Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
09.03.2009, 21:29.40

TV Noe

Dobrý večer, nevíte někdo kdy bude vysílat TV Noe v DVBT Ostrava? Děkuji
uživatel
Al Bunda
09.03.2009, 23:24.55

RE: TV Noe

musíš se hodně modlit, synu. bůh jistě vyslyší tvé upřímné modlitby
uživatel
vortimond
10.03.2009, 04:49.00

@vortimond

jestli si myslíš,že to bylo vtipné,tak si na velkém omylu... Kdyby si odpověděl normálně a nebo vůbec,udělal bys lépe. :sly:
uživatel
jamess96
10.03.2009, 08:19.46

My jsme blázni pro Krista, vy ovšem jste v Kristu rozumní; my jsme slabí, vy silní; vy slavní, my beze cti.
uživatel
vortimond
10.03.2009, 08:51.54

Příjem TV Noe

Všechny informace jsou na http://www.tvnoe.cz . S příjmem je to tak, že TV Noe vysílá přez DVB-T (pozemní digitální síť) jen v Praze a okolí a neplánuje její další rozšíření. Proto bych doporučoval její příjem přez DVB-S (satelitní digitální síť), kde vysílá z družice Astra 3A na pozici 23,5 východně.
uživatel
tanus
10.03.2009, 10:32.31

TV Noe je rádo, že sehnali někde prachy alespoň na provoz v pozemním digitálu v Praze. Jenže paradoxně zde na ně nikdo nekouká, Praha je ateistický stát ve státě!
uživatel
Dejf
10.03.2009, 10:35.53

Vortimonde,
Moudrost tohoto věku je bláznovstvím před Bohem, neboť je psáno: Nachytá moudré na jejich vychytralost.
To je myslím taky z Listu korintským. Tak aby tě nechytili.
uživatel
Antonín
10.03.2009, 11:19.00

Co jsme my, že reptáte proti nám? My jsme hlína. Naše dny na zemi jsou jako stín a naděje není.
uživatel
vortimond
10.03.2009, 11:31.19

Na zemi jo, ale on ti sečte potom.
uživatel
Antonín
10.03.2009, 11:39.14

@vortimond
Zkus si otočit ty věty nebo co toje co máš pod tou šedivou čárou s těma větama nad tou čárou, bude to kratší a méně to zabere zbytečného místa. :laughing: :laughing: :laughing:
uživatel
TDB
10.03.2009, 12:06.06

Co jsem napsal, napsal jsem. Ten dopis je určený k zastrašení nepřátel. Tak jako Tóbijáš posílal dopisy, aby zastrašoval.
uživatel
vortimond
10.03.2009, 12:37.42

Mě to nějak nezastrašuje protože tomu nerozumím, ale to bude možná proto že je to určené jen pro nepřátele, ty jsou zřejmě moudřejší.
uživatel
TDB
10.03.2009, 12:46.46

Někteří lidé jsou tak protřelí, že je nelze ani ničím takovým vyděsit.
uživatel
vortimond
10.03.2009, 13:02.48

Μακάριοι οἱ πτωχοὶ τῷ πνεύματι, ὅτι αὐτῶν ἐστιν ἡ βασιλεία τῶν οὐρανῶν.

(Blahoslavení chudí duchem, neboť jejich je království nebeské (Mt 5, 3))

PS - vy se na to koukáte? Já bych se rád koukal na TV s křesťanskou tématikou, ale přijde mi, že tam z 90% dávaj samý s..čky. Třeba SAT2000 mi přijde lepší, i ta Bibel TV.
uživatel
Fantomas
10.03.2009, 13:18.48

jo a děti taky.
Ježíš řekl: Starý muž ve svých dnech nebude váhat, aby se zeptal malého dítěte v sedmi dnech, kde je místo života - a bude žít. Neboť mnozí první budou poslední a stanou se jedním jediným (to je z gnostickýho evangelia podle Tomáše)
www.mystika.cz/nabozentsvi/krestanstvi/krestan-mimo-ev_tomase.htm
uživatel
vortimond
10.03.2009, 15:31.09

