| 07.08.2007, 19:23.19 | |
Propojení dvou věcí s TV a VCRProsím o radu, jak propojit tyto věci pomocí scartů:1. DVB-T příjmač (ještě ho nemám, počítám s konektory: 1 x TV scart, 1 x VCR scart) 2. DVB-S příjmač (1 x TV scart, 1x VCR scart) 3. VCR (1 x TV scart, 1 x EXT/DECODER scart) 4. TV (3 x scart) Je potřeba, aby šly provádět tyto činnosti: 1. sledovat DVB-T na TV 2. sledovat DVB-S na TV 3. nahrávat DVB-T na VCR 4. nahrávat DVB-S na VCR 5. sledovat DVB-T na TV a současně nahrávat DVB-S na VCR 6. sledovat DVB-S na TV a současně nahrávat DVB-T na VCR 7. sledovat DVB-T nebo DVB-S na TV a současně přehrávat záznam na VCR (VCR sledováno na jiné TV pomocí RF) 8. sledovat přehrávání VCR na TV a současně sledovat DVB-T nebo DVB-S na jiné TV pomocí RF. Chtěl bych vědět, jaké mám možnosti, co musím ještě dokoupit. Cena co nejnižší, ale nejsem tak bohatý, abych mohl kupovat nejlevnější i nejdražší věci. |
![]() aaaTonda |
| 07.08.2007, 19:28.49 | |
RE: Propojení dvou věcí s TV a VCRZatím se ptám předběžně.Anténní rozvody neřeště. Ještě mně napadlo, jestli by cenově nastejno nevyšlo 2 x combo. Jedno na VCR a druhé na TV. V tomto případě by bylo zapojení triviální |
![]() aaaTonda |
| 07.08.2007, 21:08.02 | |
RE: Propojení dvou věcí s TV a VCRDoporucuji vyhodit VCR a orientovat se na PVR. Situace se znacne zjednodusi... Pro takova zapojeni se vyuzivaji AV receivery, ktere vsak v drtive vetsine vubec nepodporuji SCART, leda by na nem byl YUV vystup. Takze snad jedine nejakou SCART prepinacku, ale sam bych si to nedal... |
![]() 008 |
| 07.08.2007, 21:34.36 | |
RE: Propojení dvou věcí s TV a VCRNejsem tak bohatý a nakoupil jsem co nejlevněji......Pokud to zadání není chybné a SAT a VIDEO je bez modulátoru, tak si dokup modulátory k SAT a VIDEO a DVB-T kup s modulátorem a jsi hotový pro sledování na jiných TV.Pro hlavní TV dej tyto 3 přístroje přes SCART. Pro co nejlepší obraz SAT nebo DVB-T do VCR dej jeden z nich přes SCART, pokud to EXT. umí a 2 přístroj přes ext. modulátort.Modulátory pro SAT a DVB-T jsou před VCR. ;) |
![]() RAFI007 |
| 07.08.2007, 22:08.08 | |
RE: Propojení dvou věcí s TV a VCRRAFI - ale modulatory nemaji uz s kvalitou obrazu ani zvuku nic spolecneho, ze jo... i kdyz u VCR je to fakt jedno... |
![]() 008 |
| 07.08.2007, 22:31.35 | |
RE: Propojení dvou věcí s TV a VCRNejsem tak bohatý, abych kupoval nejlevnější zboží.RF modulátor: modulátory jsou všude, kvůli ostatním TV, ale koaxiální a anténní systém neřeště. Já mám za cíl, aby to všechno bylo připojené mezi sebou a k jedné TV přes scart. RAFI007: na tvoje řešení jsem taky přišel, ale kvalita vestavěných RF modulátorů je taková, že i u VCR to jde trochu poznat. A je tam monofonní zvuk, což je naprosto nepřijatelné. Nevím, jaká je kvalita u externích RF modulátorů, ale znamenalo by to zase další náklady. Jestli by tam nebyl velký rozdíl, tak už by fakt bylo asi nejjednodušší koupit 2 x combo. Nějaké scart přepínačce bych se chtěl také vyhnout. Můžete mně stručně vysvětlit co je AV receiver? Vím sice, že něco takového existuje, ale nějak jsem se s tím v praxi nesetkal a abych pravdu řekl, žádný můj známý nic takového nemá. |
![]() aaaTonda |
| 07.08.2007, 22:44.02 | |
RE: Propojení dvou věcí s TV a VCRVše by se vyřešilo tím, kdyby VCR měl dva scarty ext nebo jestě Cinch. Přes Cinch by mně to do VCR stačilo. To bohužel nemá. |
![]() aaaTonda |
| 07.08.2007, 23:06.16 | |
RE: Propojení dvou věcí s TV a VCRJeště jsem našel jakési AV zařízení, které má scart vstupy a výstupy. Přepíná se, co s čím má být propojené. Je to buď mechanické přepínání nebo u jiných typů pomocí dálkového ovladače.Obě tyto věci byly myšleny tou SCART přepínačkou? |
![]() aaaTonda |
| 08.08.2007, 05:35.58 | |
