Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
16.09.2008, 08:41.36

Odkódování nahraných filmů TF 5010MP

Dobrý den. Mám problém s přehráváním filmů. Mám TF5010MP. Karty CL+SL. 2x Dek. modul cryptoworks. Při nahraní filmů na HDD, je buď kódování (dolar) zelený, zelenožlutý, nebo žlutý. Žlutý nemůžu vůbec přehrát. Např. z ČT1 nejde film, z ČT2 a Primy taky ne pokud má žluté kódování. Ostatní kódování karta bezproblému rozkóduje za cca 5-20vteřin.Žluté kódování nechávám tak 3 minuty a přesto nic. Je to obvyklé že nejdou tyto filmy rozkódovat a nebo je chyba někde jinde. Mohl by mi prosím někdo poradit? Přístroj je ofic. z Omko, karty a moduly také.děkuji
uživatel
fuko
16.09.2008, 09:36.45

Principu provozu dekódovacích karet příliš nerozumím, proto popíši pouze praktické zkušenosti. Mám TF 6010PVR, podle mého názoru je princip používání karet stejný. Zelený znak = nahráno nekódovaně, zde není žádný problém, zelenožlutý = nahráno částečně nekódovaně, částečně zakódovaně, žlutý = nahráno celé zakódovaně. Dále píši pouze o žlutých a zelenožlutých. Takto nahrané programy lze přehrát pouze přes kartu, přes kterou byly nahrány a tato karta musí být ve stavu stejném jako byla při nahrávání. Stalo se mi také, že po nějaké době od pořízení nahrávky jsem ji nemohl přehrát. Vysvětluji si to tak, že v tomoto mezidobí muselo dojít k nějaké změně za kartě, zápisu, nebo já nevím co. Proto nahrávky u kterých předpokládám pozdější přehrávání dekóduji ihned, nebo co nejdříve po jejich pořízení. T.j. dám jejich přehrávání a současně zapnu nahrávání. Je potřeba při tom dát pozor, abychom kartu neobsadili jiným programam, nebo využitím. V tomto případě je kopie nahrávky nahraná zeleně a nic neomezuje její další využití. Lze i přejmenovat na původní název.
uživatel
Patrik
16.09.2008, 09:53.11

Problém by také mohl souviset se současným použitím karet CL+SL, pokud na SL jsou povoleny české programy, chtělo by to vyzkoušet. Já jsem měl představu, že pokud dám do každého z obou dekodérů (2x Cryptoworks) kartu CL (mám 2)tak že budu moci sledovat např. ČT1 a současně nahrávat nekódovaně např. ĆT2. Tak toto nejde, přijímač to neumí. Prodejce Antenex mi vysvětloval, že takto je to OK, že TF takto neumí nahrávat z jednoho kódovacího stejného systému. Pokud jsem dal rozdílné dekodéry napž Crypto a Irdedo (sledoval jsem dříve ORF1+2), bylo vše OK. Asi by to chtělo nějakého odborníka k podrobnějšímu vysvětlení.
uživatel
Patrik
16.09.2008, 10:02.45

RE: Odkódování nahraných filmů TF 5010MP

No tady neni co vysvetlovat, Patrik to napsal zcela presne, ale nevim co by na CW kartach ted menili, drive keys, ale ted neni duvod. Ja bych zkusil do toho stroje dat posledni firmware, nebo nekdy je lepsi i trosku starsi (korejcum se to nekdy nepovede), zvlaste u Topfieldu, vse je radne diskutovano na http://www.topfield-europe.com/forum/
uživatel
007
16.09.2008, 10:08.03

Jeste pro doplneni ...existuji prisroje, kde tento problem resit nemusis a karta je sdilena interne a dokonce i modul ... ale je to zase jina cennova trida.

