Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
06.08.2007, 20:44.32

Příjem českého satelitního vysílání na PC

Ahoj. Chtěl bych přijímat ČT/Novu a spol. přes satelit. Dají se pořídit celkem levné satelitní komplety (kolem 5000 Kč), ale já mám jeden problém - nemám televizi (a ani nebudu kupovat) a tudíž mi jsou takové komplety nanic. Chci přijímat satelitní vysílání na PC. Samozřejmě počítám s nákupem karty Czechlink nebo Gital, ale to je spíš ten problém - žádné karty do počítače s podporou Cryptoworksu jsem nenašel. Můžete mi poradit, co vše budu k příjmu potřebovat? Nejlépe i s odkazy na nějaký e-shop. Chtěl bych přijímat i co nejvíce nekódovaných programů. Díky za Váš čas a pomoc. T. PS. jak vám asi došlo, jsem začátečník, tak prosím o schovívavost.
uživatel
tonn82
06.08.2007, 20:56.39

RE: Příjem českého satelitního vysílání na PC

Myslim ze dnes se vyplati investovat do PCI karty SkyStarHD a k tomu dokoupit technisat CI slot + modul cryptoworks a melo by ti to jet bez problemu. Vyjde ti to ale draz. Pokud jsi ochotny cist fora a ucit se a nebudes chtit ani HD programy, staci ti karta SkyStar 2 + univerzalni programator phoenix.(vyjde to rozhodne levneji) Upozornuji ze to neni stylu namontujes a hrajes. Je potreba k tomu ale dost veci nastudovat a o to bys pak mel vetsi radost.. ;)
uživatel
clyde
06.08.2007, 21:18.47

jen bych doplnil, že na SkyStar 2 + PHOENIX funguje výborně, ale nepřicházejí na ni zápisy od providera, takže musíš kartu (CZ link nebo Gital) nechat vždy jednou za čas oživit u někoho, kdo má stolní přijímač. Jinak CI slot + modul lze dokoupit i k archaické SkyStar1. Tam tento problém není.
uživatel
tnt
07.08.2007, 12:01.27

Takze jsem se rozhodl pro Skystar HD - http://www.omko.cz/?kod=PCDVBSHD

Nejdriv bych chytal volne pristupne programy, casem bych koupil ten CI slot, cryptoworks modul a kartu CS link (preci jenom je to pro me docela palka, kupovat vse najednou). Phoenix kupovat nebudu, uz tak nemam cas a jeste bych musel prosedet hodiny nad satelitnimi navody a fory :-) Taky je ta pocatecni investice pomerne velka. S nejistym vysledkem, radsi budu mit jistotu a holt platit.

Mel bych vsak dalsi otazky:

Chci Czechlink + k tomu co nejvice dalsich neplacenych stanic. Na hotbirdu je vice neplacenych stanic nez na "druhe" Astre. Asi tedy Astru + Hotbird?

Mam vzit radeji Golden Interstar GI205 s sumovym cislem 0,2dB nebo Diavolo Monoblok s sumovym cislem 0,1dB? Druhy ma lepsi parametry, ale co kvalita? Diavolo mi nic nerika, kdezto Gi pokladam jako zacatecnik jako dobrou znacku.
http://sat-dvb-t.nej-ceny.cz/31017/satelitni-konvertor-interstar-gi205-0-2db.html
http://www.omko.cz/?kod=KODIAMONO

Je lepsi AL nebo FE parabola vzhledem ke kvalite prijmu? Nebo se jedna jen o vahu paraboly, kdy AL by dle selskeho rozumu mela byt vhodnejsi (napr. kvuli vetru).

Staci 85cm parabola? Mam vyhlidnutou Emme Esse 85 cm Al - http://www.tipa.eu/cz/produkt/14540041-satelitni-parabola-85al-emme-esse-tm.-seda/
Nebo je lepsi investovat vice a poridit 100 cm? Jsem z Opavy.

Koaxialni kabel a f-konektory. Mam koupit nejake kvalitni (ktere doporucite?) nebo je to jedno?