RE: Propojení dvou věcí s TV a VCRAV receiver je v podstatě zesilovač pro domácí kino s několika vstupy a výstupy, prakticky všechny s cinch konektory. Potom existují kabely, které mají na jednom konci scart a na druhém cinche. Přístroje se musí připojit k tomuto zesilovači a ještě vzájemně mezi sebou, případ od případu. Taky jsou kabely se scartem na jednom konci a několikanásobnou zásuvkou scart na druhém konci. Chce to trochu experimentovat, takhle na dálku je těžko radit. Například většina VCR přece má dva scarty a k tomu ještě cinche, ty píšeš, že by se to tím vyřešilo, to máš VCR, který má jinak přípojné konektory ? To všechno je potřeba vyzkoušet na místě s trochou trpělivosti, přemýšlení a s návody k jednotlivým přístrojům. Taky mi chvíli trvalo, než jsem rozchodil před lety svoji sestavu. Přes AV receiver mám k TV připojeny dva VCR, DVD recordér, CD přehrávač, rozhlasový tuner a satelitní přijímač. A funguje to. |
![]() Tondach |
| 08.08.2007, 05:48.14 | |
zapomínám !...a ještě kazeťák ! |
![]() Tondach |
| 08.08.2007, 09:15.05 | |
RE: Propojení dvou věcí s TV a VCRPředevším se připravuješ na minulou válku.Digitální doba by měla mít úplně jiné plánování propojení. Zapomeň na UHF, zapomeň na kompozitní video, zapomeň na s-video. V podstatě zapomeň na VCR, kazeťák i blbosti nazvané DVD rekordér. Nedává to smysl psát zkratky jako DVB-S a DVB-T (které mimochodem taky není na nic a nechápu, na co by komu mohlo být, vzlášť když má doma satelitní přijímač) a k těm zkratkám psát o analogových spojeních. Rozumná varianta domácí techniky je (neříkám, že si vše nutno koupit zítra, ale směr je to naproto jasný a jediný): 1. Digitální všeplayer (CD, DVD, HDD) s připojení TCPIP alespoň 100 mbitů, spíše 1Gb/s. Připojený před HDMI/DVI k zobrazovači. (stojí malé jednotky tisíc Kč) 2. DVB-S přijímač s HDD a TCPIP, připojený zatím přes RGB, perspektivně před HDMI. (stojí okolo deseti až patnácti tisíc) 3. Televize s minimálně třemi HDMI vstupy (ty dva plus kamera, nebo foťák), popřípadě lépe AV centrum s třemi HDMI vstupy, aspoň 5.1 systémem s rozumnými repro, a to propojené před DVI(HDMI) do zobrazovače. (Minimálně třicet tisíc, ale spíše o kousek více). 4. Zbytek starých zařízení (pro kompatibilitu) nechť je připojený jakkoliv. Je úplně jedno, jak je připojený VCR, třeba přes UHF, protože stejně je to v dnešní době absolutní nekvalita a stejně cenné záznamy musíš naskenovat do digitální podoby, jinak o ně přijdeš. Já vím, že je to jakoby naruby. nemyslím to zle, ani namyšleně, ono to tak fakt je, ani bráchovi bych neporadil nic jiného. Vážím si předvedeného systematického přístupu, a proto nemlčím. Je to jakoby se usilovný voják ptal, jestli jsou lepší tanky 125 mm nebo 135 mm. Ale ono je to už úplně jedno. Válka se nevede tankem, ale ve vzduchu, kdo ovládně vzduch, zničí tank, i kdyby měl lauf 150 mm. Aby to mělo praktickou radu: Zesilovač s přepínanými vstupy HDMI stojí cca 15000 Kč minimálně. Bez reproduktorů. Přesto by to byla první věc, kterou bych si koupil a moc nešetřil, ten může vydržet do smrti. A pak bych se vrátil k propojování. |
![]() Antonín |
| 08.08.2007, 10:40.59 | |
RE: Propojení dvou věcí s TV a VCRDíky za rady:Tondach: "Taky jsou kabely se scartem na jednom konci a několikanásobnou zásuvkou scart na druhém konci". O tom jsem také uvažoval, ale zjistil jsem, že by se při určité mé podmínce něco hádalo. Antonín: No tvé rady jsou určitě krok kupředu. Ale nerozházím své celoživotní úspory kvůli TV. Co se týče kvality, mně úplně stačí DVB-S a pozemní analog. Co se týče VCR, používám to z 98% na jednorázový záznam. všeobecně: mrzí mě, že nějakej dvb-t vůbec je a bude. Nakonec to nebude mít žádný přínos FTA. Nikoho se na nic nikdo neptal a lidi musíte nakoupit techniku za X tisíc kč. Nejlepší řešení asi bude pro mě 2 x combo. Každopádně budu něco kupovat až na poslední chvíli. Dokud pojede analog, nechci nic investovat. dotaz č.1: A co AV zařízení, které má scart vstupy a výstupy. Přepíná se, co s čím má být propojené. Je to buď mechanické přepínání nebo u jiných typů pomocí dálkového ovladače. Máte s tím nějaké zkušenosti? Odkaz na nějaký manuál? dotaz č.2: jak to vypadá s dvb-t na Kojálu? Bude tam vše? |
![]() aaaTonda |