Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
04.06.2009, 09:56.24

ASTRA2Connect - máte už zkušenosti?

Prosím montážníky o nějaké info, jak šlape tento nový produkt? I když to vystartovalo u nás teprve nedávno, dle firmy Allcom, která je výhradní distributor, už jsou první zákazníci. Je to sice drobet drahé (15 litrů), přesto to pár lidí ocení. Díky! :8)
uživatel
Dejf
04.06.2009, 10:09.22

RE: ASTRA2Connect - máte už zkušenosti?

Prečo sa nespýtaš toho zákazníka,ktorému si to minule montoval,ako si sa chválil?
uživatel
Blooddog
04.06.2009, 10:29.43

Chápu co myslíš ;) Tento zákazník (a další tři) zatím čekají, chtějí se domluvit se sousedem na tom, že půjdou na půl. Je to přeci jen dosti drahé (u nás, protože 600 Euro je např.v Německu jeden standardní důchod - takže tam finanční stránku moc neřeší)
uživatel
Dejf
04.06.2009, 10:38.22

otazka tiez

je moznost u nas ta,ze si kupim box v zahranicii/ebay,e-shop atd/ za lepsiu cenu a len ho u nas zaregistrujem a budem platit poplatky Skylink?Lebo naozaj tych cca 500eur je dost za komplet.
uživatel
mercedes77
04.06.2009, 10:40.22

mercedes77

Preco svoju otazku neadresujes priamo Skylinku?
uživatel
Blooddog
04.06.2009, 10:52.06

dejf

Oslovil bych zdejšího nicka Dušana, je to odborník přes tuhle službu.
Já mám zkušenost pouze s konkurenčním systémem Tooway/13E/.
uživatel
Saxon
04.06.2009, 10:53.13

zeptejte se na olmi.cz tam to cca 2,5 roku nabizeli, ale jakmile to zacal distribuovat skylink pravdepodobne skoncili
myslim ze s tim urcite maji momentalne nejvic zkusenosti v cr
uživatel
rj45
04.06.2009, 12:04.29

Už před dvěma lety jsem tady psal, že technicky vzato je to dobrý produkt. Pro místa bez jiné infrastruktury je to výborná alternativa. Když jsem to testoval, tak DL byl stabilně kolem 800 kbps, v daném tarifu. Nevýhodu vidím v tom, že nejde sloučit A2C se sledováním TV na jedné parabole...
uživatel
Dusan
04.06.2009, 12:05.29

Minimálně 10x horší ping než ADSL (to na sharing dobrý nebude)

Otázka:
Jaká je průměrná odezva (ping) ?
Odpověď:

Když vezmeme do úvahy, že satelitní družice je na geostacionární dráze (cca 40.000 km) a že signál musí tuto dráhu projít 4x (zákazník -: satelit, satelit -: A2C, A2C -: satelit, satelit -: zákazník) což je cca 160.000 km, vychází při rychlosti signálu cca 300.000 km/s, odezva něco přes 500 ms.
uživatel
Standa2
04.06.2009, 12:14.31

@Standa2

Mnou naměřená odezva na gateway / router: 580 ms. Standardně je to něco mezi 600 - 700 ms, což je u sat. konektivity tohoto typu dobrý výsledek. Testoval jsem i VoIP a funguje.

a) sharing je nezákonný;
b) srovnávat to s ADSL je mimo mísu.
uživatel
Dusan
04.06.2009, 21:30.15

Tu Dusan:
Rekni i v jake zakune je sharing pripojeni nelegalni by sis nemoh doma pripojit ani vic pocitacu tohle je scestnost co pisese.
Legalnost a nelegalnost se resi ve smlouve! Repketive se resi moznost sdileni a stjne pokud je konkt na masqradou tak je to bezpredmetne :)....
uživatel
linuxik
04.06.2009, 22:39.36

@linuxik

1) Přečti si smlouvu o poskytování služby - 1 přístroj;
2) Přečti si něco o autorském právu;
3) O watermarkingu si něco slyšel? Ne, tak si to vygoogli, abys byl v obraze o sharingu, respektive, jak na něj účinně přijít...
uživatel
Dusan
22.06.2009, 23:25.49

setup nic moc

Zatim sice nemam provozni zkusenosti, ale s Tradetecem, nic moc. System jsem dnes koupil s tim ze nutne potrebuji okamzite funkcni zarizeni - coz i melo byt. Instalace byla hrackou - sada od Newtecu je opravdu velmi friendly to install. Nicmene pri pokusu o registraci MAC modemu jsem obdrzel chybovou hlasku - neplatna adresa. Nekolika telefonaty jsem zjistil ze snad zadny z terminalu distribuovanych Allcomem neni zaveden v systemu a ze to nejak opravi - do zitra do odpoledne. Inu snazil jsem se jeste urgovat - v Allcomu prislibili funkcnost do 2 hodin - uz je to dalsich 6 a porad system MAC nezna. Support Tradetecu funguje jen v pracovnich hodinach. Mam z toho pocit znacneho diletantstvi...
uživatel
FilM