Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
19.09.2008, 14:33.22

HD prijimac

Rad by som si zakupi novy HD prijimac. Poradili mi Vantage. Z uvedeneho typu sa mi asi najviac pozdava 7100TS Combo. Momentalne pouziva jednu klientsku kartu smartwi a mam aj czech link. Rad by som si zaobstaral aj skylink.Aky je Vas nazor, resp. mi mozte poradit nieco ine.
Vdaka
uživatel
koscak
19.09.2008, 14:45.39

RE: HD prijimac

HD přijímač pro CSlink a Skylink zatím rozhodně ničemu nepomůže. HD se tam nevysílá. Pro rozhodnutí o typu přijímače je důležité, které HD programy chceš přijímat.
Příjem SD programů ti HD přijímač nijak nevylepší.
uživatel
Antonín
19.09.2008, 15:04.52

pro antonína

podle mne IPBox 9000 z kterym mam zkušenosti a připojen k LCD LG přez HDMI je obraz o 15% lepší než na předhozim přijímači DB7000 připojen přez scart profigold takže zda vylepší či nevylepší je docela polemické
uživatel
1801
19.09.2008, 15:12.01

Jasne, ze programy vysielane v SD sa nezlepsia.
uživatel
koscak
19.09.2008, 15:22.49

trochu sa predsa zlepsi. Je to fakt polemicke ale je naozaj obraz o cosi lepsi na hd prijimaci ak mas zapnuty sd program.
uživatel
Billysk
19.09.2008, 15:34.28

já osobně už bych taky SD přijímač zpátky nechtěl. HDMI obraz je rozhodně lepší taky u klasických programů ve standardním rozlišení. působí ostře, barvy jsou přirozenější a dobře prokreslený v místech kde se střetávají
uživatel
vortimond
19.09.2008, 15:51.55

Ako hovorí Billysk u Vantage 7100 HD sú SD programi lepšie.A tiež ako píše Vortimond, prepojenie HDMI sú SD programi ostrejšie,prirodzenejšie....
uživatel
Milan C
19.09.2008, 16:03.21

Jistěže HD přímač zobrazuje i SD programy lépe, to vidí každý kdo není slepý, o tom není pochyb. Přepočítaný obraz je o něco ostřejší, záleží ale na datovém toku SD stanice, někdy je to spíše horší. Já bych mu z vl. zkušenosti poradil, ať si ho koupí, navíc, - nemusí přece čučet jen na CSlink/Skylink.
uživatel
Martin79
19.09.2008, 16:49.43

@Martin79

ako moze byt prepocitany obraz lepsi ?? skus si zvacsit fotku 2x2 cm na 10x10 cm .. bude snad lepsia ?? ...ano stvorceky budu lepsie viditelnejsie to hej .
@1801
a to tvrdis ty co mas najvacsi cerep Lucky Group cize skrachovany GoldStar ?? Zlatu scart si uplne zbytocne valil do dreamu, stacil kabel YUV a malinky fix v dreame a slapalo to jak vino.
chlapci to ze obraz cez HDMI mate jasnejsi neznamena ze je lepsi .. staci si aj na obycajnom prijimaci pridat napriklad podsvietenie a je zaraz je to to iste
:)))
uživatel
Vlado Fogo
19.09.2008, 17:01.50

Možná slepý, ale ne blbý...a hlavně s praktickými zkušenostmi s HDTV... narozdíl od ukecaných šáplinů jako je Martin79, co to znají tak akorát z doslechu, nebo od max včerejška...srovnávají SD, co měli přibastlené přes nějaký ošouchaný scart a CVBS...
NE. HDTV přijímač neposkytne na SD programech lepší obraz než SD přijímač. Není k tomu sebemenší důvod. Ledaže pitomé připojení k nekvalitní televizi je horší, než správné připojení k dobré televizi, ale to nemá nic společného s HD.

