Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
19.09.2008, 18:22.03

Plazma Panasonic versus Samsung

Ahojte, uvazujem o kupe plazmoveho televizora a rozhodujem sa medzi Panasonic TH-42PX80 a Samsung PS42A456. Mam Dreambox. Technicke parametre poznam, ide mi skor o Vase postrehy s ich praktickym pouzivanim.. vie mi niekto doporucit..? Dakujem za Vase subjektivne postrehy.
uživatel
farbakp
19.09.2008, 18:37.12

RE: Plazma Panasonic versus Samsung

jednoznačne samsung mam doma a som veľmi spokojní R^
uživatel
1830
19.09.2008, 18:43.33

Neni to prilis dulezite resp.nema to vliv na funkci vedouciho rostlinare...Snad jiz opravili chybu ve firmware ,kdy u uzivatelu s moznosti prijimat DVB-T zahranicnich vysilacu nebylo mozne ulozit soucasne CZ a zahranicni pakety:).Kazdy externi STB to zvladnul,tudiz jsem od majitele nedostal po kulkach:).
uživatel
hdpe
19.09.2008, 18:46.19

Já bych

řekl,že Panasonik je v Plazmě dost vyhlášený kvalitou.Ale jako už pokaždé,každý bude většinou vychvalovat to co má doma.
uživatel
hobo
19.09.2008, 19:13.12

@1830

bez urazky, ale tvoje tvrdenie ma vahu motilieho prdu. Skus uviest konkretne argumenty, porovnania ktore cloveka presvedcia ze *jednoznacne samsumg* - vopred vdaka. Zhodou kolnosti prave TH-42PX80 hodnotia recenzenti pomerne slusne aj na pouzitie SD programov (citujem:*portraying fast action sport with significantly less motion blurring than a standard LCD TV...the crowd and the pitchside advertisements maintained their definition and clarity even during medium-fast pans*), alebo tiez *Excellent black-level performance matters nought if shadow detail are lost in the murk... fortunately the Panasonic TH42PX80 was not guilty of this*) - dve zakladne vlasnosti pre nas/bezneho pouzivatela v SD podmienkach splna. Ale kedze ho nevlastnim tak si nedovolim tvrdit ze je jednoznacne lepsi ;)
uživatel
quix
19.09.2008, 19:28.13

V PX8 byva problem s panelem, posila se na opravdu do nemecka, na zaruku do 30dni se to nestiha a vracej se penize. Obrazove subjektivne se me o neco vic libi ten Samsung,ale to je vec nazoru, skoro bych rekl ze pro vetsinu lidi to bude srovnatelne.
uživatel
J a
19.09.2008, 20:33.44

@farbakp

Především jaký máš Dreambox? Pokud jeden "z jednoho" HD modelů (800), pak to má význam - propojit přes HDMI.
Jsem na straně Panasonic, ikdyž některé modely Samsungu jsem viděl hrát (HD) a nebylo to špatné.
Pokud má některý ze SD modelů Dreamů (kromě 500),pak je skoro jedno co koupíš. Pokud nedej bože máš DM500, pak nejlepší TV je CRT (Libuše,Color110,Selena nebo tak něco).
Tyto přijímače mají tak otřesné videoobvody, že připojit ho k dobré plazmě je totéž, jako krmit audioaparaturu Haman Kardon z radiokazeťáku Tesla-Safír...
uživatel
Zorbas
19.09.2008, 20:58.41

@Zorbas

Asi dobré hodnocení ,sám mám také samsung,ale k vůli tomu nepišu,chci Ti poděkovat za zeťáka,dal jsi mu dohromady přístroj u nás byl poměrně frc .Kolega který to dělá běžně, také byl dovolené a spěchali jsme,vyšel jsi vtříc,chodí mu to dobře a vše ok,jsi fakt dobrý chlap.
uživatel
hery
19.09.2008, 21:58.32

Plazma Panasonic versus Samsung

Dakujem za reakcie. Mam DM 7000. Osobne som videl obidve plazmy - vyssie uvedene modely - hrat v obchode vedla seba a ten Samsung sa mi videl obrazovo lepsi, prechody medzi farbami boli zretelnejsie, navyse Panasonic sa mi zdal nejako rozblikany a akoby s nejakym sedym filtrom.. subjektivne sa mi teda viac paci Samsung..
uživatel
farbakp
19.09.2008, 23:08.15

Záleží na nastavení

Ale nakonec skutečně důležitý dvůj dojem, protože ty na panel budeš koukat a cizí názory tě nemusí trápit.
Dream 7000 propoj buď KVALITNÍM scart kabelem (RGB)nebo pomocí YUV.
uživatel
Zorbas
19.09.2008, 23:18.05

Každý bude

chválit svoje,mám px80,maskom 1110 přes skart ,philips 5960-yuv,analog i dvb-t všechno jede nádherně-samsung sem viděl jen v obchodě,nedokažu najít rozdíly.
uživatel
spyko
19.09.2008, 23:26.54

Ja mam doma Dreambox 7000s a presne spominany typ TH-42PX80E. Vsetko zavisi od toho, ake programy sa chystas na tejto plazme sledovat. Ja mam SkyLink kartu a mozem povedat, ze kvalita je viac, ako dobra. Farby posobia realisticky, jak pri navoleni prostredia ECO, tak pri navoleni prostredia Kino, ktori vyuzivam, pri sledovani filmov. V tejto cenovej relacii, je to dobra volba. Aj ked si myslim, ze od Samsungu su lepsie LCD-cka /hlavne posledne modely LE40A656/.
uživatel
HDman
20.09.2008, 09:25.07

modle mne je to úplně jedno na co koukaš nebo čim to přijímaš a můžeš mít třeba LCD nebo Plazmu za 200 000kč jediné na čem záleži je jaká je kvalita sledovaného programu jestli budeš koukat na UPC tak to bude jedna hrůza ale jestli budeš koukat na Premiere, ORF, CS Link či SkyLink tak to je pak o něčem jiném to jsou moje osobní zkušenosti které jsem zde už několikrán napsal
uživatel
1801
20.09.2008, 20:48.38

1801

Ano,základem je signál a kvalita software konkrétní plazmy nebo LCD a dalším základem je umění nastavit všechny vstupy do TV jednotlivě v celém spektru možností, což umí pouze několik TV.
uživatel
Janik