02.11.2008, 19:20.37 | |
Na moravu se poz.digitálně téměř kašle co?Ahoj mate taky takovy pocit dle mapky?co se tyka multipexu 1 |
![]() jindraa |
02.11.2008, 19:25.33 | |
naprosto souhlasímAno, mám setejný pocit. Jako vždy je Morava až na chvostu s výjimkou Brna a Ostravy. Už mě taky s...u. |
![]() bigron |
02.11.2008, 19:26.11 | |
RE: Na moravu se poz.digitálně téměř kašle co?u vas neni situace s rusenim z okolnich statu tak vazna, takze si pockate. muj pocit je ten, ze to mate za to, ze se moc modlite a chlast si palite sami :) |
![]() bublajs |
02.11.2008, 19:27.17 | |
RE: Na moravu se poz.digitálně téměř kašle co?co chceš, já jsem v čechách a chytnu spíše tak vlka než naše DVB-T |
![]() poky1 |
02.11.2008, 19:29.20 | |
nepleť si pojmy s dojmyAle slivovičku si dáš, co? Blbečku. |
![]() bigron |
02.11.2008, 19:30.55 | |
RE: Na moravu se poz.digitálně téměř kašle co?bigron: kdo to rika ten to je vid ? se nediv ze se na takovy tvyho razeni kasle. |
![]() bublajs |
02.11.2008, 19:31.20 | |
bigronpřeháníš ne!!!! :bomb: :fuming: hňupe ;) |
![]() poky1 |
02.11.2008, 19:31.28 | |
RE: Na moravu se poz.digitálně téměř kašle co?Vydržte, nejde to udělat všechno najednou. Příští rok se i na Moravu dostanou. Větší problém ovšem vidím ve způsobu převodu. Jeden Mux a opět rok klidu na další, to je dost komplikované pro televizního diváka. |
![]() grupen |
02.11.2008, 19:35.09 | |
DVB-TSouhlas s poky1, jsem na tom stejně. Jinak ty argumenty o rušení v Čechách - to je pěkná blbost. Ostatně původně měla být Praha digitalizována jako poslední (po "oběhnutí" republiky proti směru hodinových ručiček), ale to by pražští prostě neskousli - proto je to takhle. |
![]() PeVy |
02.11.2008, 19:48.50 | |
RE: Na moravu se poz.digitálně téměř kašle co?hoši to chce klid. S tím nic neudelame. my na moryve to budeme řešit satelity,a můžeme spokojene pít slivovici.A pepíci at si pijí vodu z třeba z žižkova |
![]() jindraa |
02.11.2008, 19:50.07 | |
RE: Na moravu se poz.digitálně téměř kašle co?myslel jsem Moravě. uz mam vypitohttps://www.parabola.cz/img_forum/s1.gif |
![]() jindraa |
02.11.2008, 19:52.17 | |
RE: Na moravu se poz.digitálně téměř kašle co?Problem Moravy je v tom, ze tam jsou 3-4 (Kojal, Praded, Hostalky...)zakladni vysilace a pak hafo vykryvacu, ktere berou signal z tech zakladnich. Ale kdyby se chtelo tak se to da udelat i jinak. A za dalsi, kdyz se nebude vypinat analog jak ma, tak se na Moravu nedostane ani v r. 2010. Proste komercky nebudou chtit vypinat a nehne se to dal. V Praze uz bude zdigitalizovano a to staci, zbytek muze mit kabel, IPTV, sat. |
![]() blik |
02.11.2008, 19:54.06 | |
RE: Na moravu se poz.digitálně téměř kašle co?to mas pravdu ale digitalní signal se chová uplně jinak a myslim že praded by pokryl na 36k celou severní moravu.Jen chtít! |
![]() jindraa |
02.11.2008, 20:00.19 | |
RE: Na moravu se poz.digitálně téměř kašle co?na ten praděd zapomen ,ale kojál to vyresi |
![]() pit178 |
