| 16.09.2008, 09:31.43 | |
SKY DIGITAL HD v českuNa úvod upřesňuji, že jsem laický, přesto nadšený, několikaměsíční, nový a spokojený majitel satelitu. Poslední radost jsem si učinil koupí staršího HD Topfieldu 7700 a po shlednutní pár FTA kanálu v HD na Astře, jsem začal vážně uvažovat (jako velký fanda anglického fotbalu) o přenosech Premier League v HD. Na ofiko stránkách jsem se díval, že jejich HD box Thompson DSI8215HD včetně karty přijde na nějakých 699 € , dále chcou měsíčně asi 40liber za Sportmix (SkySport 1,2, a 3 + extra) + nějakých 10liber měsíčně příplatek za HD balíček. No možná bych mohl koupit jenom tu jejich kartu za 299 € (ale to bych si musel asi dokoupit příslušný modul, že? Šlo by to na tom mojem Topfieldu? Tak jako tak, se mi to zdá fakt hodně, navíc ani nevím jestli mi to půjde. Určitě budu muset vyměnit současnou 80 parabolu, že? Dnes jsem schopen přijímat CS link a UPC. Máte někdo zkušenosti? Můžete někdo poradit, jak nevypláznout tolik peněž a užít si SKY HD ? Díky předem |
![]() kaartek |
| 16.09.2008, 09:49.26 | |
RE: SKY DIGITAL HD v česku1. V Topfieldu ti to fungovat nebude žádným jednoduchým způsobem. Karta je s příjímačem spárována.2. Anténu až tak nutně měnit nebudeš muset, ale jestli to šilháš, tak by se hodila spíše nějaká 100 cm. 3. Platit zhruba okolo 50 GBP je nutné. Platit okolo 600 GBP za púřijímač je taky nutné. Občas jsou nějaké akce, takže se cosi dá uspořit - to co jsi napsal jsou list price. Ale neznám cestu pod 1000 Kč měsíčně, a pod 10000 Kč při instalaci. Leda sdílet, ale to není nic pro úplné laiky a veřejné sdílení s cizími lidmi já nepovažuji za vhodné pro kohokoliv dospělého. 4. Podobné ceny se platí ve všech evropských zemích. |
![]() Antonín |
| 16.09.2008, 10:09.33 | |
RE: SKY DIGITAL HD v českuTaky nad tím silně uvažuju, mám v Anglii rodinu, takže mi to vezmou na sebe, ale pravdu má Antonín v tom, že tam mívají akce, protože bratranec platí aktuálně 30 liber a má tam sportu i HDčka .... |
![]() kacenkin |
| 16.09.2008, 10:21.30 | |
RE: SKY DIGITAL HD v českucelkově bez známých s bydlištěm v anglii se k tomu nedostaneš. s nima snadno. leda bys chtěl podporovat místní pražské žiďáky (securitech) který ti naúčtujou takovou cenu, za kterou by to v anglii nikdo nechtěl a neplatil ani náhodou |
![]() vortimond |
| 16.09.2008, 10:27.18 | |
RE: SKY DIGITAL HD v českuSkús pozrieť http://packages.sky.com/buy/ |
![]() olin22 |
| 16.09.2008, 10:27.29 | |
RE: SKY DIGITAL HD v českuDíky chlapi za příspěvky ! Je opravdu nutné, abych měl adresu v Anglii? Na jejich stránkách jsem viděl jako hlavní moto, že jejich služba je dostupná v celé Evropě!? Asi pošlu maila na jejich Support ať mi to vysvětlí. Takovéj zápasek Chelsea vs. MTU v HD kvalitě s originální anglický komentářem. Stojí to za to... Nevěřím, že Galaxie Nova (nebo jak se to vlastně jmenuje) bude tak brzo vysílat v HD kvalitě a stejně si myslím, že není HD jako HD (zvláště u Novy s jejích rozmáchlými gesty) ... |
![]() kaartek |
| 16.09.2008, 10:39.27 | |
RE: SKY DIGITAL HD v českuna support můžeš napsat adresa je mysky@sky.com ale já jsem tam psal a nejde to. kvůli vysílacím právům sky nesmí prodávat cokoliv mimo území UK+Irska |
![]() vortimond |
| 16.09.2008, 10:43.17 | |
RE: SKY DIGITAL HD v českuDíkas, ještě doplňující otázka. Jak jsem již psal dneska přijímám jak UPC tak CS Link, přes jednu parabalu. Takže bych teoreticky už dnes (i když mám jenom 80 parabolu) měl naladit programy SKY na mém HD Topfieldu. Jsou přece taky na Astře. Nikdy je tam ovšem nevidím .... |
![]() kaartek |
| 16.09.2008, 10:45.06 | |