A pokud se týká HD programů, většina z nich je kódovaná. A nebude to nejspíše lepší, i když kdoví, že... Ne každý příjímač pak umí pracovat s kartou pro příslušný zvolený HD program a tak to mohou být vyhozené peníze. Například se rozhodne přijímat HD od SkyUK - asi nejlepší co teď je k mání peníze/výkon...k čemu mu bude nějaký vantage??? Třeba bude chtít jiné věci. Co já vím. Nejdříve tedy by si měl určit, nač chce koukat.
uživatel
Antonín
19.09.2008, 17:05.01

Martin79

poraď ako z malého hovna spraviť veľké. Súrne to potreuujem vedieť.
uživatel
oneeeee
19.09.2008, 17:14.14

ale HDMI je přece digitální propojení. takže logicky přes RGB scart se nedostane obraz z přijímače do TV ve stejný kvalitě
uživatel
vortimond
19.09.2008, 17:34.46

jsem se původně nechtěl zapojit, ale já snad půjdu k očnímu...doufám, že je zde řeč o propojení HD stroje s plasmou či LCD, schválně uvedu příklad:
nadupaný střep softwérově Globo má absolutně otřesný obraz, vyměňte ho za HD stroj budete v úžasu u SD programů, spousta lidí (není to můj případ) začínala na mascomech, opticích,homecastech atd. a měli CTR TV, ale při koupi "lepší" , tedy větší TV mají prostě s těmito staršími recievery problém, tím chci říci, že já také nevidím rozdíl u fergusonu FX6600-7600 v SD vysílání a HD strojem, protože to mám vše správně propojené, ale jak jsem uvedl výše tak to prostě je, doufám, že bylo pochopeno, jsem trochu mimo na druhém monitoru sleduji DAX(konec) a DOW :))) jsem nadšen z dnešního nákupu
uživatel
Babui
19.09.2008, 17:58.25

nikdy jsem nevěřil těm radám který se tady vyskytujou, že je lepší LCD samsung + openbox než LCD LG + HD homecast. je to směšný doporučovat k LCD nebo plazmě levnej SD přijímač
uživatel
vortimond
19.09.2008, 18:02.05

A tých táraní. Čo sa tu dá všetko prečítať.
uživatel
oneeeee
19.09.2008, 20:03.20

@oneeee bez urážky Ty jsi docela dobrej "vlez(nevhodné slovo)ka" už dlouho pozoruju...koho asi určitě víš sám..
uživatel
pat
19.09.2008, 20:39.09

Ak myslíš Vlada Foga , tak určite nie.
uživatel
oneeeee
19.09.2008, 20:46.52

Když se otře obrazovka je obraz krištalový :)))
uživatel
azetak
19.09.2008, 21:26.15

Antonín : Tvoje dnešné tvrdenie o tom, že SD obraz cez HDMI je horšie, ako SD obraz na SD receiveri, tak tomu uverí len už ojazdený druhý Antonín... ;P

Záleží na tom, aký má kvalitný upscaler TV a receiver. Niekedy je lepšie SD program ponechať na TV a niekedy na receivery. Chce to len osobne odskúšať obidve varianty. Napr. konkrétne u Vantage HD 6000/7100/8000 je jeho upscaler asi jeden z najkvalitnejších, čo som videl na HD sat. receiveroch. Ak má stanica dostatočný bitrate ( ZDF,CT1,CT2 ale napr. aj Premiere ), je upscalovanie v receivery veľmi pozitívne ( píšem o Vantage ). Obraz SD je neporovnateľne lepší, odhadom o pekných 20-30 %.
Asi najlepší praktický test bolo porovnanie kvality obrazu STV3 HD vs. CT2 SD. Laickým okom boli úplne rovnaké, ak si chcel nájsť rozdiel, našiel si ho iba v detailoch pozadia, detailoch trávy, ale subjektívne bol skoro rovnaký.
Čiže neberte Antonína už vážne, tento rok má svoje obdobie... Rv

Vladino : si špičkový odborník, ale v tomto s Tebou nesúhlasím. Kvalitný upscaler má svoje opodstatnenie, dokáže eliminovať , alebo úplne zrušiť kompresné artefakty ( napr. kompresné kocky ),dokáže dopočítať informácie síce nikdy nie do naitívneho HD, ale je to kvalitatívne niekde inde. Napr. jeden z najlepších upscalerov na trhu v PS3 dokáže spraviť z dobre remastrovaného DVD doslova zázrak, laik by v tom prípade nevedel, či sa díva na naitívne HD alebo je to len prepočet z SD.
uživatel
jarino1978
20.09.2008, 08:52.13

Když se pohybuješ jen v oblastí kašprákovských šmejdů ze supermarketu v nějaké horské dolině, tak je poměrně možné, že nejlepší upscale tvoří vantage. Ale to vůbec nemusí platit obecně.
A i s tím případným lepším upscalem v přijímači (ta televize musí být opravdu šmejd), není změna SD programů nijak závažná a pro výběr HD příjímače rozhodně nemá zásadní význam.

