| 01.08.2007, 22:29.19 | |
SS1 + TV - pro AntonínaJe to tento kabel ktery by se dal pouzit?http://www.maxidigital.cz/produkt.php?ID=40504ands1=1ands2=4ands3=0ands4=0 |
![]() jurasek |
| 02.08.2007, 08:29.20 | |
RE: SS1 + TV - pro AntonínaNejspíše je to kabel, který propojuje kompozitní video a zvuk. Není tam výslovně popsáno zapojení, ale na 99% to tak bude. Je dlouhý 15 metrů a poměrně levný (kvalitní kabel stojí tolik jenom drát), takže bych se možná trochu obával, že bude malinko rozmázlý obraz tímto drátem (že bude fungovat jako propust a neprolezou nejvyšší kmitočty).Ale v zásadě fungovat bude. Kdybys náhodou měl normální kvalitní televizi, tak by stejně bylo lepší směřovat k RGB propojení. Pokud máš nějakou CRT, je to propojení asi stejně jedno, protože moc rozdíl neuvidíš, pokud je to zakódované do PALu. Jestli to chceš jenom tak na nějaké hraní, pak ti ten kabel asi vyhoví (a obraz bude hezší, než jakákoliv pozemní televize). Kdybys chtěl jít do nejlepší kvality, muselo by se na to jít ještě jinak. |
![]() Antonín |
| 02.08.2007, 09:50.10 | |
Tak tenhle kabel jsem taky chtěl koupitsám bych rád onen z pinu na SS1 - Scart, kdy je to o RGB a výsledek tudíž úplně někde jinde, ale kde ho sehnat, kdo znalý vyrobí, hm? |
![]() mifr |
| 02.08.2007, 10:42.48 | |
RE: SS1 + TV - pro AntonínaProdávat jsem ho nikdy neviděl.Vyrobit by ho měl umět na zakázku každý producent podobných věcí - speciálních kabelů apod. Dej si inzerát na pár fór. Taky šikovný amatér, to není žádná mikropráce, stačí trafopájka, koupit si vhodný tenký koaxiál (3x) pro RGB, jeden stereo stíněný kablík pro zvuk, a konektor SCART a ten protikus na SS1 (je to standardní dvouřadový konektor, jenom třeba kouknout na počet pinů) v nějakém GME apod. Zapojení konektorů je na webu na mnoha místech. Nic složitého tři drátu pro RGB a jeden stereo kablík. Nejsložitější vidím ověření toho, že televize má adektvátní RGB vstup přepnutelný na některém SCARTU, nebo na Cinchích a nezapomenou na nastavení výstupu RGB v softech. |
![]() Antonín |
| 02.08.2007, 11:37.30 | |
VýrobaA kdybych pěkně poprosil Antonína, který jak se zdá tomu rozumí a přes své znalosti a um by to pro něho jistě nebyla žádná zátěž? ;) Dávám sem na sebe kontakt: neus (zavináč) atlas. cz tak pokud by to opravdu nebyla zátěž, rád se na tebe s takovou prosbou obrátím a vše upřesníme po emailu. Díky za odpověď. |
![]() mifr |
| 02.08.2007, 14:12.41 | |
RE: SS1 + TV - pro AntonínaNejsem komerční satelitní technik. Neprodávám nic, bude lépe, když se obrátíš na někoho, kdo se tím živí, ten ti dá záruku a paragon, což já nesmím a neumím. Ledabys nikde neuspěl, tak jako stanice poslední záchrany fungovat budu, proč ne, ale nepochybuji, že kolem máš desítky lidí, kteří se podobnou věcí živí a vyjdou ti vstříc, protože je to jejich živobytí. Mají v dílně zásobu konektorů a kabelů, mají je nakoupené na živnost nebo firmu a mohou je dále prodávat. Kromě výroby kabelů umím třeba omítat, nebo obkládat, umím udělat rozvody, nebo taky instalovat audio techniku do aut. Snad někdo nebude chtít, abych...No kdybys neuspěl nikde, tak na ankonec@atlas.cz pošli adresu, kam ten drát chceš poslat. Ale bude to až někdy koncem srpna/v září, teď mám před sebou docela dost úkolů a hlavně pak pojedu pryč. |
![]() Antonín |
| 02.08.2007, 17:30.25 | |
to antoninMam TV CRT Philips 32PW9551 HDTV ready. Muzes mi sem zhruba napsat co presne mam uvest do toho inzeratu na zhotoveni toho kabelu? Chci co nejlepsi obraz, cena je vedlejsi zalezitost. Na te mi tolik nezalezi. Hlavne kvalita. dekuji moc |
![]() jurasek |
| 02.08.2007, 21:53.36 | |
RE: SS1 + TV - pro AntonínaZhruba přesně bych navrhoval napsat, že hledáš někoho, kdo ti vyrobí RGB kabel pro SS1. Tvoji televizi neznám, takže netuším, jestli má RGB vstup, ale když píšou HDTV ready, tak snad ano. To bys měl najít v dokumentaci k TV, jak vypadá vstup RGB a jestli tam vůbec je - to je základ.Jinak to není nijak drahá věc. Dráty stojí desetikoruny, totož konektory, práce je největší kus. Úplně si nejsem jist celým záměrem. Největší kvalita bez ohledu na cenu...proč si v tom případě nekoupíš pořádnou TV? A k tomu HDTV receiver a nepropojíš to HDMI kabelem? To je pak kvalita (ale drahá já vím). Používat SS1 jako přijímač přináší mnoho obtíží například hluk počítače, nepohodlné ovládání. Je to vynikající karta, ale zdá se mi, že malinko k jiným účelům. Jo ten RGB drát nemůže být moc dlouhý, nějakých pár metrů. Delší by šel udělat, ale to už by nemuselo být úplně triviální bastlit RGB kabel třeba 20 m. Jde to, ale už ne tak jednoduše. |
![]() Antonín |