Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
07.09.2008, 17:29.10

hd přijimač

ktery hd přijimač koupit,spokojenost
uživatel
mlasak
07.09.2008, 17:31.40

RE: hd přijimač

no ten nejlepsi, to da rozum pepo, ne ?
uživatel
Vlado Fogo
07.09.2008, 17:35.17

Spokojenost ??

Tady jsme skoro všichni tak nějak pořád nespokojení, pořád něco hledáme, vylepšujem, laborujem a pod.Spokojenost nám
vydrží 2 - 3 dny max.. Spokojenost si vygoogluj... ;P ;P :ogre:
uživatel
710nav
07.09.2008, 17:50.31

Najlepší

je môj :)))
uživatel
dempsey
07.09.2008, 18:01.01

Záleží, čo od prijímača očakávaš. Možností je veľa prikláňam sa k Vantage. Som s ním naozaj spokojný. A čo určite nie: technisat & topfield. S technisatom mám osobné skúsenosti a na topfield som počul veľa zlého.
uživatel
DJYEMI
07.09.2008, 18:10.59

hd přijimač

chtěl jsem koupit zrovna technisat DigiCorder HD S2
uživatel
mlasak
07.09.2008, 18:14.49

@mlasak

Nebudem Ti hovorit, ci ano alebo nie.Zaver si sprav sam, ale mal som technisat str 1. Na pohlad a funkcionalne sa mi prijimac pacil.Ale prax ukazala, ze softver ma milion nedostatkov. Urcite by som zvolil inu znacku.
uživatel
DJYEMI
07.09.2008, 18:32.06

DJYEMI

No copak jsi slyšel o Topfildu zlého? Rozpovídej se.
uživatel
MONY
07.09.2008, 19:18.30

@mony

Napríklad, že nespolupracuje správne naraz s kartami gital a skylink. Odmieta diablo a prehrieva sa. Skutočne neviem, či je to pravda, nakoľko nemám vlastnú skúsenosť. Ale vantage môžem zatiaľ iba chváliť.
uživatel
DJYEMI
07.09.2008, 19:28.33

a v com je vantage taky in ?? vie nieco naviac co napriklad nevie dreambox alebo ipbox ?
uživatel
Vlado Fogo
07.09.2008, 19:45.48

a v com je vantage taky in

neni linux a tak ho zvladne vetsina uzivatelu :8)
uživatel
uai1
07.09.2008, 20:07.08

HD...

DJYEMI - Vantage sa nehreje...???
nebudem zaťiaľ menovať značky, ale mám štyri HD príjmače k dispozícii na porovnanie ako povedal uai1 zvladnuteľných pre väčšinu úžívateľov.Cieľom je objektívne preskúmať ich správanie sa a funkcie počas troch mesiacov.Test prebieha skoro mesiac už.
Dajte typ čo si myslíte podľa Vás mládenci že vedie...hmm??
uživatel
unc1
07.09.2008, 20:30.36

@uai1

premiere meni karty, frantici taky tak, cyfra jak by dal, skandinavsky c+ tiez avizoval vymenu starych conax CAS5 kariet odkial pochadzaju keys do diabla... povedz mi co ti ostane na pozeranie HD kanalov na prijimaci bez sharringu ?, Anixe HD, HD1 a so slovenskou kartou monoskopova STV 3.
je blbost najhrubsieho zrna kupovat si prijimac bez LAN siete - to mas ako keby si si kupoval auto bez klimy. jazdit bude ale komfort bude neporovnatelny
uživatel
Vlado Fogo
07.09.2008, 20:53.44

HD...

Vlado Fogo -
ale tiž asi nie je to isté kúpiť daciu s klímou alebo napr. new superB ... teda aspoň myslím... :lookaround:
ber do úvahy aj to, že je v teoretickej rovine dosť záujemcov z bežných radov, ktorým stačí odborná a kvalitná inštalácia s príjmačom ktorý im poskytne určitú kvalitu na vyššej úrovni s príjemným ovládaním...všetci nemajú znalosti ani čas ani vedomosť o linuxe, settingu, sharingu...a zase určite väčšina nie je takých aby si dnes kúpili príjmač bez HD ,ak im to niekto normálne vysvetlí, a kupovali napr. za dva roky príjmač nový...
určite máš pravdu s kartami a kľúčmi ako i z možnosťami dnešného príjmu ak nám "odcvaknú" to čo máme radi, ale na druhej strane ak nám pribudne v ponuke našich poskytovateľov napr eurosport HD... už len keby ten... nebudeš chcieť na to :O ...??? ja hej a myslím, že väčšina asi tiež keď bude tá možnosť...ale možno sa mýlim..
uživatel
unc1
07.09.2008, 20:59.39

Vlado Fogo

kdyz chtel puvodne technisat tak urcite neuvazoval o emu ani sharingu :8)
uživatel
uai1
07.09.2008, 21:17.46

HD...

uai1 - tak tak...
mlasak - daj si čas, preskúmaj si všetko čo je pre Teba podstatné, stanov prijority čo od toho očakávaš, pozri a počúvni kvalitu obrazu, zvuku, aké možnosti prepojenia potrebuješ aj keď predpokladám HDMI, daj bacha na spoluprácu s modulmi-čo chceš na tom pozerať aby sa Ti to "nebláznilo", a tak celkovo...každému vyhovuje niečo iné takže hlavne ber dôraz na svoje priority aby si s tým bol spokojný...k technisatu - mrkni sa na scaling napr. a porovnaj ho s inými...v každom prípade daj vedieť čo si si vybral.
uživatel
unc1
07.09.2008, 21:21.33

HD...

