22.10.2008, 12:18.08 | |
F1, ČTV, OK3Říká vám to ještě něco?? chtěl bych si díky vašim reakcím oživit vzpomínky.. :) |
![]() jonnyq |
22.10.2008, 12:22.01 | |
re :No mám ještě nahraných pár starých pořadů označených těmito logy.okruh F1 dnes používá Nova okruh ČTV je ČT1 OK3 okruh ČT2 |
![]() lubbik |
22.10.2008, 12:22.36 | |
RE: F1, ČTV, OK3F1 je čo formula grand prix :laughing: |
![]() Jupi |
22.10.2008, 12:35.16 | |
ČST/F1/ČTV/OK 3Ahoj,Koukněte na tyto stránky a zavzpomínejte! http://www.jirihradec.cz/video/tvvideo.htm |
![]() ORBITAL |
22.10.2008, 12:37.43 | |
RE: F1, ČTV, OK3@jupiF1 = federální okruh.. @lubbik Máš to i s logy? to by bylo dost fajn.. nebo jejich znělky či cokoliv jiného z vysílání.. cokoliv:) Za kolik bys mi udělal jejich kopie?.. |
![]() jonnyq |
22.10.2008, 12:39.24 | |
RE: F1, ČTV, OK3Nebylo to OK3 náhodou budoucí Nova.Tenkrát jsme dělaly ze žil hliníkových kabelů antény na UHF.Prima myslím byla Premiere |
![]() Ji.sat |
22.10.2008, 12:40.48 | |
jonnyqdíki já už som na to zabudol |
![]() Jupi |
22.10.2008, 12:41.51 | |
RE: F1, ČTV, OK3Prima byla Premiéra TV.. OK3 měla být privatizována a měla z ni být Nova, ale vzhledem k slabému pokrytí se zprivatizovala ČTV nebo F1.. |
![]() jonnyq |
22.10.2008, 14:16.26 | |
OK 3Na OK3 dávaly každý den jako časovou výpln francouzské McM -to byla bomba |
![]() lipagamb |
22.10.2008, 14:46.49 | |
Slovenský rozhlasAhoj, když už tady mate toto téma tak se optam i ja, nemá z vás někdo starou znělku zprav Slovenského rozhlasu 1?? pokud ano budu rad kdyžtak tady je muj email: enddj@seznam.cz mooc dik všem. |
![]() enddj |
22.10.2008, 14:56.49 | |
re :Znělky nahrané nemám,mám tři filmy,Planetu Opic z F1,Angeliku z ČTV a nějaké klipy z OK3,snad by se dalo najít něco na netu,ne?Jednou jsem tam našel i úvod seiálu Goro... ;) |
![]() lubbik |
22.10.2008, 15:22.57 | |
lubbikNa netu sice znělka Gora je, ale bohužel bez loga.. to samé i s Opičím králem. Jinak co se týče znělek, je to bída něco sehnat. Pokud ty záznamy opravdu obsahují loga, určitě bych měl o ně zájem :) |
![]() jonnyq |
22.10.2008, 15:26.32 | |
RE: F1, ČTV, OK3OK3 jsem měl fakt rád.. tehdy jako dítě jsem sledoval Želvy ninja, klíče od pevnosti boyard a hlavně.. stopa xapatánů.. jak těm chudákům vždycky ujel vlak a to se tak na těch schodech, celý promokření, zmohli :) A když jej stihli, tak vyměnili nějaké sošky za peníze.. :) Škoda že už to není.. nebo Hry bez hranic.. ty jo:) dokumenty typu Volání divočiny atd., filmové trháky z RTL.. a to by mě zajímalo, jestli přebírané vysílání od RTL bylo dabováno či s titulkama, nebo to tam nechali německy? |
![]() jonnyq |
22.10.2008, 15:47.19 | |
DříveNejstarší analogová síť: Dnes Nova, dříve F1, před tím 1. program Československé televize.Druhá nejstarší síť: Dnes ČT1, dříve ČTV (na Slovensku STV), před tím 2. program Československé televize Třetí síť: Dnes ČT2, před tím ČT3, před tím OK3, před tím (na vybraných místech :-) 1.program sovětské televize Čtvrtá síť: Dnes Prima, dříve Premiéra. Nejprve jen v Praze na K24 (po vypnutí Petřína), později na vysílačích Ještěd, Krkavec, Tlustá hora a ještě později (po odejmutí některých kmitočtů síti 3/dnešní ČT2) i jinde. |
![]() PeVy |
22.10.2008, 16:20.25 | |
