23.01.2009, 10:49.02 | |
Různá kvalita digitálního příjmuVždy jsem si myslel, že u digitálního příjmu jsou 2 možnosti:a) příjem v nejlepší kvalitě b) žádný příjem Zkušenosti mám ale takové, že třeba německé stanice mají při vyšších hodnotách intenzity i kvality horší obraz než třeba italské stanice. Například německá stanice MDR Sachsen má při intenzitě 91 % a kvalitě 58 % horší kvalitu obrazu než třeba italská Canale 5 s intenzitou pouhých 85 % a kvalitou jen 45 %. Jak je to možné ? |
![]() Samsonek |
23.01.2009, 10:51.49 | |
RE: Různá kvalita digitálního příjmu:))) |
![]() Tomik535 |
23.01.2009, 10:54.22 | |
RE: Různá kvalita digitálního příjmu:laughing: R^ Budíček vstávat |
![]() kimi |
23.01.2009, 11:02.24 | |
RE: Různá kvalita digitálního příjmuTy tvoje procenta popisují kvalitu VF nosného signálu,ty vyzuelně popisuješ přenášený obsah.to bnemá spolu nic společného/v DVB/.Lečo vypadá taky hnusně a je přitom je dobré... Italové prostě používají lépa nakládaji se signálem na vysílací straně než Němci. Mpeg kodér,vyšší datový tok,kvalitnější signál ze studia atd. |
![]() Saxon |
23.01.2009, 11:11.23 | |
RE: Různá kvalita digitálního příjmuvysvetlim ti to asi takto,,,,vies co je normalne AUDIO-CDcko ? je to vraj kvalitny audio zaznam zvuku,,, HRAJE ? hraje,,,pocujes to?,,pocujes, --teraz pre zmenu,vies co je Mp3 ? ,, je to tiez audiozaznam ale,jeho kvalita sa nerovna tomu AUDIO-CDcku,a tiez ho pocujes,,,(samozrejme niekto vie podla zvuku rozoznat ci je to kvalitne CD alebo len Mp3),, a tak isto je to aj s VIDEO-obrazom,,,su digitalne zobrazovane ale aj kvalitnejsie,,aj horsie,,, |
![]() markes |
23.01.2009, 11:11.28 | |
RE: Různá kvalita digitálního příjmuA konvertorem to není? Mě může šlak trefit, když vidím na baleních svých Invert ten nápis HD ready... :)))Na Eurosportu z 1W zase řvout outy, ještě než míček dopadne.. :laughing: |
![]() Tomik535 |
23.01.2009, 11:34.12 | |
RE: Různá kvalita digitálního příjmuje třeba ještě hodně číst a studovat, potom bude jasněji. Ono nezáleží na % co Ti ukazuje stb. To je v pořádku jak píšeš:a) příjem v nejlepší kvalitě b) žádný příjem ale toto je pouze distribuce ono hlavně záleží na tom """ co se vysílá a v jaké kvalitě """ ono když budou vysílat program natočený v 70 - 80 letech tak Ti nepomúže ani 5 metrový disch a .... Pochopil si ? |
![]() pepiino |
23.01.2009, 11:46.28 | |
RE: Různá kvalita digitálního příjmunepozeraj na kvalitu signalu ale na rozlisenie obrazu a datovy tok, to su parametre ktore urcuju kvalitu vysledneho obrazu |
![]() PEPE8989 |
23.01.2009, 14:42.59 | |
KvalitaKaždé video má svůj datový tok,všechna, komprimovaná (tedy DIVX+XVID čili MPEG-4) nebo klasický starý známý MPEG-2 (variabilní datový tok)či ještě starší MPEG-1(constantní datový tok)Stejně tak každý zvuk má svůj datový tok, nebo-li přenosovou rychlost, dále u zvuku taky hraje roli rozlišení atd. Zkrátka, vždycky bude existovat v každém odvětví šit kvalita a naopak. Nikdy nikdo nepozná podle jména, tedy např. říkejme tomu jméno, třeba Blue-Ray, že když jde o BD, je to kvalita, nebo když jde o MPEG-4, že to hned musí být vidět, prdlačku, pokud to video nedělala lama, prostě složitější nastavení kodeku, složitější cesta, větší práce, tedy delší cesta, dvouprůchodové řešení apd. pak to video bude jiné např. na Plasma nebo LCD zobrazovači než např. jiné video, dělané jednoprůchodově bez nastavení různého filtrování apd. Skutečně jedině blb si dneska myslí, že podle jména pozná že jde o kvalitu. |
![]() rusakov |
23.01.2009, 14:50.05 | |
BudoucnostBudoucnosti se obávám sám nejvíce, to že se pomalu přechází na kompresní MPEG-4, podle mě přinese ještě více obrazu, který bude kostičkovat, písmo prostě titulky apd. bude ohavnější,prostě čím dál horší, všechno je to kvůli místa, prostoru a tak, stejně tak se zvukem, samá mp3 a já nevím co. Na jednu stranu chceme rozvoj a na straně druhé nás zžírá konzum. Internet je zahlcený komprimem a svět to miluje,hlavně neznalí tenageří, zvuk a obraz na internetu stojí naprosto všude za (nevhodné slovo), kdo to neví, má doma konzum a proto to nevidí a neslyší. :bigeyes: |
![]() rusakov |
