, sekce: Zkušenosti |
|
diseg 1.2 vs usalsDobry slunny den,skromny dotaz:jaky je vlastne rozdil mezi usals a diseg 1.2? mam sat uz nejakou dobu trochu se vyznam,ale vzdy jsem pouzival multifeed a ne motor,tak me zajima jaky je mezitim rozdil?predem diky,snad mi nekdo odpovi nekdo kdo je v tomhle pocasi doma jako ja u pc a ne venku:-) |
bbcman
Registrace: 12/2005 Příspěvků: 477 |
|
|
RE: diseg 1.2 vs usalsPodle USALS zadáš svoji zeměpisnou pozici a potvrdíš jen družice na které chceš natáčet.U Diseqc1.2 uložíš jednotlivé družice podle nejsilnějšího signálu,každou družici jednotlivě. |
viliam
Registrace: 11/2006 Příspěvků: 416 |
|
|
RE: diseg 1.2 vs usalsDiSEqC 1.0, which allows switching between up to 4 satellite sourcesDiSEqC 1.1, which allows switching between up to 16 sources DiSEqC 1.2, which allows switching between up to 16 sources, and control of a single axis satellite motor DiSEqC 2.0, which adds bi-directional communications to DiSEqC 1.0 DiSEqC 2.1, which adds bi-directional communications to DiSEqC 1.1 DiSEqC 2.2, which adds bi-directional communications to DiSEqC 1.2 Dreambox 800HD Se,Vantage 7100, Technisat DIGIT HD8SX, Samsung PS50C680G5WXXH + Samsung UE32C6000
|
gorefan
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 1 232 |
|
|
RE: diseg 1.2 vs usalsNejlepší?No já se přikláním k USALS. Zadají se souřadnice a už to chodí. |
koax
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 2 326 |
|
|
RE: diseg 1.2 vs usalsdiky panove uz mi to je jasny,prijemne odpoledne |
bbcman
Registrace: 12/2005 Příspěvků: 477 |
|
|
RE: diseg 1.2 vs usalsMě by to teda z těch odpovědí jasné nebylo, protože nenapsali to nejpodstatnější, že při USALS přijímač pomocí goniometrických funkcí sám přepočítává polohu na povrchu koule na úhel otočení motoru. Diseq 1.2 umí jen točit a pamatovat, žádnou chytrost v sobě nemá. |
visper
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 2 038 |
|
|
diseg 1.2 vs usalsvisper v tom máš pravdu,ale po několika zkouškách třeba u HD programů Bulsatcom mám vyzkoušené,že i když mám parabolu dobře nastavenou a chodí v USAL OK,tak na programech HD na 39E nastávají problémy,ale ne diseq 1.2 dovedu signál tak vyšperkovat že je na 99% kvality s tím si Usals i po šperkování nedovede poradit a nastávají někdy výpadky HD programů /pouze 56% signálu,samozřejmě kvalita./Dělá to pouze u této družice ,jinde USALS OK./Zkoušeno na VANTAGE,OCTAGONU,FERGUSONU,ARIVĚ/ a vždy stejný výsledek.Dreambox 800HD se,OPTIMUS OS1 plus,Optimus OS1, VU+zero,
3x SG2100 motor, paraboly GILBERTINY 105,FUBA 90,MASCOM 90,
|
hery
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 6 052 |
|
|
RE: diseg 1.2 vs usals@hery, předpokládám, že ta odchylka nebude moc velká, možná bych zkusil lnb s širším ozařovačem :-/Pokud to dělá jak píšeš na více strojích, chybu softu pro výpočet tedy vylučuji. Ještě mě napadá nějaká HWzávada motoru v této poloze(39E)- proklouzne převod atd? a proto to pak musíš ručně doštelovat :-/ Nabízí se doladit motor právě na této poloze v kombinaci s tím širším lnb, ale co na to pak řeknou ostatní družice.. Kždopádně je to zajímavé, chtělo by to potvrdit i od někoho jiného, pochybuji, že by poloha této družice nebyla dostatečně korigována. Helou Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
|
|
Tomik535Díky za radu a s tím lnb to zítra vyzkouším.Je však zajímavé Tomíku,že na ostatních družicích víc na východ Intelsat 45 E a rusové na 53E šlapou jako vítr při USALS na těch 95 až 99%.Říkám mám tento problém pouze na 39E u HD programů,SD programy na Bulsatcomu jsou ok.Protože však mám dvě paraboly i s dvěma motory,tak jeden mám na USALS na VANTAGE a druhý s Twin lnb na OCTAGON a FERDU diseq1.2,tím jsem záležitost tedy jako vyřešil ale tvůj názor respektuji,vyzkouším a dám vědět zítra odpoledne jak jsem dopadl Zatím ještě jednou dík za radu.:8)Dreambox 800HD se,OPTIMUS OS1 plus,Optimus OS1, VU+zero,
3x SG2100 motor, paraboly GILBERTINY 105,FUBA 90,MASCOM 90,
|
hery
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 6 052 |
|
|
RE: diseg 1.2 vs usalsJá se ti ani nesnažím radit, jen takové nápady ;)Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|