RE: SKY DIGITAL HD v česku1. Adresa v Anglii hodně věcí zjednoduší, ale dá se to vyřídit i bez ní (ale ne bez práce - pečený holub, co by si řada místních představovala, nelítá). Zejména pro laika je výhodné, když si to nechá i nainstalovat, ukázat, a pak to jenom funkční sbalí do bedny a převeze, protože jinak bude bojovat (se svou neznalostí především, protože nezjistí, jestli tam kartu strká naopak, nemá ji spárovanou, nemá ji spuštěnou, má blbě anténu, nemá připojenou LNB...prostě těch variant je pak ve hře moc.) Ale jde to i bez adresy, a bez securitechu, dokonce asi i bez cestu do UK (ale to jsem nezkoušel, znám jenom z doslechu.)2. V žádném případě nedoporučuji místní pražské vyscané překupníky jako je securitech. To je jenom škubačka na úplně blbé cajzly. |
![]() Antonín |
| 16.09.2008, 10:48.53 | |
RE: SKY DIGITAL HD v českuKaartechu, na astry jsou na třech třech pozicích a na těch pozicích, které se ti jeví jako jedna družice jich ve vzdáclenostech několik km "plachtí" hned několik.Astra 1 .... 19 east .... UPC Astra 2 .... 28 east .... Sky UK Astra 3 .... 23,5 east .. CSlink Takže potřebuješ TŘI! LNB. Nebo motor. Přesně pro tak neznalé lidi je vhodnější, když si pro ten přijímač do UK zajedou a kouknou na, že to celé funguje. Letenka stojí asi jako měsíční předplatné. A kromě přjímače se dá udělat spousta dalších hezkých věcí, když už tam člověk je. |
![]() Antonín |
| 16.09.2008, 10:57.44 | |
RE: SKY DIGITAL HD v českuDíky kluci, s těma Astrama mě to taky mohlo napadnout, ač laika ... Právě jsem to zkoušel v tom konfigurátorovi, co jste mi dali link a vyšlo to na jednorázový poplatek 180 liber a 50 liber měsíčně. Za všechny sporty , vč. HD mixu a samozřejmě nějaké té jejich základní nabídky. To už zní lépe, myslím ten prvotní jedorázový poplatek (asi je to s nějakým závazkem nebo co bo normálně píšou, že ten HD přístoj s kartou stojí 600 liber). No já osobně bych to viděl to zkusit eventuálně domluvit na přímo no a čistě na instalaci si domluvit nějakou firmu v Ostravě ... |
![]() kaartek |
| 16.09.2008, 11:09.00 | |
RE: SKY DIGITAL HD v českuto by mě ale zajímalo jak to tam jednoduše koupit. bez bydliště. u nás taky nesepíšou smlouvu na UPC/DIGI s polákem kterej sem přijede jako turista prohlídnout si prahu |
![]() vortimond |
| 16.09.2008, 11:22.34 | |
RE: SKY DIGITAL HD v českuvortimod, jj, je to na ... Znám několik kluků co pracujou v UK, ale ti sou maximálně nespolehliví :))) už sem se nenapádně zmínil, kolegovi který pracuje pro naší sesterskou firmu v Anglii, ale je to páprda, tak nevím, jestli ví co je to satelit ... Já bych to tak chtěl.... |
![]() kaartek |
| 16.09.2008, 11:31.58 | |
RE: SKY DIGITAL HD v českuTrik je v tom, že platíš kartou, takže je celkem jedno, že jsi turista, nebo co.Pokud nemáš mezinárodní kartu, tak to samozřejmě nejde. Můžeš platit i inkasem z účtu, ale ten musí být v Británii. Když budeš hledat najdeš britské agentury, ale jednak jim nechci dělat reklamu, a hlavně jsem to s nimi osobně nezkusil - jenom to vím, že to jde. Taky když přijedeš do indicko/pakistánského obchodu a umíš si to vyjednat, tak jdou takové věci...oni v zásadě ochotní jsou. Nic jim nebrání. Ale je teba vědět, umět řeč, dohodnout se a vysvětlit si to. V podstatě bych se nebál to třeba zkusit předjednat mailem... Trochu je rozdíl s HD - v rámci kvality služeb se to HD loni snažili dělat vždy osobně - ale třeba už toho nechali, nebo se to dá domluvit. |
![]() Antonín |
| 16.09.2008, 11:32.26 | |
RE: SKY DIGITAL HD v českujá tam mám sestřenici a už je tam dlouho jako au-pair. ale taky by určitě nebyla nadšená z takovýho nějakýho papírování a otravování atd. takže aspoň pod stromeček mi přinese santa novou parabolu za 10.000 na BBC HD a ostatní FTA programy |
![]() vortimond |
| 16.09.2008, 12:45.33 | |
RE: SKY DIGITAL HD v českuPro info ostatním dodávám, že je možné i bez UK adresy (ale za poplatek) přijímat SKY DIGITAL - vyplatí se sehnat si vlastní přijímač (cca 300 GBP)a pak je možné přes zahraniční zprostředkovatelskou firmu získat předplatné . Platí se měsíční poplatky jako v UK (přímo z kreditky) + roční "zprostředkovatelský" poplatek - cca 120 GBP |
![]() boyroman |