| 20.08.2008, 16:37.31 | |
aky satelit?Ahojte,v tejto oblasti som uplny lama, takze poprosim jednoduche vysvetlenie... Dik. Idem sa stahovat do miest, kde nie je kablovka, ani iny "marketingovo znamy" prijem signalu. Zostavaju dve alternativy - a)mam priamy vyhlad na kamzik, cize obycajna antena a chytam par kanalov - SK a CZ b) satelit Kedze synator chce sportove kanaly, ostava asi len satelit. A teraz moj dotaz: co potrebujem, aby mi co najlepsie a najlacnejsie ficalo co najviac kanalov? :-) V NAYke (kdekolvek) kupim set, cize parabolu, 2xLNB ci co to je, samotny pristroj a kartu. V akcii maju Skylink, ale ten opat je len na par programov, za rozsireny balik sa pravidelne plati. Nieco sa tu da docitat o kartach, cize mat v prijimaci aj kartu napr. skylink, aj nejaku inu. Treba na to nieco specialne? Existuju aj jednorazove karty? Raz zaplatim a mam? Existuju piratske karty? Aky adapter na ne? Ake karty su idealne? A ako zabezpecit, aby sa dal napr. pozerat jeden kanal a nahravat druhy. Dakujem za pripadne odpovede. :-) Pripadne sa da u mna v lokalite aj digitv alebo upc direct, ale tam je otazne, co sa viac oplati, ci jednorazova investicia do satelitu, ci pravidelne platby (pri UPC je to v akcii 460,- mesacne aj za balik plus, pri digitv je to 290, ale tam musim kupit aj HW a su vraj dlhe cakacie doby a problemy s kvalitou). |
![]() emkac |
| 20.08.2008, 16:52.06 | |
RE: aky satelit?Mnoho dotazů.Doporučuji se poohlédnout po některých forech.Tam nalezneš 80% odpovědí na tvé dotazy a zbytek ti objasní. |
![]() lachtan |
| 20.08.2008, 17:09.33 | |
RE: aky satelit?Klasicka odpoved. A verim ze aj pravdiva. Sam prispievam aktivne na nejake ine fora, a tiez som tuto frazu pouzil. Ale pravda je aj ta, ze takto po lopate to nikde inde nenajdem. Ziadna rekapitulacia. Mozem sa niekde docitat vo forach a tom, aky prijem ma henten a henten prijimac, na akej druzici su ake kanaly, ale to je uz nieco vyssie. Mne tam chyba ten prvy krok, na pochopenie podstaty. Pripadne nejaky link na dva tri clanky. |
![]() emkac |
| 20.08.2008, 17:25.19 | |
RE: aky satelit?dej meil |
![]() lachtan |
| 20.08.2008, 21:43.02 | |
Aky satelit,ferguson,showbox,ipboxRozhodujem sa medzi AB-ipbox 250-relativne drahy,Showbox 300-lacny a Ferguson 9600 usb-lacny,malo informacii na nete,nenasiel som nikde firmware a ine .Nahrava do suboru .dat(ako spracovat na pc-pva instrumento?)Ale ma aj vyhodu-nezavisle nahravanie a prehravanie hoci iba z jedneho transpondera,co by mi velmi vyhovovalo.Dolezite je pre mna nahravanie(ukladanie streamu) aby mi nemusel po nociach bezat pc,ked nahravam analogovy vystup zo sat cez tv kartu,emu a softwarova podpora.A este citanie skylink karty. |
![]() Kasr |
| 21.08.2008, 09:38.53 | |
RE: aky satelit?máš mail alebo ICQ??? ja ľuďom pomáham a neposielam ich na iné fóra...+som zo slovenska:) |
![]() azbestko |
| 21.08.2008, 23:14.28 | |
RE: aky satelit?ok, mail je emkac@pobox.skdakujem za pripadne rady resp. doporucenia emkac p.s. aby to nebolo pre mna moc jednoduche, tak v darate maju teraz akciu na dvb-s satelit, cize opat dalsia moznost na vyber :-( |
![]() emkac |
| 01.09.2008, 01:31.15 | |
RE: aky satelit?No, trosku som studoval, nebolo vela casu.Mozno stacila iba takato odpoved: (pozor, neviem ci pisem pravdu, su tam iba moje domnienky) ---------- Pocuj, ked chces staleit, kup si v nejakom eshope parabolu (vacsiu), prijimac (illusion, openbox, nieco s podporou emu) a dve LNB, tie nasmerujes na dva satelity, napr. na Intelsat, kde cez emu chytis digi tv a na Astra 23,5, kde cez zakupenu kartu skylink, (volby su aj gital, tt a pod.) chytis nejake slovenske kanaly. Tie mas "nafurt", kedze to digit tv je riziko, ze uz nebude. Cez to emu pripadne chytis kopec inych inak platenych kanalov, ale musia ist z daneho satelitu, kde mas nasmerovane lnb. ---------- Aspon by som bol zorietnovany, a mohol by som sa potom venovat veciam, ci prijimac s HDMI alebo nie a pod. :-) A usetril by som nejaky ten cas, pricom hocijakemu profikovi odtialto by stacila na taku odpoved 1 minuta. Mimochodom, je ta moja odpoved aspon pravdiva? :-)))) emkac |
![]() emkac |