Laik=ty jistě mnoho věcí nezná a nepozná. Ale je lepší, když pak o nich nepíše.
uživatel
Antonín
20.09.2008, 09:11.29

Ano, vždyť to tvrdím. Upscaler viditelně zlepší obraz, pokud má dostatečný datový tok. Nemůžu za to, že na tomto fóru jsou rádoby odborníci, kteří JSOU slepí, když ten rozdíl nevidí (nebo ho vidět nechtějí). P.S. Antoníne, takových lidí jako jsi ty, kteří si leští své ego arogantními urážkami ostatních účastníků této diskuze, jen proto že mají jiné zkušenosti s danou problematikou, je mi líto. Možná že máš více skušeností se SAT příjmem než já, ale to ti nedává právo nazývat mě "ukecaným šáplinem". Měli by ti nařezat na holou, aby ses vzpamatoval.
uživatel
Martin79
20.09.2008, 12:42.13

Já se už nevyjadřuji, jde o pouze o pocity, ale příklad mám, u nás v hospodě jsem dělal Mascoma na CRT TV, nedávno tam dorazím, obraz hroznej, začnu jim nadávat ať utřou obrazovku, že je od kouře a prachu, koukali na mě jak jelita, že je vše prý v normálu, půjčil jsem si brýle 1 dioptrie,: sakra obraz se výrazně zlepšil(ostrost, barvy, jas), takže ani už radši neporovnávám nic. :-/
uživatel
poky1
20.09.2008, 13:03.28

martin79

jasné , máš pravdu.

Antonín : Ty len stále dávaš rady v tom zmysle, že treba kúpiť len to najdrahšie, pričom sám doma také nemáš :-/
Ja mám síce už 2 ročný model Samsung 46M86BD, je to full hd, o tom, že je to šmejd netreba ani písať. Za ten "šmejd" som dal 100 litrov, čiže Tvoje sprosté výlevy si môžeš nechať pre seba. Pokiaľ Ty nevidíš rozdiel, keď SD upscaluješ, tak ten šmejd máš doma asi Ty :laughing:
Pri kvalitnom zdroji SD má upscaler zmysel vždy, otázka kvality nie je tá, či má lepší receiver alebo TV. na základe týchto argumentov sa kvalita TV nerieši. Niekedy si lepšie sadnú napr. sat. receiver s TV, niekedy nie. Je to len o prepočte, teda o algoritme prepočtu. Ten prepočet sa môže TV ľúbiť, alebo nie. Len to treba vyskúšať porovnať. Napr. aj pri sledovaní TV JOJ zo Skylnku sú napr. nové serály, ktoré boli točené naitívne v HD v podaní SD v špičkovej kvalite.
Takže Antonín, odložiť tie Tvoje neodborné argumenty ! :8)
uživatel
jarino1978
20.09.2008, 13:32.00

Upscale se nutně udělá vždycky.
I když připojíš 720x576 i k tomu svému srandovnímu supermarketovému zobrazovači (zbytečně vyhozené peníze mimochodem, ke kterým jsem určitě nenaváděl, protože podobnou televizi bych nikomu nikdy nedoporučil, drahá a ještě blbá), tak se někde přepočítají na fyzické pixely třeba 1920x1080.
Jediná otázka je kde a jakým algoritmem, jak fikaně se upscale provede.
Může se udělat v kompu, nebo v receiveru a pak už zobrazovač tvoří jenom 1:1 zobrazení.
Může se udělat v zobrazovači.
U lepších typů televizorů je algo upscale obvykle lepší, než může být i v nejlepším přijímači, protože přizpůsobem vlastnostem konkrétního zobrazování, kdežto v přijímači to musí být obecně nepřizpůsobený pro všechny, a ono není jedno jestli na konci plazma, nebo LCD, není jedno jestli má 1920x1080 nebo 1378x788 atd. atd. Používají se jiné modely pro jiné barevné prostory.
uživatel
Antonín
20.09.2008, 16:25.35

