Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
16.02.2009, 09:32.19

Táhlový motor nevyjede z krajní polohy

Mám táhlový motor - točil jsem o víkendu na 30W ale najednou mi nešlo točit zpátky dál než o pár stupňů. Tak mě napadlo, že spínač krajní polohy spíná dřív než by měl - rozdělal jsem krabičku a opravdu - byl v ní kus ledu, který vadil kolečku, co snímá polohu. Motor ale i teď není zcela v pořádku - jakmile jsem na druhé krajní poloze (někde za 28E), už z této polohy nevyjedu. Že by spálená jedna z diod, co přemosťuje spínače krajních poloh? Můžete mi někdo doporučit typ, kterým se dá stávající dioda nahradit? Díky.
uživatel
J_N
16.02.2009, 10:31.47

Tiahlovy motor

Hocijaka na prud cez 1A.Napr 1N4007.
uživatel
Kasr
16.02.2009, 12:13.59

RE: Táhlový motor nevyjede z krajní polohy

Lepšia je 1N540x. Je 3A, takže trošku rezerva pri zaseknutom motore.
uživatel
rolis7
16.02.2009, 12:49.39

SKONTROLUJ MIKROSPINACE CI SPINAJU CI NENI POSKODENA VACKA NA MOTORE KTORA STLACA TEN SPINAC DIODZ PREMERAS MULTIMETROM DIODOVYM TESTOM NA JEDNU STRANU MA PREPUSTAT NAPETIE A NA DRUHU NIE.
uživatel
jopo166
16.02.2009, 13:10.53

Souhlas s jopo166. Ten led pod krytem mohl zavinit přeskočení vačkových koleček na ozubech a tím sepnutí mikrospínačů v jiné poloze. Samotné magnetické kolečko, se mohlo ale také zastavit, čímž se přestaly načítat pulsy a vůči pozicionéru se mohly rozhodit jak koncové polohy, tak i pozice družic. Jaký máš vlastně pozicionér? Vypisuje nějakou chybovou hlášku?
uživatel
simon
16.02.2009, 13:59.51

Pozicionér (starý Echostar LT8700) je ok, družice se nerozhodily. Opravdu asi docházelo k sepnutí spínače mimo koncovou polohu. Vačky jsem opravil, takže teď točím mezi 28E a 43W (tak, že jsem těsně mezi sepnutím spínačů). K té diodě se vrátím až bude lepší počasí, teď to není horký problém. Díky všem.
uživatel
J_N
16.02.2009, 14:28.36

a dorazi na motore si dufam nastavyl to vies ze sa nastavuju u motora.POZICIONER JE TO CELKOM SLUSNY
uživatel
jopo166