ČST/F1/ČTV/OK 3OK 3 byl mezinárodní kanál, kde běželo vše v originálním jazyce! Dokumenty přebírané tenkrát ještě z kanálů LA SEPT, dnes se tento program jmenuje ARTE a amerického kanálu WORLDNET byly tytulkované do češtiny.Jinak sportovní pořady z kanálu SCREENSPORT, RTL, CNN, TV 5 EUROPE, MCM... byly v originále. Zlaté časy, byl to skvělý mix programů! ;) |
![]() ORBITAL |
22.10.2008, 18:14.39 | |
RE: F1, ČTV, OK3A čo bola Cable plus? Išla táto stanica aj terestricky?OK 3 sme nechytali, to som bol ešte príliš malý na antény. Ak sa nemýlim tak vysielače po OK 3 dnes na Slovensku využíva Markíza. Zaujímalo by ma či vysielala táto stanica aj z Kráľovej holi a či s rovnakým výkonom ako dnes Markíza. Pred časom som našiel nejaký starý časopis a bol tam aj starý program staníc F1, OK 3... Ktovie akú sledovanosť by mali s takým programom dnes. |
![]() palo |
22.10.2008, 18:23.39 | |
RE: F1, ČTV, OK3Ja si ešte spomínam na STA programy: CABLE PLUS FILM (to bola bomba), PREMIERA (teraz PRIMA).... |
![]() jklajban |
22.10.2008, 18:24.09 | |
RE: F1, ČTV, OK3Cable plus byl první československý filmový kanál, který zahájil vysílání už v roce 1992. Vysílal jen ve stejnojmenné kabelové síti, o rok později vysílal přes satelit. Jinak mám takový dojem, že OK3 na slovensku vysílala krátce, stanice se na slovensku pak vysílala s názvem TA3 (jako projekt Tatry) |
![]() jonnyq |
22.10.2008, 18:33.04 | |
RE: F1, ČTV, OK3TA3-znamenalo "TELEVÍZNA ANTÉNA 3". Teraz tam máme MARKÍZU. Ale pred OK3 tam bola ešte TV MOSKVA. To bolo radosti keď sme si vyrábali antény za totáča |
![]() jklajban |
22.10.2008, 18:51.41 | |
Re:To ja som myslel,že to bola slovna hračka to TA 3,ako ta-try..zas som o nieco mudrejši:)..Stv malo este aj nazov S 1 za federácie,ak sa dobre pamätam |
![]() Campino |
22.10.2008, 21:17.08 | |
RE:F1,ČTV,OK3Vzpomínám jak jsem lovil po orbitu Canal Plus,Premiéru,(něco se visílalo i volně) a také Slovenskou VTV-Vaša televízia.Ta byla na orbitu jen krátce.Jo to byli časy kdy jsem byl rád i za zasněžený kanál hlavně žě byl česky nebo slovensky.Mám fotky bývalé hlavní kabelové stanice Cable Plusu v Blansku-Jižní Morava. R^ :) |
![]() Saták1 |
22.10.2008, 22:30.10 | |
RE: F1,ČTV,OK3Tak tak pánové.Cable plus spolu s Premiérou vysílali na Kopernikusu,tuším na 28,5E. Pamatuju se jak jsem z Kabelu nahrával válečné dokumenty.Celý program byl kódován,jen ty dokumenty jely volně.VTV bylo taky dobré,to vysílalo z Eutelsatu II-F2 na 10E.Z něj mám zas nahraný několikadílný dokument o letadlových lodích.V žádné jiné TV jsem ho dosud neviděl. |
![]() BIDLO |
23.10.2008, 02:35.31 | |
OK3 (otevřený kanál)/ UHF 42 kanál- ŽižkovJo tak ten svobodný (otevřený kanál 3) OK3 ,vysílající v Praze terestricky ze Žižkova na uvolněné frekvenci UHF 42 kanálu byl skvělý.Na té frekvenci byl původně vysílán Rusáky cenzurovaný televizní kanál šířený pro Prahu,jenž byl hlavně směrován do nedalekých Milovic "Malé Moskvy u Prahy" sídla okupačních vojsk. Ta doba už je dávno pryč,kdy člověk bydlící na dosah Milovic mohl také terestricky na kanále VHF č.10 přijímat necenzurovaný okupační televizní vysílač. Vysílající program přímo z Milovického televizního studia,kde se dalo dozvědět, jak to doopravdy vypadá v Sovětském svazu. Oproti cenzurovaným informacím z Československé televize prvního a druhého programu. ;) |
![]() levaP |
23.10.2008, 08:53.03 | |
RE: F1, ČTV, OK3Najde se mezi pamětníky člověk, který si vybaví TV Lifestyle, vysílající po 8mé hodině, kdy skončil Screensport (doufám, že se to tak psalo :sly: ) Jde mi o klip s dvěma nahýma holkama - nevíte někdo název? R^ |