Topfieldy byvaly prima klasa, ale na stare modely uplne kaslou a nove vlastne skoro taky, podpora trva nekonecne dlouho ...zadny Antenex ti nepomuze, nevim co ti nakecali s jejich oficialni (vyhradni:)))podporou ...
uživatel
007
16.09.2008, 10:26.21

To 007 - málokde se setká člověk s takovou mírou arogance, jako u vedoucího Antenexu, proto jsem diskusi s ním předčasně ukončil. Napřed mi tvrdil, že je to tím, že mám jeden dekoder Twin Easy a druhý Crypto, až když jsem řekl, že mi to nefunguje ani se stejnými dekodery Crypto tak přiznal, že to přístroj neumí a řekl, že si mám koupit jinej. Jinak k vlastnímu TF 6010PVR podle ceny to není moc lowend a zatím je velmi spolehlivý a wifi karta je pro mne velmi užitečná i když to nic moc není. Jinak přístroje, které tento problém řešit umí (umí vntřně sdílet kartu), jsou v podstatě ve stejné cenové kategorii, jenom jiného typu, ale mají zase jiné negativní vlastnosti.
uživatel
Patrik
16.09.2008, 10:30.15

Pro Patrika

Excelentní odpověď. Ty filmy jsou staré půl roku a mohly být změněny klíče. Ty karty CL+SL mám a každá má povoleny jak české tak slovenské programy. Může to být taky jedna z příčin.
Jinak nahrávání ČT1 a koukání ČT2 žádný problém. Žádný problém v nahrávání jíných frekvencí např. Nova+Prima a koukání na free programy, nebo na HDD-film. Jinak děkuji za odpověď.
uživatel
fuko
16.09.2008, 10:58.06

@fuko: ano pokud je to takto stare, tak mas jiste pravdu, ja kydz si neco nahraju tak se na to v nejblizsi dobe podivam, ale je fakt ze nekdy neni cas a clovek to odklada, proto je lepsi mit stroj, ktery tento problem nema ...

@Patrik: ano "vyhradni" zastoupeni atd ..to uz davno zname, nikde jinde to nesmite koupit, jenom my atd ...a samozrejme vse funguje a blbec je zakaznik. Ale ja jsem nerekl ze 6010PVR je lowend, to jsi spatne pochopil, sam mam 5510PVR a stal tehda hruzu penez, ale uz je jen jako zalozni masina pro nahravani. Ja jsem Topfieldy mel vzdy moc rad zejmena pro jejich spolehlivost. Prenos WIFI byl uzasne pomaly, kdyz jsem tehda 6010PVR testoval a ja mam rad rychlost, proto nastoupil kdysi DM7025 ...a co se tyka negativnich vlastnosti to je opravdu individulani, nekomu nejaka chybka vadi jinemu ne a oceni zase neco jineho ...
uživatel
007
16.09.2008, 12:16.58

Mam tez TF5010MP a presne jak pise Patrik, filmy, ktere maji zluty dolar, tedy jsou zakodovane je nutne odkodovat, jinak po case nepujdou... uz jsem se u jednoho filmu napalil :-( ...mam jeste jeden problem, kdyz nahraju film dekodovany, vse je ok, ale paklize je zakodovan a dekoduje se az pri prehravani, tak mi obcas kostickuje obraz. Davam vinu dekoderu, mam Irdeto (zeleno-modre), zkousel jsem i Mascom (s moznosti prehrani fw), ale tomu zase trvalo podstatne dele nez se prepnuly programy atd.. zadny z dekoderu mi nefunguje v horni ctecce - mozna zavada TF??... Mate nekdo obdobnou zkusenost, nebo tip na opravdu spolehlivy dekoder CW?
uživatel
baronb
16.09.2008, 12:26.05

V obou cteckach musi fungovat CW moduly, jakekoliv. Ja mam zrovna dva zeleno modre Irdeta a jede to jako drak v modelu 5510PVR. Zkousel jsem i dva mascomy irdeto, opet bez problemu, doba dekodavani uplne stejna, je ale potreba zaktualizovat na posledni verzi firmwaru pres sat.
uživatel
007
16.09.2008, 22:28.40

@baronb: Pokud dekóduji program nahraný zakódovaně, používám přehrávání a současně nahrávání, při tom volím zvýšenou rychlost většinou 2x, 4x a 6x. Ve většině případů je vše OK. Někdy se mi však krátce objeví kostičky, většinou ještě v oblasti reklamy (nahrávám s předstihem), tak volím kopírování při rychlosti 1x (1:1) a potom i to je OK. Jak jsem psal používám dekodery Cryptow. Twin Easy a orig. Philips, je to u obou stejné. Podle mého názoru se kostičky někdy objeví při filmu s vyšším datovým tokem, u filmů s nižžším datovým tokem jsem tento jev nepozoroval. Datový tok neumím změřit, odhaduji jej pouze z délky nahrávky a objemu nahraných dat. Mohu se ale mýlit.
uživatel
Patrik