Já mám Topfield 7710 HDPVR a bohužel má dvě chyby.
1. přehřívá se a HDD stále běží
2. HDD občas nenahraje záznam s nízkým bitrate (např CS FILM)
uživatel
žlab
07.09.2008, 21:45.36

@žlab

teplota je problém viacerých príjmačov, v HD "skoro" všetkých, u niektorých je to však extrémne... navyše sa mi stalo to, že takto fasa kúriaci príjmač mal za následok aj prehrievanie modulov, ktoré sa tým pádom rozpínali a strácali kontakt s čipom na kartách v dôsledku čoho vypadávali programy... keď sa to schladilo všetko fungovalo zase chvílu o.k. a potom sa to opakovalo znovu...
jo, HDD má asi nejaký dôvod na to aby stále bežal, neskúmal si jeho možnosti a funkcie...??? to že beží je niekedy spojené s jeho možnosťami záznamu - stále zaznaménáva určitú skupinu programov ktoré sleduješ a keď napr.prepneš, ale takto jednoducho radšej: prídeš domov, žena pozerá nejaký program ktorý začal pred pol hoďkou a ty by si ho chcel vidieť samozrejme celý - tak šup do HDD na začiatok sledovaného programu pretože ten stále beží a vlastne zaznamenáva...to ti umožňuje sa o 20.30 keď si prišiel domov pozerať program ktorý začal o 20.00 bez toho aby si ho nahrával TY, ale on sa v podstate ukladá sám na určitý čas na HDD ak sa Ty chceš v ňom vrátiť späť.
uživatel
unc1
07.09.2008, 21:51.17

Re: unc1

já myslel, že tento druh nahrávání se nahrává dočasně do Flash paměti nebo do nějakého švába....ne rovnou na HDD. Ale spíš mě mrzí, že je neodolný na ten nízký bitrate (nahrávání)
uživatel
žlab
07.09.2008, 21:56.28

HD...

jinak film při vysílání se se nezasekne...občas je vidět zakostičkování, ale nezamrzne. Při přehrávání záznamu se obraz zastaví, popojedu nazpět a přehraje bez kazu...po pár minutách se stane to samé. No nevím....je to můj první přijímač, dnes bych asi váhal s jeho koupí....
uživatel
žlab
07.09.2008, 22:00.36

@žlab

ale to si vôbec tak neber, ani jeden HD príjmač nie je ideálny a dokonca ani všetky kusy z jednej série...!!!
všetci sa učíme, najradšej na vlastných chybách :laughing:
uživatel
unc1
08.09.2008, 09:48.17

s tym co napisal Vlado Fogo sa da len suhlasit. Na co kupovat prijmac, ktory bude v priebehu roka totozny s prijmacom fta. Prijmac, na ktorom nejde sharing je viac menej zla investicia nezavisle od toho, ci je sd, alebo hd

Ak by som dnes mal nieco kupovat, rozhodol by som sa pre sd prijmac IPbox 250 s harddiskom. Chodi stabilne a nic mu nechyba
uživatel
jozef BA
08.09.2008, 13:52.27

Pro úplného laika je asi lepší si platit předplatné a mít originální přijímač od toho providera HD, kterého si vybere. Já myslím, že nejlepší je na peníze/výkon SkyUK HD, ale to je dané výběrem toho, nač chci koukat. Varianta je taky platforma N a možná i další věci.
Čekat, že bude kvalitní HDTV zadarmo (nebo nějak ošuleně) je lichá představa. Nejspíše nebude. Pro obhájce toho, že vždycky je, co přijímat, se jednoduše ptám:
- proč tedy nejde nijak obejít příjem UPC (poslední tři roky)
- proč nejde obejít systém NDS (to nešlo myslím nikdy, leda chvilkama MOSC).
Proč by tedy provideři relativně drahých HD programů neměli použít stejnou nebo podobnou techniku a proč by výsledek neměl být stejný...
uživatel
Antonín
08.09.2008, 17:51.50

HD...

@jozef BA - v pohode, ale každý nevie čo je to sharing, obvzášť uživateľ ktorý si chce zapať príjmač a pozerať... nelaboruje ani nechce nič riešiť-je to konzument produktu ktorý si vybral pre niečo a to je všetko.či HD alebo SD príjmač - máš pravdu pokiaľ budú mať sd aspoň scaler.
@Antonín - s providerom máš pravdu pokiaľ to aj laikovy vyhovuje tak, ak chce byť ale trošku aj nezávislý tak asi bude hladať aj iné riešenia.samozrejme, že som nemyslel predtým to, že HD programy by mali byť zadarmo-to určite nebudú, určite nie tie zaujímavé, ja si len myslím, že ak niekdo dnes kupuje new sat zostavu, je pre neho lepšie možno kúpiť si príjmač, ktorý vie HD, ako to, že by si mal kupovať napr. za rok príjmač nový kôli tomu, že napr CSlink zaradí v platenej forme napr. eurosport, alebo CT HD, alebo niečo podobné.
Samozrejme každý si zvolí svoju cestu.
uživatel
unc1