02.11.2008, 20:06.32 | |
RE: Na moravu se poz.digitálně téměř kašle co?Proc třeba davají v Ostravě vysílač na nějaky tupý vodojem? je tam hoštálkovický vysílač jako kráva a nic!to by taky pokrylo více uzemí. |
![]() jindraa |
02.11.2008, 20:09.04 | |
RE: Na moravu se poz.digitálně téměř kašle co?no nic mějte se tu.Jdu se dívat na poj.štěstí v analogu! :(( |
![]() jindraa |
02.11.2008, 20:20.31 | |
RE: Na moravu se poz.digitálně téměř kašle co?TA včerejší změna taky nic moc. Bydlím kousek od Ostravy a po včerejší změně můžu na očko atd. zapomenout.Ze tří přímačů mi to chytil jen Strong, ale jen kostky, G.I.nic, třetí no name taky nic. |
![]() Cronos |
02.11.2008, 20:25.27 | |
RE: Na moravu se poz.digitálně téměř kašle co?Klidně si celé dbvt nechte ve stověžaté matičce. Za deště na chatu dobrý. |
![]() Tomik535 |
02.11.2008, 20:29.51 | |
RE: Na moravu se poz.digitálně téměř kašle co?morava je periférie. vysílače vám zmoderníme až se naučíte mluvit česky a přestanete nám sem exportovat církev svatou :D |
![]() vortimond |
02.11.2008, 20:30.58 | |
Chlapci, doporučuji klid!Ono totiž není o co stát! Pořid´te si rovnou satelit. Kvalita DVB-T je mizerná. Satelit je o hodně lepší. Fakt není důvod k nářku a satelit vysílá už teď! |
![]() Orion |
02.11.2008, 20:36.38 | |
RE: Na moravu se poz.digitálně téměř kašle co?lehce mi unika co si tazatel mysli o tom, ze tady kde bydlim ja, si pojistovnu bez satelitu nenaladim ani analogove. leda tak cetecko z dokrejvace, jinak si muzu trhnout. o dvb-t si muzu nechat zdat. muze bejt rad za to co ma a pokud mu to vadi, mel si uz davno poridit satelitni prijimac, nebo lobovat za svuj zajem o dvbt v jeho lokalite. |
![]() bublajs |
02.11.2008, 20:52.18 | |
Ach joAj v Cechah aj na Slovensku je to rovnake, uznavam, ze na Moravu sa kasle, ale budte radi, ze uz mate aspon viziu, u nas nemame este nic. Mame len zle vypisany tender a viziu Mpeg4. |
![]() Walter |
02.11.2008, 20:58.53 | |
RE: Na moravu se poz.digitálně téměř kašle co?@bublajs R^Tam odkud jsem já, sice pojišťovnu ano(se strašnými duchy ve vhf o kanál vedle silné tvp1), ale VKV(rozuměj Velmi Křehké Vztahy) tu taky nikdy nebyly.. A to nemluvím o tom, jak dlouho tu vůbec nebyla čt2, která při sněžení a deštích vždy vypadne. Kluci z obecní rychlé roty pak berou traktor a jedou na vykrývač nahodit jističe.. Prostě vesničko má krásná, středisková.. |
![]() Tomik535 |
02.11.2008, 21:10.32 | |
RE: Na moravu se poz.digitálně téměř kašle co?a proto satelit a máš pokoj! |
![]() Orion |
02.11.2008, 21:15.27 | |
RE: Na moravu se poz.digitálně téměř kašle co?Tak to je hustý,tolik povyku pro DVB-T :laughing: :laughing: :laughing: |
![]() martin5 |
02.11.2008, 21:16.44 | |
RE: Na moravu se poz.digitálně téměř kašle co?tomiku, ja vim co to je VKV a ver ze sem nekolik dilu vubec nevidel, pac se pracoval v oblasti kde tohle je v risi pohadek. ale dvbt z kleti tam makalo docela pekne, ale ten analog byl hruzostrasnej. asi stejne hruzostrasnej jako kosticky v dvbt. |
