Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
16.02.2009, 07:11.01

ZÁHADNÝ PROBLÉM - ASTRA 1

Zdravím. Mám záhadný dotaz. Montoval jsem známému satelitní komplet pro příjem z družice Astra 3 a družice Astra 1, který se skládá z přijímače Kaon KSC 660 CX, parabola 85 cm a LNB monoblok.

V menu přijímače jsem nastavil Astru 3 jako DiSEqC „B“ a Astru 1 jako DiSEqC „A“.

Programy z družice Astra 3 jsem naladil bez problému všechny tak jak mají být. Problém nastal při ladění programů z družice Astra 1. Na této pozici některé kanály seděly podle frekvencí v přehledu, ale velké množství paketů jako namátkově

paket ZDF na 11, 954 H - 27500 - 3/4,
paket ORF na 12,692 H - 22000 - 5/6,
paket s TW1 na 12,663 H - 22000 - 5/6,
paket s DSF na 12,480 V - 27500 - 3/4
paket s TV Gusto na 12,460 - 27500 - 3/4 aj.

... prostě naladit nešlo, ať jsem naskenoval transpondéry automaticky, ručně, FTA, VŠE. Prostě se na těchto frekvencích zobrazovala hlášení, že zde nic nevysílá i přesto, že se tam vysílá, případně to ukazovalo naprosto jiné stanice.

Takže otázka zní v čem je podle vás problém? Ještě dodám, že jsem už pěkných pár satelitů namontoval, takže si dovolím tvrdit, že rukama to asi nebude.

Díky

Pěkný den. Pavlos PM
uživatel
Pavlos PM
16.02.2009, 07:22.59

Možná je to monoblokem.

To se dá lehce vyzkoušet, zapoj jiný přijímač.
Může se stát, že i single LNB se bude takto chovat.
uživatel
mirasat
16.02.2009, 07:25.14

RE: ZÁHADNÝ PROBLÉM - ASTRA 1

Ahojky problém bude asi v LNB monoblok.
uživatel
spajka
16.02.2009, 07:32.04

Ahoj, diky za radu, v sobotu tam zabehnu a zkusim to s jinym prijimacem. snad to pujde
uživatel
Pavlos PM
16.02.2009, 08:26.29

a nad tímto si nepřemýšlel ??

že zde nic nevysílá i přesto, že se tam vysílá, případně to ukazovalo naprosto jiné stanice.

nepochybuji, že si už namontoval více satelitú a dobře, ale neutekl ti monoblok na jinou pozici ? to by vysvětlovalo ty jiné stanice. Opačně uchycen? monoblok je 100% v pořádku. Ono se někdy člověku stane, že narazí na oříšek. Pěkný den
uživatel
pepiino
16.02.2009, 08:48.49

Monoblok je prostě blbost.
Je zbytečné se tím hlouběji zabývat.
Řešit blbost je prostě taky blbost.
Může být vadný, může být blbě zapojený, může to být blbě nastavené, může tam být nějaké rušení, může být vadný přijímač, může být deset dalších věcí.

P.S. Sobotní montážníci, to je taky dárek, co kdybys radši nebral profesionálům práci neumělým melouchařením? Pokud to děláš zadarmo, nebo hezkým holkám, tak rozumím, ale jestli za to bereš peníze, a děláš u toho machra, tak to teda nezkousnu.
uživatel
Antonín
16.02.2009, 09:39.36

Já bych jedno vysvětlení měl.

Za předpokladu, že je vše ostatní dobře, bych překontroloval nastavení LO LNB v přijímači. Mně osobně se totiž stalo, že nastavený univerzál LNB měl jiné hodnoty LO, takže některé frekvence prostě neseděly se skutečnými. Stačilo jen přepnout položku TYP LNB na správnou hodnotu, a vše bylo vyřešené!
uživatel
Enik
16.02.2009, 10:04.04

Monoblok usnadňuje montáž, tím že je konstrukčně naladěn. Mají však dost často problémy s přepínáním i jiné. Potom je nutná výměna ať pro zjištění nebo odstranění závady. Pokud jsou dva LNB a přepínač, řekl bych, že těch závad je méně a snadněji se identifikuje kde je problém.
uživatel
grupen
16.02.2009, 10:18.24

Podle mě není nastavena frekvence horního oscilátoru na 10,6GHz.Všechny TP co uvádíš jsou z horního pásma.Pokud ti jiné chodí, tak je to jasné.
Dej sem nějaký konkrétní TP, na kterém si nenašel to, co jsi chtěl a napiš k tomu cosi tam naladil jak říkáš jiného.
Dávám na to kalhoty, že to bude tou hodnotou horní frekvence oscilátoru.
uživatel
Saxon
16.02.2009, 11:10.19

Měl jsem naprosto stejný problém. Měřák ukazoval špatnou kvalitu i signál. Na A1 běžely jenom některé kanály a na A3 vše OK. Výměnou za jiný kus OK.
uživatel
jbtr
16.02.2009, 14:24.28

DÍKY

Jasně díky za rady. V sobotu se u kamaráda stavím i se svojím přijímaček a uvidíme zda-li bude stačit přepnout jen frekvenci horniho oscilátoru na 10,6GHz v menu přijímače, nebo bude třeba LNB reklamovat.
uživatel
Pavlos PM
16.02.2009, 15:34.41

Pro Antonína : Sobotní montážníci - to jsi řekl moc pěkně. Já jsem je ve svém oboru nemohl taky dlouho překousnout, ale už jsem si zvykl. Myslím, že si budou muset zvykat(bohužel) i profesionální montážnící sat. přijímačů. Tak to je a bude hůř.
uživatel
cicek
16.02.2009, 18:25.27

CICEK a dalsi rejpalove

Tak tohle mi hlava uz nebere! Kazdy v necem vynika, nekdo mene nekdo vice, ale nevidim duvod proc mit hloupe narazky na nekoho kdo jde ke znamemu namontovat satelit a ma nejaky problem. Jako kdybych se Ti ja napriklad poskleboval, ze neumís v aute vycistit klimatizaci, .... Co je pro nekoho snadne pro druheho to tak byt nemusi. Akorat hlupak se muze posklebovat. Prosil jsem zde o radu, kterou jsem od tebe bohuzel nedostal ... Ostatnim jeste jednou dekuji. V sobotu se na to jeste podivam.
uživatel
Pavlos PM
16.02.2009, 19:25.39

CICEK a dalsi rejpalove

Já jsem to nemyslel v žádném případě na tebe. Myslel jsem to všeobecně. Takže sory. Taky jsem si montoval satelit sám, aniž bych o tom cokoliv věděl. A teď už i pár známým. Hlásím jim předem:zkusíme to a uvidíme. Prostě mě to baví. A neberu za to prachy.
uživatel
cicek