to:vortimond

Sledujem už dlhšie Tvoje príspevky. Zatiaľ som Ťa bral ako seriózneho, až na ten dnešný úlet. Neporozumel som to.Prosím, pokračuj v tom, na čo sme boli zvyknutí- odbornosť.
Ďakujem i za iných.
uživatel
emo53
10.03.2009, 15:44.41

hm tak to asi ve skutečnosti nebudeš můj pravidelný čtenář, když se podivuješ těmhle úletům a máš mě za znalce v satelitní problematice
uživatel
vortimond
10.03.2009, 15:47.58

Citování písma je jako úlet? :) Vždyť je to dědictví, na kterém vyrůstala naše civilizace, tak nechápu, proč se toho tolik lidí bojí... ;)

PS - Evangelium podle Tomáše je považováno za autentičtější, než kanonická evangelia. Ještě aby ne, když ty jsou o 100 - 200 let starší. Škoda, že se nám zachovalo jen v koptském překladu, bylo by zajímavý mít ho celý a řecky.
uživatel
Fantomas
10.03.2009, 16:01.55

je to velice tajemné a krásné i stylově. úplně jedno, jestli to jsou slova ježíše z nazaretu nebo koho vlastně. napsal to někdo, kdo dobře věděl o čem píše.
uživatel
vortimond
10.03.2009, 16:19.22

Ono když se do toho člověk začte, tak jsou krásná všechna evangelia, ať už kanonická nebo apokryfní. I když je jasné, že většina z toho je vymyšlená, ať už gnostiky, nebo i "oficiálním" proudem.

No ten styl... Záleží na překladu, nejlepší je originál, a i ten není správně řecky, ale je to ta obecná odnož řečtiny koiné, ještě k tomu ovlivněná semitskými jazyky z okolí místa vzniku. A to když se vezme a zkusí se to navléct na koptštinu, tak to zas je něco jinýho, o moderních jazycích ani nemluvím...
uživatel
Fantomas
10.03.2009, 16:29.32

jasně, tak mě na tom upoutala hned na začátku ta základní věc, která se objevuje už v těch prvních větách, a která je, myslím si, velice pravdivá. kdo ovládne a pozná sebe sama, ovládne zároveň taky všechno, co je nutné vědět a znát. tedy všechno, co je skutečně ,,existující,, v tom pravém slova smyslu. každá věta je taková hádanka
uživatel
vortimond
10.03.2009, 16:38.12

No to fakt hádanky jsou :))) :))) :)))
uživatel
TDB
10.03.2009, 16:53.40

my to dneska známe spíš jako ,,chceš-li změnit svět, tak změň nejdříve sebe,,
tady se v podstatě praví ,,staň se pánem nad sebou a staneš se pánem nade vším, co je,,
nebo ,,(nejdřív) poznej co máš před očima (to co je nejbližší, sebe sama) a co je skryté, to se ti odhalí,,
uživatel
vortimond
10.03.2009, 17:08.42

TDB

jestli to hádanka je nebo není, to záleží jedině na tom, jak daleko seš ochoten v tom poznání sebe sama zajít. to se tam vlastně taky píše, že jo. pro mě to hádanka rozhodně je, já jsem ještě neskončil
uživatel
vortimond
10.03.2009, 18:34.40

vortimonde, to je hrozné co píšeš ... "Sama sebe najít" - to už zavání nějakou sektou a začínáš mě strašit :zombie:
uživatel
TDB
10.03.2009, 19:06.38

když se někdo zajímá o mystiku, tak se dívá na celej svět jako na jednu velkou záhadu. věda tvrdí, že vědomí je v podstatě jenom projev vysoce strukturovaný hmoty. my si myslíme, že je to přesně obráceně. svět je projev vědomí, je to způsob, jakým se vědomí manifestuje (projevuje) na hmotné úrovni (to je to, co vidíme všude kolem sebe). bylo zde už dříve. zajímavý je, že když se podíváš do hloubky na základy teoretický fyziky, tak pro ně je hmota jenom forma energie. stejně jako pro nás. my tu energii chápeme jako živou, jako naší nejhlubší podstatu.
uživatel
vortimond
10.03.2009, 20:22.32