23.01.2009, 15:04.05 | |
RE: Různá kvalita digitálního příjmu... v drtivé většině je to proto, že lidi nic jiného než konzum v životě nepoznali.O tenagerech to platí stoprocentně a bude čím dál horší.Vzpomíná si zde ještě někdo na DSR/Digital Satelitte Radio/? |
![]() Saxon |
23.01.2009, 15:13.42 | |
Přesně vystiženoto Saxon: přesně tak, je to způsobeno tím, že jsou hlavně ti mladí dneska, tak ovlivnitelní, celý svět jim denně tlačí v reklamách do palice stupidity v podobě mobilu apd. a oni pak skutečně nic nepoznají, pro ně je to IN jak se říká, jenže konkrétně mobil, je a vždycky byl jen telefon, jedinou jeho rozumnou novinkou je to, že se už s telefonem můžeme pohybovat, všechno ostatní v něm je konzum, kdo čaká, že se na mobilu bude koukat na film do 10 miliardbarevného nebo kolik barvitého displeje na obrazovečku o velikosti sotva mandarinky a uvidí a uslyší něco neskutečného, tak je buďto blb nebo hravé dítě. |
![]() rusakov |
23.01.2009, 15:40.38 | |
RE: Různá kvalita digitálního příjmu:)))popíšu Ti jednu situaci,kterou pravidelně prožívám. V neděli přijedu k našim na oběd a mladší brácha stahuje z internetu muziku.Kolikrát to je i hudba kterou mám upřímně rád.Nejdřív to je v MP3,pak v AAC,nebo WMA, nakonec to uloží do wavu 44,1/16 bit a smaží to na CD-R. ...pokaždý se mi chce blýt. Holt, jsem už asi starej.Pamatuju si kamarády/DJ/, co měli plný kufry originálních CDdesek,to mělo nějakou úroveň.Dneska maji futrálek s pěti CD-Rkama, nadupanýma MPtrojkama a to jen proto,kdyby se jim náhodou vybil flešovej přehrávač. Je to do věci,ale potřeboval jsem se podělit.... |
![]() Saxon |
23.01.2009, 15:43.34 | |
RE: Různá kvalita digitálního příjmu:laughing: SaxonV tom kraválu dýmu a výparech je to stejně jedno ;) |
![]() Tomik535 |
23.01.2009, 15:52.19 | |
RE: Různá kvalita digitálního příjmuJá vim,na dízu už stejně nechodim. :))Když ale slyšíš od Metallicu, jejich černý album/mimochodem jedna ze zvukově nejlepších desek co znám/ v originálním podání a pak tu jejich webovou zpatlaninu, které prolezla snad i londýnským odpadním potrubím, tak se Ti fakt dělá blitno.To si raději pustim poškrabanou gramodesku,než nějakej empíčkotrojkovej derivát. |
![]() Saxon |
23.01.2009, 16:10.29 | |
RE: Různá kvalita digitálního příjmuSe taky všimněte že když některá technoligie je už vymakaná tak že je kvalitní tak se vymyslí jiná a daleko horší jen aby se dalo co zlepšovat atakhle pořád dokola ... ;P ;P ;P |
![]() TDB |
23.01.2009, 16:54.45 | |
RE: Různá kvalita digitálního příjmu2TDB: Božínku. Nejlepší technologie byla tedy co? Oheň a dým? Nebo až pára?2Saxon: mp3 je možno vytvořit lepší, než CD audio, když budeš chtít. Je to jenom otázka bitrate. Obraz UPC není špatný, protože používá digitální přenos, ani protože používá mpeg2, ale protože používá příliš malý bitrate. Řekl bych, že mp3 s tokem okolo 300kb/s nelze poznat uchem od CD. (Bacha i u mp3 stejně jako u mpeg2 není kodek jako kodek.) Používej jinou kompresi třeba flac, ogg..možností je hodně. |
![]() Antonín |
23.01.2009, 17:25.11 | |
RE: Různá kvalita digitálního příjmuAntonín: Ono to snad vypadá že je toto zde myšleno vážně !!!Nemluvil sem o nejlepší technologii, chceš se hádat, viď ??? mp3 je bohapusté MPEG-1 optimalizované na tok 128k a zvýšení toku nepřinese skoro nic, to bys musel přejít na mp2 tady to dude kvalitnější na vyšší tok, a tak dále až k bezkompresi ... |
![]() TDB |
23.01.2009, 17:46.47 | |
RE: Různá kvalita digitálního příjmuAntoníne, MP3 určitě lze vytvořit lepší či horší , ale z originálního CD-DA těžko uděláš MP3 kopii kvalitnější, než originál CD-DA samotný.Pokud budeš mít originální materiál třeba 24bit/96kHz,tak prosim.Pár zvukový editorů v práci používám, tak si skromně troufnu říci, že něco o tom vím. Ty sračky, o kterých jsem výše psal, neměli ani 96kb/s. |
![]() Saxon |
26.01.2009, 13:44.38 | |
I ČT24 ze satelitu je horší než z DVB-TVšiml jsem si, že i kvalita příjmu digitální ČT24 ze satelitu je horší než z DVB-T. |
![]() Samsonek |
26.01.2009, 14:11.56 | |
RE: Různá kvalita digitálního příjmuZe satelitu Intelsat či Astra 19,2 ano,ale z Astry 23,5 ani omylem!!! |
![]() Saxon |