Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
17.11.2008, 17:09.11

Kto má Showbox 700 aka je kvalita obrazu ??

Zdravím rozmýšlam že si objednám Showbox 700 aký je rozdiel citlivosti signalu tunera pri Satelitnom signály kedy začína vypadávať Signál je to ako pri openboxoch ???? Openboxy maju čipset Sony,, AKý tuner je pri Dvb-t je menej citlyvý pri akých percentách kostičkuje?? oplatí sa kupiť tento príjmač ?? Aké máte skusenosti,,,,Viem že zdielanie zatial nefunguje .za slušné reakcie Dakujem
uživatel
julo55
17.11.2008, 18:32.57

RE: Kto má Showbox 700 aka je kvalita obrazu ?...

skus to openboxforum
uživatel
vili1
19.11.2008, 00:38.20

RE: Kto má Showbox 700 aka je kvalita obrazu ?...

Měl jsem naťukanou odpověď před odesláním (skoro 2500 znaků) ale přišlo dítko a jedním ESC je to v tahu :scared: Už nemám nervy takže na druhý pokus jen stručně:
1. Neznám Openbox, mám S700. Řešil jsem pro sebe výběr přijímače a srovnával jsem prakticky S700 s Goldenem 870 Xpeed a Optiboxem TSCX PVR.
2. Nemá cenu bavit se o číslech na ukazatelích signálů když srovnáváš různé přijímače - je to záležitost softu a ne citlivosti tuneru - důležité je praktické srovnání příjmu (citlivost-kostičkování, kvalita obrazu)
3. S700 je na tom velmi dobře s citlivostí = schopností přijímat slabší signál - jak u sat. tak pozemního tuneru. GI870 je ve své třídě (dle různých fór i mé zkušenosti) brán za přijímač s citlivým tunerem a kvalitním obrazem a Showbox se mu v citlivosti vyrovnal nebo spíš ještě o poznání předčil - takže v tomto směru bez obav
4. Totéž co o citlivosti platí i o kvalitě obraz. výstupu. Zkoušel jsem RGB a CVBS na klasické CRT TV - obojí výborné, Showbox navíc široké možnosti nastavení AV výstupu v MENU (vč. tónu barev u CVBS atd...). Golden má ale navíc komponentní výstup...
5. Showbox má navíc možnosti PVR na ext. USB disk. Nevýhodou oproti některým jiným přijímačům je blokace přijímače během nahrávání - nelze sledovat jiný program ze stejného TP nebo druhého tuneru, výhodou je naopak dekódovaná náhrávka (odpadá problém s pozdějším přehráváním kódovaných programů v přijímači nebo na PC).
6. Zatím mně u S700 nejvíc vadí:
- oproti Goldenu nedořešené třídění kanálů a práce s fav.seznamy
- zatím problematické PVR hlavně u programů s vyšším dat.tokem
- problematická kompatibilita s různými Flash a Hard disky
(viz. openboxforum...)
7. Nejsem odborník, ale celkově mi přijímač přijde jako kvalitní a slušně zpracovaný, mající ještě svoje mouchy, ale taky budoucnost s předpokladem doladění softu ...
uživatel
lance