![]() bublajs |
02.11.2008, 21:27.11 | |
RE: Na moravu se poz.digitálně téměř kašle co?Na Moravu se nekašle pánové, já mám digitální signál již půl roku. Voják se stará, voják má, bylo staré heslo. Pro mne si může naše vláda stčit celý DVB-T za klobouk. Kdo chce digitální signál, má zde Skylink, nebo Gital přes satelit. Kdo chce tak má. :))) |
![]() Walt66 |
02.11.2008, 21:34.50 | |
Voják se stará..voják má..to už jsem kdysi někde slyšel, přesněji před 14ti lety.@Vortimond Hele o vaší pepíkovské spisovné češtině bych raději pomlčel.. :laughing: |
![]() Tomik535 |
02.11.2008, 21:44.36 | |
RE: Na moravu se poz.digitálně téměř kašle co?to je sice hezké ůale ta debata je o pozemním |
![]() pit178 |
02.11.2008, 21:47.05 | |
RE: Na moravu se poz.digitálně téměř kašle co?my sme vám dali takový velikány jako byl josef švejk. a od vás sem přišel tak možná nějakej vyžranej biskup |
![]() vortimond |
02.11.2008, 21:48.57 | |
RE: Na moravu se poz.digitálně téměř kašle co?No právě pozenmí signál je sice pěkná věc, ale díky naši vrchnosti je v plenkách. A dlouho bude. Hádají se jim frekvence s okolními státy jen to duní a musejí odpojovat, nebo měnit výkony. Jednoduše řečeno DVB-T je a ještě na tom bude špatně. Kdo chce se svým Full HD, HD ready, sledovat analog tak nechť trpí. Digitalizaci vyhrál SATELIT. :razz: |
![]() Walt66 |
02.11.2008, 21:52.44 | |
RE: Na moravu se poz.digitálně téměř kašle co?.... stejnak ta kvalita stojí za ho..., takže satelit je lepší řešení :lookaround: |
![]() eemil |
02.11.2008, 22:12.35 | |
VortiUž u vás lze chytit ČT1.2 atd..,nebo jen komerce? :(( Rv |
![]() zzaner |
02.11.2008, 22:35.28 | |
Vortimonda ten josef sveejk je kto?víťaz velkeej aj Pardubickej?Aneb dostáál Noobel ceenu za Zlatý čeeéské Ručičky? :O Rv |
![]() TOMO03 |
02.11.2008, 22:41.42 | |
MoravaNevím, proč tady někdo plácá cosi o počtu základních vysílačů (na Moravě), že se "hádají frekvence s okolními státy" apod. To, jak vypadá pokrytí (teď aktuálně) je jenom důsledek nějakého rozhodnutí, někoho hodně pomazaného a chytrého. Kdyby se jednoduše postupovalo opačně (z východu na západ), vypadala by mapa pokrytí úplně stejně - jenom barevně inverzně :-)) Spuštění DVB-T např. na Krašově nebo Bukové hoře opravdu není jednodušší než třeba na Kojále nebo na Pradědu. Jenomže "někdo" rozhodl, že postupovat se bude právě takto. |
![]() PeVy |
03.11.2008, 00:30.00 | |
RE: Na moravu se poz.digitálně téměř kašle co?co se těšíte na kostky,zlatej analog,pokud digitál,tak ze satelitu,pokud DVB-T to je věc ,nakupte TV s digitálem mpeg2,za pár let si k tomu dáš settopbox na mpeg4 a za dalších settopbox s dírou pro kartu a kartu,DVB-T bomba,na to se orientujte |
![]() pierrepetr |
03.11.2008, 05:29.57 | |
