05.05.2009, 20:16.00 | |
Zapojení settopboxu, satelitu a videa-modulátor.Mám ted propojené video a satelitní přijímačPhilips 6010 od UPC. Můžu k tomu ještě nějak zapojit(propojit) settopbox s modulátorem? Mám televizi bez scartu, takže to mám propojené přes anténní kabel. |
![]() kevin |
05.05.2009, 20:30.15 | |
Třebazkusit kvalitní slučovač-ne tu kostku za padesát. |
![]() hobo |
05.05.2009, 21:04.18 | |
RE:Zapojení settopboxu, satelitu a videa-modulátorZapoj to cez anténne zdierky do série za sebou a na každom nalaď modulátor na iný kanál. Alebo to spoj: Settop scartom do Phila - Phila scartom do videa, tam predvolíš AV a cez modulátor z videa do TV |
![]() FERI |
05.05.2009, 21:07.36 | |
RE: Zapojení settopboxu, satelitu a videa-modu...:laughing: Tohle jsem už dlouho nezažil :))) |
![]() Tomik535 |
05.05.2009, 21:25.52 | |
Hlavně že je sranda1.Účastnická zásuvka.2.DVB-T přijímač (přijímač STátní Bezpečnosti :-)) ). 3.DVB-S (přijímač satelitní). 4.Video 5.TV přijímač zřejmě CRT Modulátory jednotlivých přijímačů bohužel vysílají širší spektrum, než jeden zvolený kanál. Navíc se zde uplatňují určité zákonitosti při slučování kanálů. Musí to být schopno hrát celé najednou (3 modulátory + např. 4 muxy z DVB-T). Bylo by dobré to celé na hrubo nastavit a vyzkoušet, případně vyšperkovat kanálovými propustmi (také viz níže). Bude to celkem fuška.....pokus omyl, pokud nemáš pořádný měřák. Pokud nechceš na video nic nahrávat je tu pure solve: (Za předpokladu, že anténa ti fachčí již jen na UHF.) Koupíš si čtyřvstupový UHF slučovač (necháš si vyrobit). Ideální by bylo, aby z účatnické zásuvky šlo jen to, na co koukáš (například 4 MUXY na 4 kanálech) a nic moc bordelu okolo - to zapojíš do jednoho vstupu. Do ostataních vstupů pak DVB-T, DVB-S, VIDEO tak, aby obraz byl co možná nejčistější.. Koukat budeš vždy jen na jedno. Signál z modulátorů přijímačů není příliš kvalitní, každý přijímač se navíc chová z hlediska procházejících kanálů zcela jinak. |
![]() mirasat |
05.05.2009, 21:32.08 | |
RE: Zapojení settopboxu, satelitu a videa-modu...Promiň, ale tohle kdyby tazatel dokázal sesmolit, tak doma určitě nemá tv bez scartu :)))Elegantní řešení zcela zdarma už dostal od FERIho. R^ |
![]() Tomik535 |
05.05.2009, 23:26.53 | |
RE: Zapojení settopboxu, satelitu a videa-modu...v bazaru kup telku se scartem,72" philips za litr,zítra ji můžeš mít |
![]() pierrepetr |
06.05.2009, 08:15.51 | |
RE: Zapojení settopboxu, satelitu a videa-modu...Vy jste odpověděli, co jiného by mohl udělat.Já jsem odpověděl, na co se ptal. Těch ostatních řešení je více... |
![]() mirasat |