| 09.07.2007, 15:16.34 | |
Více zvukových doprovodůDobrý den. Některé pořady STV a také mnoho filmů na Nově je vysíláno s více zvukovými doprovody (česky + anglicky) a přitom má daný kanál jen jeden zvukový PID (nebo jak to nazvat. Zkrátka jedinou dostupnou audio stopu.). Podle zkušeností s ProgDVB (volby Channel A, Channel B, Channel A+B) jsem se domníval, že se jedná o přenos různých doprovodů v levém a pravém kanále sterea. U mého přijímače He@d 500 FTA však není možné vybrat jen jeden z obou doprovodů ani pomocí voleb Right či Left v nastavení audio výstupu, a doprovody jedou pokaždé oba naráz. Existuje na to nějaká univerzální finta? Nebo ví někdo jak na to u tohoto přístroje? Díky. |
![]() Louskacek |
| 09.07.2007, 18:25.37 | |
RE: Více zvukových doprovodůNova právě tak vysílá na 23.5°E, když to je dvoujazyčně tak v levém kanále je čeština a v pravém kanále originál. Protože v AltDVB (SS2) jde vybrat zvuk jakýkoliv, tak si myslím že je to problém přijímače. Např u AB IPBox 250 lze vybrat jen originál (pravý kanál) a v levém kanálu hraje originál i čeština dohromady (myslím že je to stejně jak když dám Stereo). Tohle ale vyřeším tak že nastavím na televizoru OTF 55B506 Stereo v menu na Dual 2. Pokud udělám DVDčko tak v PC přes PowerDVD v Menu -: Karaoke a místo Both Channels -:Left Channel a mám taky češinu. To ale neplatí u DVD přehrávače -tam to asi nastavit nejde a Dual na televizoru "nezabere". Ještě zkusím experimentovat a pak napíši. |
![]() Standa2 |
| 09.07.2007, 19:50.40 | |
Díky Stando.Díky za tipy, vyzkouším je.Každopádně kvůli mně s experimentováním čas neztrácej. |
![]() Louskacek |