino. jinak je to v podstatě zbytečná věc. |
![]() vortimond |
| 06.08.2008, 08:06.34 | |
RE: hdmi kabelŠustítka v televizích jsou jenom servisní. Vůbec nejsou určena k tomu, aby se používala pro poslech zvuku. HDMI zvuk přenáší včetně prostorových informací, ale ne do TV!!! to přijde připojit do AVreceiveru a teprve odsud se propojuje obraz do televize. |
![]() Antonín |
| 06.08.2008, 08:23.50 | |
RE: hdmi kabelIdeální stav. Akorát ne každý má v receiveru i obraz. vstupy, navíc digitální :( |
![]() Tomik535 |
| 06.08.2008, 08:39.39 | |
RE: hdmi kabelPak nechť si v prvé řadě opatří takový AVrec. To nejstojí žádné milióny. Teprve pak má smysl řešit cokoliv dalšího. Bez toho to skutečně nejde udělat správně. Leda snad HDMI/DVI/RGB(?) do zobrazovače a digitální optikou audio do AVrecu a naprogramovat DO tak, aby přepínal televizi i AVrec do správné polohy? Pak zase ovšem chybí HDMI vstupy na zobrazovači...a než kupovat drahý zobrazovač se třemi HDMI, tak je určitě lepší koupit AVrec se třemi vstupy HDMI a zobrazovač s jediným HDMI. Na peníze, na ovládání, prostě vůbec je to tak správně. A ten zorbazovač by mohl uspořti další prachy, kdyby neměl reproduktory vůbec. Jestli šustítka, nebo nic, to už je stejně jedno. (prozatímní řešení bývají většinou velmi drahá.) |
![]() Antonín |
| 06.08.2008, 09:19.33 | |
RE: hdmi kabelTo je jasný, ale panel bez šustítek asi neseženeš a ty šustítka s tím stupidním zesilovačem výslednou cenu na pultu stejně ovlivňují jen minimálně.. Rozdíl v ceně mezi zobrazovačem s více hdmi vstupy může být menší než u toho receiveru bez hdmi vstupů a s nima. I když samozřejmě ta možnost s přepínáním v rec. je samozřejmě lepší(už jen pro to vyřešené ovládání) Když jsem měl ještě receiver já(to jsem ještě bydlel s bývalou a v jiném bytě), měl jsem obraz. vstupy jen analogové(cinch+S) a o HD se mi ještě ani nezdálo..teď mám pouze kvalitnější stereo(Denon + Dali Icon), ale vůbec mě to nesere. Priority se změnily.. OT: Zrovna Gabrielle na VH1.. Hello |
![]() Tomik535 |
| 06.08.2008, 10:57.02 | |
RE: hdmi kabelKdyž bych utekl od původního tématu co tedy dál? Koupím HD zobrazovadlo, HDTV sat receiver, AVrec..... To mám 3 ovladače, a to nepočítám, že k tomuhle ještě musím připojit nějaké "přehrávadlo" na dnes DVD, zítra BluRay..... Něco mi uniká? |
![]() Jantars |
| 06.08.2008, 13:19.35 | |
RE: hdmi kabelNeuniká. Jediné, co můžeš početně zmenšit, je zkombinovat nějakým MediaPC HDTV receiver a přehrávač. Dnes - při poměrně omezených schopnostech desktop přehrávačů docela dobré řešení - přehraje všechno. Jenom ten hluk z odváděného tepla...škoda, že to někdo nevyrábí aspoň poloprofesinálně. Ovladač stačí mít jeden - který umí zapnout všechny tři přístroje. MediaPC je ovšem lepší ovládat rádiovou myší. Jakýkoliv pokus o slušné domácí AV, ovšem nutně začíná u reproduktorů, to je alfa omega. A není to o prioritách, to prostě jinak nejde. Je možné jenom rezignovat na slušné domácí AV. |
![]() Antonín |