Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
08.03.2009, 10:39.21

Vadné LNB?

Pánové, chci se zeptat jak se chová LNB když se do něho dostane voda? Po dvou dnech deště mi dneska ráno kompletně zmizla horizontální polarizace, na vertikální je síla signálu na většině programů na hraně sledovatelnosti(20-30%) Pokoušel sem se točit motorem na jiné družice, a problém je stejný. Nejdřív mě napadlo jestli se nemohla nějak pohnout parabola, ale ani po pokusu o krokové doladění se nic nezměnilo. Kdybych měl parabolu někde za oknem, tak se na to neptám, ale dostat se na střechu v mém případě je dost problém. Ještě dodám že mám Invacom single 0,3dB asi 3 roky starý. Předem díky za odpověď.
uživatel
chruňo
08.03.2009, 11:06.33

RE: Vadné LNB?

Pane když se dostane do konvertoru voda tak se tam musí nějak dostat. pokud se tam dostala tak ho vysuš.Případně pořid nový. R^
uživatel
koax
08.03.2009, 11:28.22

Mám podobnou zkušenost. Doporučuji nic nevysušovat a vyměnit LNB za nový.
uživatel
Mooonty
08.03.2009, 11:36.57

Vadné LNB?

Mooonty
takže to co jsem popisoval si měl taky? Jedná se mi o ten problém z tou polarizací.
uživatel
chruňo
08.03.2009, 11:44.34

invacomy nebrat. skvělý recenze a nízká kvalita
uživatel
vortimond
08.03.2009, 12:02.29

Spíš konektor

Voda se ti asi dostala do F konektoru a ne do LNB. Zkontroluj a nebo raději předělej, případně zkontroluj i u přijímače.
uživatel
Hujer
08.03.2009, 16:35.42

Konvertor (poškozený) se bude chovat divně. Klidně tak jak to popisuješ.
Invacom je podle mýho dobrý konvertor, já jsem s ním naprosto spokojen.
Byl jsem hledat závadu u jednoho kámoše a tomu asi nějaký pták proklovnul fólii na konvertoru.
Konvertor jsem nechal vyschnout na radiátoru a potom silikonem přilepil nové plastové kolo - krytku.
Konvertor funguje už skoro rok bez problémů.

To jestli je chyba v konvertoru zjistíš opravdu pouze na střeše. Takže počkej až bude pěkný počasí a vylez se tam podívat. A nebo namontuj parabolu na přístupnější místo (když už tam polezeš to opravovat).
uživatel
colombo
17.03.2009, 11:49.15

Pridám to tady, kdyby měl někdo podobný problém.
Když se mi po dlouhém boji podařilo ukecat domovnici, aby mě pustila na střechu, můžu jen potvrdit to co jem si myslel na začátku. Folie která kryje LNB ivacom byla na šrot! Vypadá to že si na ní zgustnul nějaký fogl. V LNB bylo jen trošku vody, a i to stačilo k tomu, aby vypadla celá horizontální polarizace. Je smutné že tak drahé LNB z tak dobrými parametry je tak prasácky řešeno! :fuming:
uživatel
chruňo