Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
18.05.2009, 18:40.00

přístroje pro nahrávání DVB-S

Zdravím, já jako nezkušený v oboru bych chtěl od Vás zkušených radu, takže moje kritéria, která by měl plnit přijímač:
-funkční pro DVB-S (pro DVB-S2 není podmínkou)
-HDD pro nahrávání
-přehrávání DivX, titulků, (videa stažené z netu na tv)
-úprava nahrávaného videa - alespoň na PC
-možnost se na jeden program koukat, druhý nahrávat (a to FTA i kodovane programy)
- možnost pozastavit program a pak se na něj dívat dál (nevím jak se tato volba jmenuje timeshift?)

tak nevím jestli toto nějaký stroj splňuje, jestli jo poraďte co hledat, zatím jsem našel snad volbu jen htpc, nicméně pro DVB-S, ač jsem hledal, tak nic moc, vše jen pro DVB-T

díky za případné reakce a návrhy
Ps: cenu nestanovuji, jelikož netuším v jaké cenové hladině by se toto pohybovalo
uživatel
vejv
18.05.2009, 19:46.02

RE: přístroje pro nahrávání DVB-S

třeba toto splňuje Dream 7025 ale spíš bych doporučil nějaký Vantage
uživatel
alda
18.05.2009, 20:18.34

@alda

Dm 7025 umi DivX?? od kdy? :scared:
uživatel
chocholos
18.05.2009, 20:58.53

Dvbs pvr

Na prehravanie"divx" pouzi niejaky dvd player(su aj velmi lacne) a pvr stb-tych uz je ako maku(tiez aj velmi lacnych na sd: dreamsky,showbox,koscom...).Ked ti staci sd tak sa za obidva pristroje dokazes zmestit do 4000 korun u najlacnejsich typov+niejake prachy na hdd,alebo flashdisc.
uživatel
Kasr
18.05.2009, 21:06.56

ja dál ve výběru?

OK diky za rady, vsak jsem psal, ze se v tomto nevyznam, takze ktery DVB-S PVR? (DivX vypoustim, to zvladne tedy dvd player)

je lepsí int nebo ext disk, ci nejaky ktery ma obe moznosti?
aby mel timeshift - nebo to ma kazdy PVR?
ktery dvoutunerovy?

A jeste dotaz, co tak hledam na netu, kdyz budu jeden kanal nahravat a na druhy se divat to potrebuji dve karty?? nebo mi satci ta jedna moje, jestli dve tak to je to trochu na h...o reseny :-), jak je to?

A ktery konkretni pristroj by jste mi doporucili?
uživatel
vejv
18.05.2009, 21:29.37

Dvbs pvr

Zalezi,ci chces hd,alebo sd.Tie,co som vymenoval su na sd a iba jednotunerove,no dreamsky a koscom dokazu,ze môzes sucasne sledovat jeden a nahravat druhy program,ale iba z jedneho transponderu.Timeshift zvladaju asi vsetky pvr.Dvojtunerove su napr Dreamboxy,ale to uz je trocha ina cenova kategoria a kvôli tvojim znalostiam by som ti to nedoporucil.Z hd je vyborny napr Vantage.Doporucil by som ti hlavne studium.Aj tu na parabole + forum-starsie prispevky.
uživatel
Kasr
18.05.2009, 21:36.59

Díky za odpovědi, HD nepotřebuji SD stačí. Určitě chci 2 tunerový ale ze to muze jen z jenoho transpoderu je celekm pro me blbe, co koukam jak jsou programy rozlozene po TP, tak ve vetsine pripadu bych rad variantu programu z dvou TP.

