Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
17.09.2008, 10:36.23

toroid 90 na vice prijimacich

dobry den, potreboval bych poradit s nasledujicim resenim: chci poridit toroidku90 + 10ks LNB. potrebuji ale zajistit, abych mohl prijimat z kazde pozice signal na 2 prijimacich (+mozna jeste DVB-S karta v PC). drive jsem mel motor a 1 prijimac, ted ale potrebuji, aby pritelkyne mohla koukat na czechlink a ja v ten samy okamzik na jiny kanal czechlinku nebo jinou pozici, proste aby to bylo reseno nezavisle. napsal jsem na nekolik e-shopu a nikdo mi neodpovedel uz asi mesic. budu potrebovat ty LNB s vice vyvody, nebo staci nejaky slucovac s vystupy pro vice receivru a LNB s jednim vystupem,... ? jak to mam resit ? diky predem za info.
uživatel
afkcz
17.09.2008, 10:54.44

Když chceš pro dva, potřebuješ LNB TWIN

Na ty satelity, které mají být přijímány na obou přijímačích musíš použít TWIN konvertory. Přepínače P 168 iW od EMP-centauri jsou na 8 satelitů. Snad už existují i na 16. To jsem ale dosud neměl v ruce. Zvaž třeba těch 8 satelitů. Ono je to na nastavování v Toridalce až dost...
uživatel
bob.r
17.09.2008, 11:00.14

Dodatek LNB QUAD

LNB QUAD mají 4 rovnocenné výstupy - pro 4 přijímače.
Pokud bys chtěl 3 přijímače, musel bys už použít ty QUAD konvertory... a samozřejmě i další přepínač.
uživatel
bob.r
17.09.2008, 11:14.21

RE: toroid 90 na vice prijimacich

Jestli přítelkyně potřebuje je CSLink, tak na tu pozici dej Twin LNB, a z jednoho jeho vývodu to táhni přímo k ní do přijímače. Na všechny ostatní pozice ti stačí dát obyčejná Single LNB a ty přepínat pro tvůj přijímač přepínačem, do jehož jednoho vstupu bude připojený i ten zbývající vývod z toho Twinu. Dávat takovou spoustu Twinů a další přepínač, které pak nebude kočena používat je neekonomické.

Jestli chceš sám pro sebe přijímače dva, tak dej na pozici Astry 3A (CSLink) LNB pro 4 účastníky a na všechny ostatní pozice Twiny. Pak je filosofie zapojení tatáž, pouze pro tebe a tvé dva přijímače bude zapotřebí dvou přepínačů a dvou svodů ke dvěma přijímačům...
uživatel
Louskacek
17.09.2008, 11:55.59

A pokud ještě trošku slevíš z požadavků (budeš sledovat satelit buď pouze na přijímači a nebo pouze na počítači, tak ti stačí z výstupu přijímače (pokud tam je) přivést koaxiál k satelitní kartě v počítači.
Není to ideální řešení, ale funguje to taky.

Pokud přijímač výstup nemá, tak můžeš použít rozbočovač satelitního signálu. A pořád platí, že můžeš mít zapnutý pouze jeden z přijímačů.
uživatel
colombo
17.09.2008, 14:07.38

dekuji za tipy, pouziji tedy 2x DiseqC prepinac EMP P168-W V2 -at to mam rovnou i na pozemni vysilani, kdyby nekdy neco ;) 7xLNB koupim jako TWIN a 1 jako QUAD (z toho povedu rovnou drat do PC, odkud si budu streamovat 1 pozici do site - kdyz budu s notebookem na zahrade apod. - server se SkyStar2 B2C2).
z LNB bych asi vybral 1x Inverto Quad 0,3dB WhiteTech a 7x Inverto IDLP-40TST twin 0,3dB. Nebo doporucujete neco jineho? Pro 7ks aby me to ale financne nesezralo ;)
prijimace nevim, co vybrat. muj pozadavek by byl, abych mohl 1 kartu CS-Link mit pro 2 prijimace, pokud to nepujde, koupim holt 2ks :( dale pozaduji rychle prepinani programu (pod 1s idealne), samozrejme tedy podporu Cryptoworks karet (CS Link apod.), dale pozaduji moznost chytani HD vysilani (DVB-S2, MPEG-4, ...) a MOZNOST dalsiho SW dekodovani. pro MPEG-2 jsem chtel kupovat nejaky model od Opticum (skvela cena a pravidelne aktualizovana SW podpora na forech), ale v HD opravdu netusim. HDD u toho nepotrebuji, kdyz bude moznost rozsireni, tak proc ne. dale bych uvital HDMI vystup. ceske menu neni nutne, Aj staci, ovsem EPG by mel dobre zobrazovat alespon bez diakritiky.
prosel jsem vice recenzi a porad jsem nenasel to, co potrebuji :(((
treba o necem vite a usetrite mi spoustu casu hledani! diky moc predem lidicky ;)
uživatel
afkcz