Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Programy na orbitu

Přidělání držáku na satelit

Ahoj odborníci. Chci přendat parabolu z balkonu na střechu. Můj dotaz je, pokud na střeše není žádná stěna (např. od výtahu apod.), můžu držák umístit na komín, kterých je tam dost? Už se stejně nepožívají, neboť celý barák topí plynem a vývody jsou z každého bytu ven. Jde mi o to, zda na to nejsou nějaké normy, že na komíně nic nemůže být. Díky za odpovědi.

Vantage HD7100TS, HDD WD My Book 500GB, Strong SG2100, Diablo 2.3,Skylink, Digi TV, Freesat. Díky za každý nový HD program.

alda10
Registrace: 9/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Přidělání držáku na satelit

Konzultuj s majitelem(případně spolumajiteli-družstevníky)zda ti to tam vůbec dovolí(potom se zeptej u firmy která vám dělá revize na hromosvodu domu) no pak záleží co se všechno dozvíš.......neuvedl jsi vlastnictví či jiný nájemní vztah k bytové jednotce.

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

Při každém nastavování paraboly polezete na střechu ! Při pootočení větrem, při námraze, při zasypání sněhem a pod. !

Tondach
Registrace: 3/2004

Nehledě na to jakmile uděláte nějakou škodu(myslím tím izolaci) tak to budete platit vy.

netace
Registrace: 12/2008

Satelit na komín nepatří, porušuješ tím normu ČSN 734201 a další související.

grupen
Registrace: 5/2008

všem díky, dám to na konstrukci STA

Vantage HD7100TS, HDD WD My Book 500GB, Strong SG2100, Diablo 2.3,Skylink, Digi TV, Freesat. Díky za každý nový HD program.

alda10
Registrace: 9/2006

Ano to je lepší řešení a ničemu to vadit nebude.

koax
Registrace: 2/2008

Není mi jasné

proč parabolu na střechu,dle mého nejhorší varianta,kamoš taky-varoval jsem ho,100 s motorem,pojistil to lankama,spadl mu komín/jedno z lanek/vyrvalo plech i s konzolí 1x2 metry,oprava ho vyšla na 15000kč,kruci dyť to není třeba.Už ji má na trubce v zahradě,největší sranda-parabole a motoru se nic nestalo!

Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!

spyko
Registrace: 6/2006

chceš to mít blíž k blesku,to bych pochopil

pierrepetr
Registrace: 5/2006

No niekedy myslím nie je iné riešenie,ako to dať na strechu.Ja sa budem teraz sťahovať a mám takisto dilemu-činžák je otočený na západ,ked sa vykloním z okna a pozriem doľava,vidím na juh-parabola pôjde na stenu pri okne a bude to na milimetre,aby som aspon chytil astru 19,2E-aj to som si nie istý,či pôjde...ešte že je tam taká mini káblovka zadara,kde sú všetky terestriálne programy vrátane ta3,joj+,doma,ct1,ct2,prima,stv3...keby nie,tak musím zvoliť digi-tv,pretože na západné pozície vidím krásne.Alebo to jedine dať na strechu,aby som mohol točiť na 3A...tak poradte,ako umiestniť parabolu,ked ma už obmedzuje stena?

s@t@n
Registrace: 1/2006

Dobře,

tohle jde pochopit,když to jinak nejde není zbytí-asi na tu střechu.

Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!

spyko
Registrace: 6/2006

@satan, nesmutni, když začnou sky/cs link párovat, bude tato pozice zase znova nejatraktivnější :laughing:
PS: Neber to vážně, sumce dnes ve snu něco vylekalo ;)

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

no Tomik, s tým párovaním na sky/cs linku to bude krása,asi si počkám na DVB-T a nebudem sa trápiť na streche...ešte sa mi hlava zatočí a bude po sledovaní TV :)))

s@t@n
Registrace: 1/2006

pokud vidíš na 19,2°E, tak jaký je problém udělat delší konzoli aby jsi se dostal za roh :lookaround:

netace
Registrace: 12/2008

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra