27.07.2009, 12:55.02 | |
DVB-T - modulátorProsím nemáte někdo tip na nějaký "modulátor",který mi audio a video signál převede na digitální DVB? Všude jsem našel jen modulátory na analog. Díky za radu |
![]() Tomáš |
27.07.2009, 13:12.29 | |
to bych taky uvitalale vim jen o laboratornich modelech za astronomicke castky. |
![]() Saxon |
27.07.2009, 13:30.46 | |
RE: DVB-T - modulátorTo jsou porad povery, jak to nejde, jak takove zarizeni neexistuje.Podivejte se po WISI OV 75 M Dual channel transmodulator, pocitejte s cenou kolem 30.000 kc bez dph. V CR a SR prodava http://www.inkat.cz/ Pripadne Promax v mikrokomu, ale ten je o hodne drazsi. Pokud by byl pozadavek na jiny nez AV vstup, najde se minimalne dalsich 20 vyrobku a 5 vyrobcu. |
![]() petrfuks |
27.07.2009, 13:44.06 | |
RE: DVB-T - modulátorCesta je asi jinde - jak už naznačuje petrfuks.Začínat by to mělo tím, že budeš mít mpeg a ten budeš "vysílat", AV na vstupu moc nemá smysl, stejně se z něj takorát stejně musí udělat mpeg. Jsou na to přístroje, třeba desky do kompu, a jestli si pamatuji tak i dost levnější, než 30kKč, kdysi jsem uvažoval, že bych tak doplnil mediaPC. Nemyslím, že to je na doma průchodné vytvořit si home multiplex - je to trochu složitější, než modulace analogová, teda hlavně v té přípravné fázi. Snad jedině v tom kompu by to jakýsi smysl mělo...že bys pak měl v rozvodu všude všechno. Asi byde tak dal udělat i multiplex celého jednoho transpondéru, kdybys tam měl satelitní DVB-S PCI. Bude to ovšem chtít peníze a znalosti...bych řekl. Jsou asi efektivnější metody, jak dosáhnout potřebných výsledků. |
![]() Antonín |
27.07.2009, 13:50.48 | |
RE: DVB-T - modulátorDVB znamemá hlavně multiplex, takže je potřeba mít něco, co to vytvoří se všema tabulkama, co k tomu patří... |
![]() Dusan |
27.07.2009, 15:29.52 | |
RE: DVB-T - modulátorPrave v Mikrokomu jsem te testovaci DVB-T modulator videl a ta kosmicka castka byla prave za nej!Dnes by jsi za to koupil novou Fabii v zakladu. :))) |
![]() Saxon |
27.07.2009, 15:30.44 | |
RE: DVB-T - modulátorOno jde hlavne o prenosovou cestu. Modulator QPSK/QAM, tak aby mel standartni parametry neni rozhodne home-made zalezitost, pripadne vyzaduje hluboke znalosti (i finance). A taky multipexery se pouzivaji s profi SDI a DVB-ASI vystupy.Jinak pro nejake IPTV ve standartu DVB si neni problem zmuxovat AV nejakou grabovaci kartu s VLC. A to i s SDT, pro pojmenovani provideru a nazvu sluzby. Omezeni na jeden program v muxu. Rovnez neni problem natlacit ve vlc cely transponder z dvb-s/-t do nejakeho vlastniho muxu. Ale PC nema DVB-ASI vystup, takze vystup pouze nejaky sitovy protokol. Jsou i nejake DVB-ASI v PCI provedeni, dodavane s drivery a SDK, ovsem opet je nutno pouzit modulator pro vystup. Nejlevnejsi cesta je zatim fakt poskladat produkty od Wisi, podle potreby. |
![]() wenk |
27.07.2009, 15:33.12 | |
RE: DVB-T - modulátorJo a cena? No, ono se predpoklada komercni vyuziti, ne domaci/kutilsky rozvod :))) |
![]() wenk |
27.07.2009, 16:46.33 | |
RE: DVB-T - modulátorNo, a byl by to další zbastlený headend... |
![]() Dusan |
27.07.2009, 17:14.11 | |
RE: DVB-T - modulátorMyslim, ze po postacujici rozvod je lepsi vzdy LAN + vlc, popr. s kombinaci gstreamu, nebo obdobou, jako HW nekolik TT-S3650 a jako klient k TV treba Motorola VIP-1910-9DB IP Set Top Box MPEG-2/4, nejlepe s DVB-T tunerem. To je k Lan reseni.Kdysi jsem ovsem zkousel i DOWN konvertor z L pasma (sat) na UHF, s navrzenym filtrem (sirka 30MHz), na druhe strane UP konveror k DVB-S karte. Bezdratove vysilani by neproslo u CTU a kabelove nemelo vetsi vyznam, nez streaming pres LAN s kvalitnim routerem. Ale fachalo to bez problemu. Navic kopec zbytecneho HW.... |
![]() wenk |
27.07.2009, 22:21.35 | |
RE: DVB-T - modulátorPokial sa topis v peniazoch, tak pozri sem http://online.streamtel.com/ |
![]() gogo1 |
27.07.2009, 22:46.33 | |
RE: DVB-T - modulátorDVB-T signal je možno generovat pomocí grafické karty:http://fabrice.bellard.free.fr/dvbt/ |
![]() d2-mac |