Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
15.02.2009, 20:32.37

Mimo misu PC

Prosíim o pomoc.V piatok sme nainštalovali nový modem,Wifi nebolo aktivované,všetko v poriadku,internet fungoval na dvoch PC,no v sobotu až po niekoľkých hodinách prevádzky na tom PC kde bol modem nainštalovaný naraz zhasol monitor a odvtedy nenaskočí.Prečistili sme grafickú kartu,ventilátor na nej ide,pozatlačali dostupné kontakty.Po zapnutí na monitore stale bliká vpredu letka,ozve sa hlas-System search /wiviecard???/alebo tak nejak.Po chvíli zaznie znelka,tak ako keď sa bežne zapína alebo vypína PC a aj po reštarte.Mohla by byť chyba ešte niekde inde ,ako že je v čudu grafická karta? Za každú aspoň trošku normálnu radu ap. Ďakujem
uživatel
jank
15.02.2009, 20:37.37

RE: Mimo misu PC

Chyba může být asi tak v tisíci věcech.
Auto opravuješ taky tak, nebo to necháš někomu, kdo aspoň ví, co je nahoře a co dole? Nemáš žádnou rozumnou šanci se svými znalostmi. Leda nějakým nahodilým pozatláčaním od začátku blbě sestaveného kompu....
Co můžeš:
1. Vyzkoušej ten monitor u druhého kompu.
2. Pokud funguje a u toho prvního ne, volej někoho, kdo tomu rozumí, nebo to odnes tam, kdes to koupil.
uživatel
Antonín
15.02.2009, 20:38.04

hmm prečistili, pozatláčali,
veď sám PC Ti hovorí čo sa robí
mám v ťahu graf.kartu - skus vymeniť
uživatel
pepiino
15.02.2009, 20:38.47

máš v ťahu
uživatel
pepiino
15.02.2009, 20:53.00

Zabudol so napísať-monitor vyskúšaný na druhom PC -je funkčný.S bedňou sa pohybuje pri vkladaní USB kľučov ap.vpredu nie sú výstupy.Už sa stalo minim. 2-krát že nechcel naskočiť,po zatlačení kontaktov naskočil,ta chyba sa prejavovala inak.To slovo neznie ako graphical.
uživatel
jank
15.02.2009, 20:56.39

no ale bude to grafika, lebo keď počuješ naštartovať systém - uvodná zvúčka woken, znamená, že motherboard, RAM, HDD sú v poriadku, iba zobrazovač nezobrazuje, je treby vymeniť graf. kartu. aký máš slot ? na to aby si nemusel mašinu vytahovať von - predlžovačka USB - pár centov
uživatel
pepiino
16.02.2009, 14:19.49

Mimo misu PC

Souhlas s tym ze grafarna je v ... to hlasi System search nvidia card... Predtym nez ji vyhodis skousel bych ji v jinem pc a ne jenom kartu jako hw ale i ovladace. Jest-li se vypina jak pises tak je mozne, spise nutne nainstalovat ovladac znova... Zlaty linux ten by ti to napsal ihned ! Ale wokna...
uživatel
aslivins
16.02.2009, 14:51.13

Tam sa s ovladačmi nič nerobilo,len sa preinštaloval novší modem DSL-2641R.Trošku som gogloval,zatial na nič som neprišiel.PC ma asi 5 roky,minulý rok sa menil zdroj,teraz je 350W
uživatel
jank
16.02.2009, 14:56.20

na100% grafika :)
uživatel
kos
16.02.2009, 15:52.31

Ďakujem Páni

Za vašu ochotu a snahu,povymieňal som karty zo staršieho PC,grafická je v čudu :((
uživatel
jank