![]() digifajn |
23.10.2008, 15:40.34 | |
RE: F1, ČTV, OK3Tak na nic takového si bohužel nevzpomínám.. :) |
![]() jonnyq |
23.10.2008, 15:42.43 | |
RE: F1, ČTV, OK3no taky bych řekl, že program OK3 byl zajímavější do roku 92, než nad ním převzala správu česká televize. To už bylo hlavně o zprávách a byl to takový třetiřadý kanál o ničem.. jen zprávy, reprízy z jiných stanic ČST, vcelku nuda. Totéž ČT3.. když tam neběžel jmenovitě nějaký seriál, tak to bylo o ničem.. |
![]() jonnyq |
23.10.2008, 15:48.10 | |
RE: F1, ČTV, OK3Jak to bylo s programem F1? Pamatuji si, že když jsem byl u tety na Slovensku a zrovna tam běžely disneyovky, šli přepnout z češtiny na slovenštinu a naopak.. vím že to bylo ráno, takže to muselo být na F1, jelikož premiéry běžely na ČTV až večer. Máte někdo takovou zkušenost, že by F1 pro slovensko vysílala slovensky a pro česko česky? Vím jinak, že často se ty studia přepojovaly a nijak se neřešil jazyk vysílání.. zkuste zavzpomínat |
![]() jonnyq |
23.10.2008, 22:05.04 | |
OK3,F1,Pamatuji taky jak OK3 vysílalo z RTL převzatý program lehce erotické šou Tuti-Fruti,která neměla konkurenci na terestrickém televizním příjmu v Československu :))) Ohledně disneyovek vysílaných o víkendu na federálním programu v podvečer. Si taktéž pamatuji,jak se pravidelně ladila frekvence VHF kanálu č.10 vysílaného z Milovického televizního studia pro Rusáky.Jelikož tam byla možnost zkouknout tyto Americké pohádky v premieře(sice v ruském dabingu) o týden dříve, než je vysílala československá televize. "To všechno co bylo už odnes čas,včetně barevného televizního přijímače sovětské výroby. Jenž neměl předvolby na televizní programy, ale pouze dvě ladící kolečka s popisem čísel frekvenčních kanálů na VHF a UHF pásmo.Dnes už se tomu s odstupem času musím" : :laughing:. |
![]() levaP |
24.10.2008, 09:55.55 | |
MonoskopNo.. taky si pamatuji takový zvláštní tvar monoskopu.. myslím, že byly vysílané na ČST a jestli i na těchto kanálech po roce 90, to už netuším. Uprostřed byl černý kruh s vyobrazením nějakých (asi pražských) věžiček a na levé a pravé straně byly zakulacené (půlkruhové) barevné pruhy. Naštěstí je toto zachyceno ve filmu Smrt stopařek, jak jde ten vrah do elektra :) |
![]() jonnyq |
24.10.2008, 09:57.04 | |
Umístění logCo se týče log, byly standardně umístěné v levé horní části obrazovky? Protože mám takové tušení, že OK3 bylo vpravo.. |
![]() jonnyq |
28.10.2008, 18:10.46 | |
Mapa historie kanálů na stojcasu.cz ČTV, F1, S1...Pánové mrkněte prosím na stránky strojcasu.cz v odkazu Zaniklé i existující TV kanály, je seznam všech kanálů, případně prosím o upozornění na nepřesnosti atd... Děkuji |
![]() StrojCasu |
31.10.2008, 07:54.03 | |
Klub Kečup a Klub Marmeláda ve 3DJeště si pamatuji pořady Klub Kečup a Klub Marmeláda. Na ČT (v roce 93) to běželo trojrozměrně.. škoda že už nic trojrozměrně nevyrábí.. byla to jakási krátká éra. :( |
![]() jonnyq |
07.11.2008, 21:11.05 | |
RE : OK3 (otevřený kanál)/UHF 41 kanál PrahaNa frekvenci 41 kanálu UHF v Praze,(kde se vysílalo analogově OK3,poté ČT2) se původně začalo vysílat už 7.11.1983 a to 1.program sovětské televize v rámci zahájení možnosti zkušebního příjmu signálu sovětské televize z družice na území Československa. Dle informací dnes na ČT24 pořad "před 25 lety". |
![]() levaP |