Tak jeste se v tehle problematice porozhlednu, ale s touto variantou to asi padá, když nelze hahravat napr. CT a divat se na Novu apod. :(
uživatel
vejv
18.05.2009, 21:53.25

Pvr stb

Môzes pouzit dreamsky+showbox(zda sa mi,ze sa nebudu rusit dialkove ovladace)-cena za obidva okolo 5000 kc,jednu kartu-ktoru dokazes medzi nimi zdielat+seriovy kabel(zdielanie).No a samozrejme parabolu a minimalne jeden twin konvertor(riesenie pre jednu druzicu)
uživatel
Kasr
18.05.2009, 21:59.38

nejaky navod na netu jak toto zapojit a rozchodit :-), ikdyz je to uz takove pro me nelakave, copak toto co dohromady udelaji ty dva neumi nejaky samostatny prijimac? :-)
uživatel
vejv
18.05.2009, 22:16.19

Ano dokáže. Jmenuje se dokonalý.
Kasr ti radí dobře, jen si nejsem jistý, zda sdílení karty showbox-dreamsky funguje přes rs232. S Openboxem by se ti rušily ovladače. 2tunerových sd stb moc nebude, navíc aby vnitřně sdílely kartu.
uživatel
Tomik535
18.05.2009, 22:23.11

i tak vám všem děkuji za osvětleni do teď neznámého, nyní již neznámého trochu méně :8) a přeji dobrou noc
uživatel
vejv
18.05.2009, 22:29.51

Pvr stb

Dreamsky urcite zdiela kartu z showboxom.
uživatel
Kasr
19.05.2009, 10:44.58

MythTV

Mám podobně náročné požadavky a používám HTPC s MythTV na Linuxu. Záleží na ochotě věnovat tomu čas, není to zadarmo ani finančně, ani časově. Ale je to super.

Plná nezávislost jedině se dvěma a více tunery a kabelem pro každý zvlášť. Jo jo, vedou mi do baráku čtyři koaxy, ale jsem spokojenej. :)

Jinak MythTV umí multirec, čili více naráz z jednoho transpondéru, a to i kódované, s jednou kartou. Potřebný HW je čtečka Phoenix, software na její obsluhu (newcs) a SW emulace virtuálních tunerů mezi čtečku a skutečné tunery, což se jmenuje open-sasc-ng.

www.mythtv.org
www.mythbuntu.com

P.S. Připomínám, že levný DVD player budeš muset krmit kolečkama, které budeš muset nejdřív otravně pálit po stažení souborů z netu. A HTPC má další výhody, především otevřené možnosti na téměř cokoli, co si vzpomeneš.
uživatel
impaler
19.05.2009, 10:48.47

MythTV podruhé

Pro pořádek připomínám, že se zatím čeká na oficiální podporu DVB-S2, což je škoda, ale ono to přijde. Kdo o to hodně stojí, už jakosi takosi DVB-S2 provozuje i v Linuxu, ale je to vyšší dívčí. :) Já to zatím neumím, ale taky nemám moc čas se tomu věnovat. BBC HD v DVB-S mi krásně šlape (použit placený CoreAVC).
uživatel
impaler
19.05.2009, 10:55.29

MythtTV potřetí

Já se omlouvám, že tapetuju, ale ještě bych dořekl, že na SD stačí opravdu starý stroj, měl jsem k plné spokojenosti HP Vectra 400, což je PIII na 900 MHz a v ní 512 MB RAM (ale stačí i 256). Stroj za pár peněz plus jedna či více karet DVB-S plus Phoenix za cca 10-20 eur z ebay.de. Jenom bacha na BIOS a omezení velikosti disku u starých mašin.

Na HD to nestačí, samozřejmě, tam je potřeba min. dvoujádro (mám x2 4800 a jede v klidu pomocí CoreAVC).
uživatel
impaler
19.05.2009, 17:01.31

impaler:
a jak je to s dekodovací kartou, musím mít pro každý program jednu, nebo lze to nějak sdílet, když budu chtít nahrávat novu a dívat se na čt, což jsou dva TP.
jinak díky za info
pravda htpc se mi asi zatim zamlouva nejvice
uživatel
vejv
19.05.2009, 22:42.29

Tak už jsem v obraze co chci :-)
DVB-S PVR přijímač, dvoutunerový, sdílející kartu.

teď jen jeden dotaz:

výše uvedená varianta bude potřebovat dva koaxy od LNB a chci se zeptat, kdyz mam doma dve televize napojene na monoblok twin, mužu jako druhý koax do druhého tuneru PVR použít ten koax z druhé TV, a to tak že ho jen rozbočím??
Nebo je to tak, že bude třeba quad monoblok

Tak snad jsem dotaz napsal srozumitelně :-) a předem díky za odpověď
uživatel
vejv