john1

tak se zeptam primo: jaka televize nebo satelitni prijmac je ten nejlepsi?porad jen ctu ze jsou horsi nebo lepsi,ale nic konkretniho. prosim tedy antonina a ostatni kteri nazivaji nejake prijmace smejdy z marketu.kdyz vantage je take na prd tak co je takova bomba o cem neustale mluvite v hadankach.jsem zvedav co napisete,jakou televizi predhodite jako absolutni bombu a sat. prijmaci ani nemluvim. diky
uživatel
john1
20.09.2008, 19:19.03

John1

Antonínove laické a neodborné rady neber nikdy vážne. je to len nafúknutý ... , ktorý si nevidí ani na špičku nosa. On nazýva TV, ktorý sa až dodnes radí medzi špičku TV, ktorá bola doposiaľ vyrobená, ale netvrdím, že je najlepšia.
Takže tuto sú Antonínové klamstvá ( uvediem len niektoré, lebo by som sa musel upísať k smrti ) :
1. každému poradí, aby si kúpil min. 50 " TV, ale on sám takú nemá ! Rv
2. každému píše, že repro do 80 000 Kč sú len braky, ale sám také nemá. Rv
3. každému píše, že neexistuje kvalitný AV receiver do 50 000 Kč, ale sám taký nemá Rv
4. Antonín má tú najlepšiu HD kameru na svete a čuduj sa svete, má flash kameru Sanyo HD1000, ktorá nevie, čo je to PAL, ktorú každý v testoch skritizoval a dal jej nálepku " Príliš drahý fotoaparát , ale mizerná kamera ".
5. Antonín každému doporučuje len tú najdrahšiu elektroniku, pričom sám má HD kameru za 10 000 Kč, ktorej vlastnosti sa rovnajú vlastnostiam detskej hračky.
Čiže Antonín sa len falošne hrá na bohatého, skúseného a vo všetkom znalého. Ibaže ho už každý prekukol a Antonínovy už len tečú nervičky
Rv
uživatel
jarino1978
20.09.2008, 19:25.04

@john1

Pre Teba osobne môže existovať ten najlepší Tv a pod. Ale pre všetkých už nie.
Ak chceš spoľahlivé hdtv receivery, hľadaj medzi týmto :
- Vantage HD 6000/7100/8000
- Octagon HD SF918
- Technisat Digicorder HD S2
- IP BOX 900/9000 HD
uživatel
jarino1978
20.09.2008, 21:45.31

...

jarino: on se ptal na spolehlive ? jak si predstavujes meritko spolehlivosti ? preci jen, nektere z tech prijimacu nejsou na trhu dele jak rok a to neni pro prohlaseni za spolehlive vubec zadne meritko. navic pokud jsou pro tebe spolehlive jen tyto modely tak jediny kdo nevi o cem mluvi ses predevsim ty a ne antonin. ten si to aspon umi zaridit tak, ze mu televizi nevybira manzelka. ostatni tvoje katechizmy nema smysl ani glosovat, to je ztrata casu.
uživatel
bublajs
20.09.2008, 22:07.11

bublajs

Tebe aj keď to človek napíše 1000x , tak to nepochopíš.
Elektroniku mi v živote manželka nevybierala :O
Ja mám Vantage, je to môj 4. receiver, no môžem napísať , že je z tých všetkých najstabilnejší. Receiver nemusíš mať rok alebo 2 , stačí Ti len krátko, aby si mohol napísať niečo o jeho stabilite. :bigeyes:
uživatel
jarino1978
20.09.2008, 22:10.16

