| 15.09.2008, 22:48.11 | |
Plazma Panasonic PZ80 a automaticke roztahováníMěl jsem Topfield 7700 propojen s plazmou Panasonic PZ 80 scartem a automatické roztahování perfektně fungovalo.Dnes jsem to propojil originálním HDMI kabelem od Panasonika a tady už to automatické roztahování horního a dolního černého pruhu už nefunguje,příjímam Astra 3 CS Link.Děkuji všem za jakoukoli radu. |
![]() sakalik1 |
| 15.09.2008, 23:03.28 | |
RE: Plazma Panasonic PZ80 a automaticke roztah...já mám LG a to samý. když připojíš přes scart tak rozpoznává formát obrazu ale přes HDMI (nebo komponent) jedině přepínat ručně a nebo sledovat protáhlý ksichty. takže docela oceňuju že homecast tohle umí (automaticky doplňovat po stranách sloupce - pillarbox) |
![]() vortimond |
| 16.09.2008, 08:40.32 | |
RE: Plazma Panasonic PZ80 a automaticke roztah...Já mám Panasonic TH-46PZ85E spojenou s Topfield 7700 a vše funguje, jak má. Při nastavení na automaticky se vše přizpůsobí obrazovce. Až mě to někdy i štve (např. MTV). To si raději dávám nastavení na střed, protože automat to dá na ZOOM. |
![]() michalmc |
| 16.09.2008, 08:50.37 | |
RE: Plazma Panasonic PZ80 a automaticke roztah...Hodně televizí se přes HDMI chová jako prostý zobrazovač 1:1. Lepší typy umí upscale, zoomy apod. i z HDMI.Není to ale nějak supr důležité, protože během pár měsíců nebude 4:3 nic. České programy jsou poslední, které ještě občas vysílají 4:3 a nebude to dlouho trvat a nebudou. Pak to bude jedno. (Leda u nějakých jarinů, co s myslí, že se ve 4:3 točily filmy na filmový pás a že tedy budou až na věky amen.) Pozn. a. Propojení HDMI a video přes SCART by vám mělo ukázat dost značný rozdíl v kvalitě. Nebo ne? b. zoomy a pod. strašně kazí již tak nedostatečnou kvalitu vysílání v SD a navíc není pak vidět okraje. c. jedno z možných zajmavých kompromisních řešení je 14:9 zoomm |
![]() Antonín |
| 16.09.2008, 09:32.03 | |
RE: Plazma Panasonic PZ80 a automaticke roztah...16:9 se hodně vyskytuje na nejrůznějších veřejnoprávních i soukromých TV po celý evropě a některý stanice nevysílají ve 4:3 už skoro vůbec nic. ale na speciálních filmových kanálech (který lze u nás legálně přijímat) jako by se zastavil čas. výjimka je snad jedině HBO2 ale to zase není nikde dostupný v kvalitě lepší než hnusný, takže to 16:9 vypadá hrozně. arabská MBC2 taky zatím všechno ořezává na 4:3 formát, což je zvlášť škoda kvůli atraktivnímu programu a většinou lepší kvalitě obrazu než je tomu v případě toho HBO paketu |
![]() vortimond |
| 16.09.2008, 09:56.33 | |
RE: Plazma Panasonic PZ80 a automaticke roztah...Kanály, které lze u nás legálně? přijímat jsou skutečně strašné. Možná by stálo do UPC/Digi napsat, že je to 4:3 shit, aby se tam hromadily stížnosti a jednoho dne se možná něco stane. Hned jsem to taky udělal.Premiere třeba vysílá filmy už drahně let v 16:9, a totéž další evropské filmové kanály. P.S. Legálně: Nemyslím, že bych překročil jakýkoliv zákon, když si kartu koupím a zaplatím v SRN, nebo v UK a koukám na ni tady. A nedovedu si představit, kdo by byl žalobcem v této věci - komu a jak mým jednáním vznikla škoda? Takže ono to nelegální je akorát emu. Když si kartu platím, tak to s tou nelegálnosti asi není tak divoké, jenom jsem porušil ustanovení smlouvy, a jako odvetu mi za to mohou smlouvu vypovědět. To je asi tak všechno, co z toho plyne. (Jistě však nemohou prodávat tady něco oni sami.) |
![]() Antonín |