:))) Hmotu neživou, to jako kamení, uhlí atd ??? No tak že by bylo mojí podstatou kamení nebo celá skála na to nedokážu adekvátně odpovědět :))) :))) :)))
uživatel
TDB
10.03.2009, 21:12.44

tvoje city ani tvoje myšlenky určitě nemají s kamením až tak moc společnýho. jsou to projevy tvého já na vyšší úrovni. ale naopak na tý nejhlubší úrovni, tam už by se nějaká souvislost klidně hledat mohla. já rozhodně nezaměňuju kámen se zvířetem nebo člověkem. ale jejich podstata je stejná.
píše se tam
Ježíš řekl: Já jsem to světlo, které je nade všemi. Já jsem vším. Vše ze mne vyšlo, vše se ke mně navrací. Rozštípněte dřevo, já jsem tam. Zvedněte kámen a také tam mě naleznete.
uživatel
vortimond
10.03.2009, 22:21.55

@TDB: Ono na tom kamení něco bude, aspoň někde...

Takhle fyzika částic ti nic neříká?? Elektrony, protony, neutrony (dál pak quarky...). Není rozdíl mezi nima v kamení a v tobě.

V těch "mystických návodech" se evangelia (hlavně apokryfní) dost shodují s kabalou, východními proudy, jako buddhismus, súfismus nebo šamanstvím a tak.
uživatel
Fantomas
10.03.2009, 22:29.12

vortimonde, něco mezi nebem a zemí určitě je, ale světlo je energie jako voda a světlo přichází na planetu odjinud. Tak hlavně že sme tady. :8)

Jinak tyhle básničky a psychózy bych číst nemohl, zdá se mi to (nevhodné slovo)ní. Rv
uživatel
TDB
10.03.2009, 22:33.16

Fantomasi, zastávám názor že vše vzniklo z chaosu na zemi a tudíš to má vše stejný základ.
uživatel
TDB
10.03.2009, 23:22.18

tvoje názory ti nikdo nebere. aspoň ses trochu něco dozvěděl o těchhle věcech. většina lidí o tom neví vůbec nic. i když tohle je všechno jenom strašně zjednodušená teorie. v praxi je cílem pochopitelně jakási postupná vnitřní proměna směrem k větší přirozené vnímavosti k těm odlišným úrovním reality
uživatel
vortimond
10.03.2009, 23:50.33

Já nevím ale nepřipadá Ti nějaká postupná vnitřní proměna k větší přirozené vnímavosti k odlišným úrovním reality trochu nebezpečná ??? Člověk se vyvýjí celý žívot a směruje ho k tomu zkušenost z předešlých let. Nevím jestli zrovna čtením a studováním takovýhle literatůry se spíš člověk neupne na nějakou víru a realitu nepřestane vnímat.
uživatel
TDB
11.03.2009, 00:14.47

A někomu se zase nelíbí zůstat v tomhle omezeným vědomí. O tom, že existuje něco víc, než vnímají naše smysly, dneska nepochybuje už snad nikdo. Nevím, proč by "mimosmyslový vnímání" nevyvolaný toxickýma látkama mělo být nebezpečný. A poznávat sám sebe a svět kolem, to lidi dělali odjakživa. Ono když člověk pozná podstatu věcí, tak zjistí, že mezi vírou a skutečností je pramalej rozdíl. Takže. Nebezpečný?? Ne. Ostatně literatura bez praxe je stejně jen povídání o tom, jaký by to bylo kdyby to bylo...Ale může pomoct spojit si prožitý věci dohromady tak, aby to dávalo smysl.
uživatel
Fantomas
11.03.2009, 00:20.43

to musí posoudit každý sám, jestli nějaká náboženská filosofie, o kterou se zajímá, tak jestli je pro něj dobrá nebo ne. nedokážu si představit, že by to dělal někdo za něj.
uživatel
vortimond