Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
12.08.2007, 10:57.34

Přístroje pro nastavení sat. příjmu

Zdravím ve spolek. Potřeboval bych znát Vaše zkušenosti z praxe s těmito přístroji: Telemann 1650/1650S (s analyzátorem) a Satlook micro+. JeŠtě jednu otázečku: má analyzátor spektra u přístroje Telemann 1650S nějaký zásadní přínos pro nastavení příjmu ve smyslu "jemného" doladění, nebo optimalizaci nastavení soupravy ? Pro nastavování uvažuji práci hlavně na sestavách s DiseqC motory... Na konkurenčním webu nereagoval nikdo, tak to zkouším tady Děkuji za Vaše názory..
uživatel
zne2001
12.08.2007, 11:14.02

RE: Přístroje pro nastavení sat. příjmu

Telemann se mi zdá více "do ruky" oproti Satlooku, kde jsou ovládací prvky na straně, co může být v určitých situacích dosti nepraktické... Funkce analyzátoru spektra v tomto provedení není ani na úrovni dětské hračky. Pro běžnou práci v terénu to není potřeba. V případě instalací extrémních příjmu, např. Astra 2D, bych doporučoval opravdový spektrák, který je však cenově rádově desetkrát dražší...
uživatel
Dusan
12.08.2007, 11:23.17

Emitor SWE

Vlastním asi rok Satloook micro+ a jsem spokojen.Pokud montuješ hodně,tak ti dost usnadní práci.Technické údaje patrně znáš,tak jen dodávám že mi trochu vadí menší citlivost bargrafů BER a S/N.Na druhou stranu máš ale jistotu,že když pečlivě podle nich nastavíš parabolu,tak přímač bude mít signál maximálně možný.Další, co bych zmínil je akumulátor,nabíjí se poměrně dlouho/cca 3,5hod/ale vydrží hodně,asi šest hodin kontinuálního provozu.
uživatel
Saxon
12.08.2007, 11:27.14

Dušan má pravdu,Satlook je trochu nešikovný v tom že,pokud potřebuješ nahoře dvě ruce,tak se ti pžeklápí přes LCD přístroje, poklop nilonové brašny.
uživatel
Saxon
12.08.2007, 13:13.41

Satlook mikro

jsem si pořídil v listopadu 2005. Svoje pracovní povinosti si plnil přesně 20měsíců. Pak šel do kytek. Zatím jsem ho do opravy neposílal. Záruka na něj je jeden rok, takže si budu muset opravu zaplatit. Místo něj jsem si pořídil Prodig5, to je ovšem úplně jiné kafe. Práce s ním je mnohem lepší, takže se možná k tomu Satlooku už vůbec nevrátím. Pravděpodobně ho nechám opravit a následně ho prodám.
uživatel
Enik
12.08.2007, 13:29.15

Satlook mikro+

Jedná se asi o nejlevnější měřák s podporou NIT.
Pro běžnou potřebu,pro nastovování sat.anten,ideální pomocník.
Bargrafy jsou poměrně "přísné",ale spolehlivé!Šikovné,logicky uspořádané menu.Přesná tónová signalizace síly signálu.Konstelační diagram je také na urovni dětské hračky,viz Dusan.
uživatel
MarekS
12.08.2007, 13:49.04

Prodig5 je opravdový měřící přístroj,Saltlook mikro+ je stále jen sat.vyhledávač,i když slušně vybavený.Také ta cena to potvrzuje.Prodig5 cca 80000kč,Satlook cca 12000kč.
uživatel
MarekS
14.08.2007, 19:17.28

Používám SATLOOK MICRO a jsem s ním spokojený. Cena 9500 Kč. používám ho teĎ převážně na vyhledávání DIGI TV. Je přesný a velice dobře se nastaví anténa na max.Doporučuji !
uživatel
JirkaP