RE: Na moravu se poz.digitálně téměř kašle co?švejk byl velký mistr toho čemu se říká filosofie v praxi. ukázal lidem jak se má žít. vlastně tím vším jenom tak prošel jako stín, aniž by na něm samotném něco ze špíny světa nějak zvlášť ulpělo. vždycky zůstal sám sebou. byl takovou moderní verzí hloupého honzy nebo prince bajaji. ta lepší půlka království vždycky patřila jemu |
![]() vortimond |
03.11.2008, 07:29.45 | |
RE: Na moravu se poz.digitálně téměř kašle co?Situace není tak jednoduchá jak se zdá: Vraťme se do doby kdy se budovala síť TV vysílačů. První vysílač byl Cukrák, na ten se postupně navazovaly další místní vysílače, které svým signálem zásoboval. Proto musely být napřed digitalizovány vysílače okolo a Cukrák nakonec. Na Moravě byl první vysílač Kojál a na něj navázány další vysílače. Proto opět bude digitalizace Kojál tak trochu obcházet. Další problém analogové sítě je ten, že jsou zapojeny všechny frekvence, což způsobuje také problém. Je nutné něco analogově vypnout a někde se to i tak s analogovou sítí ruší. Např. DVB-T k 59 z Brna proti analogové Primě na k 59 z Javořice. |
![]() grupen |
03.11.2008, 09:57.55 | |
RE: Na moravu se poz.digitálně téměř kašle co?vortimond:Zrovna ty nás budeš učit česky. Je mi jedno jak mluvíte doma, ale že vy a hlavně Pražané kurvíte češtinu je všem jasné a ty jsi to zde potvrdit. Ze tvých dvou příspěvků je to zřejné. Vybírám slova , která jsi použil ve dvou větách:zmoderníme(to znamená česky co?) nějakej, vyžranej. Dále malá začáteční písmena u vlastních jmen. Bylo by mi to jedno, kdybys nekritizoval ostatní a přitom sám píšeš špatně česky. Ale není se čemu divit, když je u tebe Švejk velikán, asi větší než třeba TGM. |
![]() F123 |
03.11.2008, 10:10.40 | |
RE: Na moravu se poz.digitálně téměř kašle co?vortimond se prestehoval ? |
![]() bublajs |
04.11.2008, 19:48.59 | |
To bublajsbublajs ty jsi hurvais ,kdes na to přišel že jen u vás v čechách /zapomělls uvézt že pouze západní čechy/ mají problém s rušením z německa ???Tady na moravě konkrétně lokalita sousedící s polskem je velký problém s rušení TV Polsat s naší Primou na 48 K kde je Polsat pouze o jeden kanál vedle a ruší to na území Bruntálského kraje set sakramentsky poněvadž až na malé vykrývače malého výkonu se dá v podhúří Jeseníků chytat s odřeným uchem pouze zmíněné Hoštálkovice na 48 K /bohužel Praděd tam vysílač umístěný na Primu nemá. |
![]() DVB |
07.11.2008, 20:02.32 | |
RE: Na moravu se poz.digitálně téměř kašle co?Kluci já nevím proč bečíte kvůli DBV-T.K nám to přijde z Pradědu jako úplně popslední a jsem vlastně rád.Vždyť čehůni sami ještě nevědí v čem to budou vysílat.Furt se to přehazuje,teď ještě uvažují o DBV-T2 (ta by měla dekódovat i DBV-T),ještě se rozhodujou o MPEG2 nebo 4 i když na to u nás není žádné zařízení a televizorů do kterých by šel vsadit modul do CI slotu taky zas tak moc není,spíš je to vyjímka o které snad ani v obchodech neví k čemu to má sloužit.A jak je vidět tak ne na každém místě fungují základní kanály s Novou a Primou a nebo dokonce bez dvojky.Rád si ty dva roky ještě počkám.To už budou i LCD za 5 litrů. |
![]() Býček |