Vyplati se investovat do motoru? Chapu to spravne, ze budu mit bud napr. dva/tri konvertory a nebudu mit motor, nebo staci jeden konvertor + motor? S tim, ze motor bude univerzalnejsi reseni?
uživatel
tonn82
07.08.2007, 13:35.25

Těžko poradit, ale teď když na EMU funguje P*emiere, D+, tak žádné volné programy asi potřebovat nebudeš. Ale protože chceš do budoucna i ASTRU na 23,5E, tak je asi lepší motor, i když si nejsem jist, že se SkyStarHD správně funguje. Mě se to zprovoznit nepodařilo, i když moc času jsem tomu nevěnoval. Točím motorem kartou SkyStar1. Co se týká konvertorů, nemyslím si, že je mezi nimi nějaký zásadní rozdíl. Ještě nedávno se běžně používaly konvertory se šum. číslem 0,6 ;-) K motoru je lepší lehčí Al parabola, max. 120 cm. 85 cm je asi málo, ve špatném počasí můžeš mít výpadky.
uživatel
tnt
07.08.2007, 19:48.03

1. Žádná karta do PC není tak úplně plug and play. Můžeš narazit na obtíže. V rámci všech otazníků je ten s phoenixem nejmenší. Navíc k tomu najdeš rady. Pokud si koupíš CI slot, budeš velmi výjimečný, napšíklad by mne zajímalo, jestli tady je aspoň jeden uživatel, který má Skystar HD a CI slot¨. Aby to třeba mohl poradit, kdyby to bylo potřeba. Obtíže s phoenixem jsou ovšem updaty. Dá se to udělat ručně z logu, ale není to úplně jednoduché a je třeba něco vědět o cryptoworksu.
2. K anténě bych ti doporučil buď motor, nebo 105 cm Fe parabolu a k ní čtyři LNB a diseqC (pozor na jisté obtíže s diseqc a sshd, nemám takovou konfiguraci, ale cosi s diseqc vyřešení není.) Ty čtyři LNB bych v současnosti udělal 19e, 13e, 28e a k tomu asi 28e (nebo příp. jenom tři, nebo případně jinou družici).
3. 85 stačí pro A1, A3, kdybys chtěl šilhat na čtyři je 105 cm asi lepší.
4. Materiál FE/Al je především o trvanlivosti, možná hmotbnosti pro motor, ale mechanické namáhání je stejně spíše dané větrem, než anténou.
5. Čím delší bude svod, tím více záleží na kabelu. Pro obyčejné délky do 20 m, je to celkem jedno a cokoliv, co je určeno pro satelity bude fungovat.
6. Motor je universálnější, ale zase musíš čekat pár desítek sekund (cca - jde o to, jak rychel přejede) při přepnutí mezi družicemi.
7. Monobloku se vyhni obloukem.
8. F-ka je třeba správně udělat, když tak si to nech aspoň ukázat.
uživatel
Antonín
07.08.2007, 22:35.18

Díky za názory a rady. Vyvstanulo dalších milión otázek :-) S tema zatím nebudu otravovat, dokud si něco nezkusím nastudovat sám.

Ale preci jen jedno se zeptat musim:
Pises "19e, 13e, 28e a k tomu asi 28e", 28e se opakuje 2x, myslel jsi 23,5?

Motor vs 4LNB - kazde reseni ma sve vyhody a nevyhody, asi vyhraje cena, musim to spocitat.
uživatel
tonn82
07.08.2007, 23:01.12

Technotrend S2 3200

Koupil jsem před 3 měsíci Technotrend http://www.nejlepsiceny.cz/satelitni-dvb-s/technotrend-s2-3200-ci-hdtv-mpeg4.html a momentálně je nevyužitá. Jestli chceš tak ti ji dám včetně CL modulu za 3500kč. Mám k tomu papíry a ještě 21 měsíců záruku. Vše OK.
uživatel
Steen
08.08.2007, 12:15.33

RE: nabídka

Díky za nabídku, ale vezmu raději ten Skystar HD.
uživatel
tonn82
08.08.2007, 15:49.10

tonne82, ta nabídka je dobrá

je to stejná karta za stejnou cenu navíc CI a ještě k tomu modul. Karta má i stejné ovladače, je to originál od Technotrendu. Abys nelitoval :-/
uživatel
tnt