čo je u mňa stablita ?
- bezproblémová práca s kartami a modulmi
- bezproblémová prevádzka, t.j. bez samoreštartov, zamŕzania, bez chybových hlášok, bez prehrievania, bez sekania obrazu a zvuku, bezproblémový chod motora
- stabilita ? dobrá servisná podpora, podpora predaja, upgrade FW
- stabilita ? podpora EMU, PVR, timer, time-shift
uživatel
jarino1978
20.09.2008, 22:55.32

tezko se da jinak vylozit tvoje veta , ze manzelka rozhodla. ale ty to zjevne vidis jinak a tedko to budes za kazdou cenu popirat. to se ti ale uz nepovede.
kazdopadne si johnovy jeste neodpovedel , jestli si nepochopil co sem tim chtel rict. on se pta na nejlepsi a ty si udelal ze spolehliveho stabilni. jarinko, odpovidas na uplne jine otazky nez byly vzneseny. a stejne reagujes na antonina. on nneco pisne a ty reagujes na neco co nenapsal a argumentujes snuzkou lzi. budto nechapes a nebo neumis cist. tak proc kdyz si takovej mistr nadveci vubec reagujes ?
uživatel
bublajs
21.09.2008, 00:07.33

john1

no vidite panove,zase mi nikdo nic noveho nesdelil.opet ctu to co vzdy a to jak se poustite jeden do druheho.takze asi zadne drahe super masinky nejsou,protoze je nikdo na svych strankach nenabizi a nikdo o nich nepise.je skoda ze si uz nepamatuji kdo ma mit udajne doma satelitni prijmac za sto tisic,,,tehda kdyz jsem to cetl tak jsem je zkusil vyhledat a nasel jsem velky kulovy.a o telkach ani nemluvim.ja osobne mam doma tri na ktere se kouka a kazda je v necem lepsi,,samozrejme nejsem tak literarne naucen jako antonin a jeho prispevky jsem dlouho vyhledaval,nic mene opravdu se od nej nedozvim nic jineho nez to co ma nauceno,coz me mrzi.ale je to jeho styl a nikdo mu ho nemuze brat,drzi si tim prestige.jinak jarino to napsal tak jak to precetl ,ale kdyby cetl dele tak vi jak to vlastne antonin myslel stemi 50palcy a zvukem pod 80tisic,proste uz toho ma dost jak si kazdy chce kupovat tu nejvetsi telku co je na trhu.a temata ve zneni plasma versus lcd je taky otazka za vsechny prachy.kazdemu se libi neco jineho a kazdy ma jine oci a hlavne kazdy kdo vejde do obchodu kde je vystaveno 100kusu si urcite vybere ten nejhezci obraz podle sveho uvazeni,,,,ja osobne hledam nejmensi spotrebu energie,cerna musi byt cerna,,dobry zvuk,,dobry pristup ke vstupum,,,kvalita provedeni ,,,znacka a cena. to jsou kryteria ktere kdyz clovek dodrzi tak ho aspon za pul roku nemrzi ze nepockal ,protoze se prave dostala na trh novejsi a lepsi plazma ci lcd,,ze..? a co napsal o te stabilite jarino je pravda,opravdu nepotrebuji 5let abych poznal stabilni chod prijmace,bud maka dobre nebo jsou snim problemy a neustale se o nem nekde pise ze ma velmi caste reklamace jako naprklad dreambox800. jsem docela rad ze jsem si tento prijmac nekoupil a pockal az se vychytaji mouchy,,ale je pravda ze jsem mel velke nutkani kdyz jsem ho videl.nastesti jsem citil to teplo a radeji si vzal vantage ktere sice take hreje,ale to uz zvladne nejaky chladic pod pc,,na aukru maj docela hezky. takze zitra rano se urcite antonin vrati k me otazce a napise mi jaky prijmac by jsi koupil on a napise mi o jakou tv se vlastne jedna,,budu se tesit a velmi rad si necham poradit.dekuji a nakonec i ja jsi jdu do obchodu koupit nejakou novou vec s manzelkou,akorat ja vyberu treba tri tv a ona si vybere jednu znich,na tom neni nic spatneho,zeny maji lepsi pohled na krasu. ZDRAVIM VAS
uživatel
john1
21.09.2008, 00:30.51

bublajs

s tebou je zbytočné sa dávať do debaty, lebo aj Tvoje IQ je húpacieho koníka. Si u mňa len obyčajný chudák, ako je aj Antonín. BODKA !
uživatel
jarino1978
21.09.2008, 01:32.14

no tak tady bylo dneska veselo :-/
;P :fuming:
uživatel
poky1
21.09.2008, 12:30.17

Krásné :laughing:
uživatel