Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
20.08.2008, 16:37.31

aky satelit?

Ahojte,
v tejto oblasti som uplny lama, takze poprosim jednoduche vysvetlenie... Dik.
Idem sa stahovat do miest, kde nie je kablovka, ani iny "marketingovo znamy" prijem signalu. Zostavaju dve alternativy - a)mam priamy vyhlad na kamzik, cize obycajna antena a chytam par kanalov - SK a CZ
b) satelit
Kedze synator chce sportove kanaly, ostava asi len satelit. A teraz moj dotaz: co potrebujem, aby mi co najlepsie a najlacnejsie ficalo co najviac kanalov? :-)
V NAYke (kdekolvek) kupim set, cize parabolu, 2xLNB ci co to je, samotny pristroj a kartu. V akcii maju Skylink, ale ten opat je len na par programov, za rozsireny balik sa pravidelne plati.
Nieco sa tu da docitat o kartach, cize mat v prijimaci aj kartu napr. skylink, aj nejaku inu. Treba na to nieco specialne? Existuju aj jednorazove karty? Raz zaplatim a mam? Existuju piratske karty? Aky adapter na ne? Ake karty su idealne? A ako zabezpecit, aby sa dal napr. pozerat jeden kanal a nahravat druhy.
Dakujem za pripadne odpovede. :-)
Pripadne sa da u mna v lokalite aj digitv alebo upc direct, ale tam je otazne, co sa viac oplati, ci jednorazova investicia do satelitu, ci pravidelne platby (pri UPC je to v akcii 460,- mesacne aj za balik plus, pri digitv je to 290, ale tam musim kupit aj HW a su vraj dlhe cakacie doby a problemy s kvalitou).
uživatel
emkac
20.08.2008, 16:52.06

RE: aky satelit?

Mnoho dotazů.
Doporučuji se poohlédnout po některých forech.Tam nalezneš 80% odpovědí na tvé dotazy a zbytek ti objasní.
uživatel
lachtan
20.08.2008, 17:09.33

Klasicka odpoved. A verim ze aj pravdiva. Sam prispievam aktivne na nejake ine fora, a tiez som tuto frazu pouzil. Ale pravda je aj ta, ze takto po lopate to nikde inde nenajdem. Ziadna rekapitulacia. Mozem sa niekde docitat vo forach a tom, aky prijem ma henten a henten prijimac, na akej druzici su ake kanaly, ale to je uz nieco vyssie. Mne tam chyba ten prvy krok, na pochopenie podstaty. Pripadne nejaky link na dva tri clanky.
uživatel
emkac
20.08.2008, 17:25.19

dej meil
uživatel
lachtan
20.08.2008, 21:43.02

Aky satelit,ferguson,showbox,ipbox

Rozhodujem sa medzi AB-ipbox 250-relativne drahy,Showbox 300-lacny a Ferguson 9600 usb-lacny,malo informacii na nete,nenasiel som nikde firmware a ine .Nahrava do suboru .dat(ako spracovat na pc-pva instrumento?)Ale ma aj vyhodu-nezavisle nahravanie a prehravanie hoci iba z jedneho transpondera,co by mi velmi vyhovovalo.Dolezite je pre mna nahravanie(ukladanie streamu) aby mi nemusel po nociach bezat pc,ked nahravam analogovy vystup zo sat cez tv kartu,emu a softwarova podpora.A este citanie skylink karty.
uživatel
Kasr
21.08.2008, 09:38.53

máš mail alebo ICQ??? ja ľuďom pomáham a neposielam ich na iné fóra...+som zo slovenska
:)
uživatel
azbestko
21.08.2008, 23:14.28

ok, mail je emkac@pobox.sk
dakujem za pripadne rady resp. doporucenia

emkac

p.s. aby to nebolo pre mna moc jednoduche, tak v darate maju teraz akciu na dvb-s satelit, cize opat dalsia moznost na vyber :-(
uživatel
emkac
01.09.2008, 01:31.15

No, trosku som studoval, nebolo vela casu.
Mozno stacila iba takato odpoved:
(pozor, neviem ci pisem pravdu, su tam iba moje domnienky)
----------
Pocuj, ked chces staleit, kup si v nejakom eshope parabolu (vacsiu), prijimac (illusion, openbox, nieco s podporou emu) a dve LNB, tie nasmerujes na dva satelity, napr. na Intelsat, kde cez emu chytis digi tv a na Astra 23,5, kde cez zakupenu kartu skylink, (volby su aj gital, tt a pod.) chytis nejake slovenske kanaly. Tie mas "nafurt", kedze to digit tv je riziko, ze uz nebude.
Cez to emu pripadne chytis kopec inych inak platenych kanalov, ale musia ist z daneho satelitu, kde mas nasmerovane lnb.
----------

Aspon by som bol zorietnovany, a mohol by som sa potom venovat veciam, ci prijimac s HDMI alebo nie a pod. :-)
A usetril by som nejaky ten cas, pricom hocijakemu profikovi odtialto by stacila na taku odpoved 1 minuta.

Mimochodom, je ta moja odpoved aspon pravdiva? :-))))

emkac
uživatel
emkac