Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
10.09.2008, 17:21.30

EMP Centauri 16/1 v praktickém provozu

Informace má význam pro zastánce toroidních antén a většího počtu provozovaných konvertorů:
Relé EMP 16/1 bylo dodáno na základě internetové objednávky přímo z Klatov přímo do bytu. Provozuji to s Technisat Digicorder HD S2 s tím, že zapojeno je všech 16 LNB, z toho 3 singly,10 Twinů a 3 Quady. Funguje to na Diseqc 1.2, tedy na "motorické povely".Přepínání mezi konvertory je časově různé délky také v závislosti na typu konvertorů,někdy až do 3 sekund ne však více.Zatím vše jede k plné spokojenosti, je to paráda, když to reaguje, jako by celá Evropa vysílala z jedné družice. Potěšitelné je, že Quady zde fungují, zatímco relé EMP S 168 a P 168 mi s Quady nefungovaly.
Extrémům zdar!
uživatel
samorost
10.09.2008, 18:10.52

RE: EMP Centauri 16/1 v praktickém provozu

Dík za info, je fajn, že se někdo takhle ozve...
Já používám u T90 dva kousky P168 WF zapojené do P162.Ovládám to Openboxem 820 přes 1.1
Poslední dobou mě zlobí druhá 168.Jsou koupeny před květnem letošního roku,tudíž ještě nevychytané kusy.Asi to rozeberu, tu vadnej pošlu na repas do Klatov a pak obě namontuju zákazníkum na E 85.
Sám si koupim tuhle 16/1.
Ten problem bych ale neviděl v Quadech jako takových.Quady mají pouze větší proudový odběr,tudíž podle ohmova zákona je větší nárok na kvalitku koaxu a především provedení konektorů a výskytu přechodových odporů.
Chce to změřit u quadu velikost napětí 13/18V.
Další problém může být v klasickém problému oněch P-168.Pokud máš naposledy aktivní porty 1 až 4 a přijímač vypneš,pak se ti po zapnutí přístroje nepodaří aktivovat LNB na portech 5 až 8.Tohle řeší právě ten repas v Klatovech/výměna rezistorů/.
uživatel
Saxon
10.09.2008, 18:28.52

Paráda

Teď to ještě vyzkoušet na Uncommitted 1 až 16.
R^
uživatel
mirasat
10.09.2008, 19:14.34

@saxon

Ahoj.Taky mám ,,předkvětnovou" P 168 !A taky my na DM 800 jede špatně a na některých programech špatně přepíná.Některé programy nabíhají déle některé vubec nenaběhnou musím přepnout na jinou družici a zpět ale pak se to zase opakuje.
Ale ten samý přepínač my chodil na DM 7000 uplně v pohodě..
Co máš na mysli tím repasem v Klatovech?To vypadá na záležitost SW v přijimačich ne??
díkes
uživatel
pat
10.09.2008, 19:21.49

RE: EMP Centauri 16/1 v praktickém provozu

To o těch rezistorech mi psal servisní technik z EMP v dopise s opraveným kusem.
Jestli řešili v přepínači i soft ví bůh... ;) Kažpopádně to po opravě funguje na stejném přijímači OK.
uživatel
Saxon
10.09.2008, 20:47.03

mě 168

funguje se 4 quady a 2 twiny a s Dreamboxem 7025 perfektně!! Mám tu revidovanou serii !!
uživatel
bobbik