Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
11.07.2007, 19:39.40

Je možné nahrávat na DVD rekordér z HBO, pokud ho

Je možné nahrávat na DVD rekordér z HBO, pokud ho mám přes Gital? Nebo je tam nějaké kódování? Ostatní FTA programy jsou doufám bez problému.
uživatel
eduard
11.07.2007, 19:46.45

Z analogového výstupu můžeš

nahrávat cokoliv. Samozřejmě musí to HBO hrát - musí být na Gitalce předplaceno. To, že pořizovat nahrávku ze satelitu analogovou cestou na DVD rekordér je z principu prasárna a dehonestace digitálu, zde již bylo rozebráno mnohokrát. Nicméně to půjde.
uživatel
Zorbas
11.07.2007, 19:58.46

RE: Je možné nahrávat na DVD rekordér z HBO, p...

Mám HBO normálně zaplaceno, nečekám, že budu mít kvalitu jako když si koupím DVD s filmem, ale jde mi o to, jestli to vůbec půjde nahrát. Mám combo a klasickouu crt, takže spojení by bylo asi přes scart. V diskuzi v e-shopu u jednoho modelu Panasoniku uvádějí, že když se nahrává Prima, tak občas jsou výpadky - právě z důvodu ochrany autorských práv. No a bojím se, aby to nedopadlo tak, že budu mít za pár táců pod televizí chytač prachu. Když nebudu moci nahrávat, zřeba jen pro případ, že se na to podívám o pár dnů déle, nemá smysl si to kupovat.
uživatel
eduard
11.07.2007, 20:03.19

Snad jedině Macrovision by mohl vadit

ovšem tento nešvar v podobě analogového kódu "podporují" snad jen dodávané boxy na DIGI TV, a to snad jen staré verze software. Jinak analogový PAL signál se vytváří až v přijímači. Tedy není důvod,proč by nešel nahrát na video či nahrávač používající jakékoliv médium, který má kompozitní vstup.
uživatel
Zorbas
11.07.2007, 20:05.12

No díky za rady, snad nebudu nemile překvapený. :-)
uživatel
eduard
11.07.2007, 20:08.53

Co máš vlastně za přijímač?

CIGI TV nemáš, když máš Gitalku, tedy pravděpodobně problém mít nebudeš. Pokud ovšem rekordér teprve hodláš koupit, raději prodej přijímač a kup si model s PVR (s harddiskem).
Popsat výhody by sem nevešlo...
uživatel
Zorbas
11.07.2007, 20:16.36

No díky, ale já to chci pouze jako takové "lepší video". Takže asi přijímač prodávat nebudu. Jinak je to combo Golden Interstar 8700CRCI Premium. To bych pak rovnou mohl koupit novou tv atd. atd. Taky proto uvažuji o "levném" rekordéru SONY RDR-HX920 za osmičku. A nějaký pořádný bych koupil až za nějaký ten pátek až se vyřeší HD, pořádné plazmy nebudou stát 80 kulí a koupí se vše najednou. Ještě jsem nalomený, jestli vážně tu trojku nepřidat a nejít do PANASONIC DMR-EX77EP, ale nevím jestli to pro moje potřeby má smysl a jestli by to pak nebylo "Když už 11, tak to rovnou 15... :-)" no uvidím.
uživatel
eduard
11.07.2007, 22:19.27

jedině panasonic ,ani neuvažuj o jinem,pak bys jen psal sem ,co mám dělat ,nejde mi to atd
uživatel
pierrepetr
11.07.2007, 23:02.52

Já se na to asi vážně vykašlu a buď si koupím časem PS3 která snad také umí nahrávat, nebo pak skočím rovnou do nějakého lepšího modelu. I když takové to "Jedině Panasonic, jedině Sony, jedině Nokia, jedině SonyEricsson" moc nemusím - myslím, že je to vše na jedno brdo a když je rozdíl tak v jednotlivých funkcích - nekde je to a zase něco chybí a jinde naopak. Každopádně všem díky. Možná kdybych se na nic neptal a objedal to, tak udělám lépe. :-) Ale vážně díky, vážím si času a ochoty.
uživatel
eduard
11.07.2007, 23:36.36

Zorbas

ty to zase moc žereš, ta u nás používaná "digitální kvalita" je tak zmršená, že analogová nahrávka na DVD rekordér tomu na kvalitě už nemůže uškodit.
uživatel
eemil
11.07.2007, 23:41.45

pierrepetr

budeš se možná divit, ale z analogu mi líp nahrává DVD rekordér Xoro než Panasonic kterej taky vlastním. Takže to tvrzení že Panasonic je za všech okolností nejlepší je blbost.
uživatel
eemil
11.07.2007, 23:46.45

eduard

Klidně si kup DVD rekordér a nahrávej z HBO co hrdlo ráčí. Na kvalitě to skoro taky nepoznáš že je to nahraný analogovou cestou. Já to taky tak dělám a víc než kvalita nahrávky mě štve "kvalita" našeho digitálního vysílání která je v některých případech ještě horší než kvalitní analogovej příjem.
uživatel
eemil
12.07.2007, 03:08.11

eemil

no tak ,měl jsem doma osm recorderů,Xoro ne ,tak nemohu k němu nic říci,ale panasonic u mě zůstal,nejde jen o jednu věc co umí ,ale všeobecně,taky budeš chtít rychlé kopírování,střih reklam,atd.sony,pioneer,lg,philips,thompson,pacard,daleko tak po kotníky panasoniku
uživatel
pierrepetr