Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

Technisat Digitenne TT1

Čauky používám k příjmu DVB-T z Brna pokojovku Technisat Digitenne TT1.Programy z Barvičky jedou v pohodě.Rakouské k:21 a 31 spíš podle počasí,přijímač Strong srt5126,lokalita Lelekovice s výhledem směr Barvička,Víden.Hády mám za lesem.Dá se nějak zvýšit zisk antény?

O2Tv,VU+ Zero,Hliník 85cm IBU Twin 19.2E+23.5E Panasonic TH 42PX80.

Saták1
Registrace: 7/2008
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Technisat Digitenne TT1

Ano, použij pořádnou venkovní anténu, nebo selektivní sloučení více antén pro jednotlivé směry příjmu.
S interní anténou žádnou parádu nanaděláš.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Pokud ti to obcas jede i na pokojovku, s prumernou venkovni antenou ti to pojede urcite. Zisk pokojove anteny (de fakto dipolu) nezvysis nijak jednoduse. V Brne muzes prijimat min. 2 rakouske muxy, 3 ceske a dost pravdepodobne i Sk mux. Je to jen o kvalitnich antenach.

J a
Registrace: 7/2005

@Ja

myslím že v Lelekovicích ten SK mux asi nebude... ale je to jen tip. Jsou už hodně vražené v té úžině směr na sever od Brna... jestli teda myslíš Borský Mikuláš. Javorina je asi uplně bez šance, jak je slabá.

davidkriz
Registrace: 8/2009

No, za zkousku by to stalo. Jinak mas pravdu.

J a

@Ja

že bych se zeptal na jednu interní anténu od nejmenované značky/jaké asi :))) /, jestli je normální, že mi přijde domu sice v originální krabici, ale bez DC adapteru. Přitom v českém i německém návudo je jasně napsáno, že DC adapter je součástí balení.
Ale dnes už toho bylo dost a stejně jsem si ze šublíkových zásob vyrobil DC adapter jiný. Furt to vyšlo levněji, než to posílat zpět a objednávat něco jiného...

On Air!

Saxon

tak jasně, za pokus se nic nedá... teda pokud někdo nekupuje na pas blint na "dobré rady" různé antény, propusti a zesilovače :)
ono záleží jestli je tam někde na kopci nebo dole... tipuju že moc vysoko nebude, když má výhled jen na Barvičku a ne na Hády

davidkriz

@Saxon

Stejne tusim, ze brzo dostanu min. citrona :)
Ale je fakt, za prave casto vyjde levneji nebo na stejno si pomoct sam. To vis, OSVC si nemuze dovolit chovat se tak, jak velka firma. Skoncil by na UP.

J a

@davidkriz

ono Brno je celkove zajimave, jsou tu dokonce mista, kdy musis antenu otocit na Palavu, aby jelo DVB-T.
S tim Sk muxem opravdu zalezi, kde presne jsi. Ale protoze tu neni zadne jine ruseni, da se uspesne zpracovat i pomerne slaby signal. Doma me jede 66k i s urovni na antene kolem 25dBuV. Ale je jasny, ze tohle uz neni pro bezneho uzivatele.

J a

tak to jasně, to nikomu nedáš zodpovědně... v Brně je to co místo to jiná situace, vim vim... Pálava to někde jistí. Však znám tam míst, kde jsou opticky vidět Hády, Barvička, Kojál i Pálava...

davidkriz

RE:davidkriz

Bydlím na začátku Lelekovic od České na kopečku,Hády mi stíní les.Je fakt že dříve jsme chytali analogovou Víden celkem obstojně,potom nám vítr vzal antenní stožár tak používám pokojovku :-/

O2Tv,VU+ Zero,Hliník 85cm IBU Twin 19.2E+23.5E Panasonic TH 42PX80.

Saták1
Registrace: 7/2008

Myslim, ze s malym (nejde srovnavat stozary co byly drive) stozarkem a prumernou antenou by ti "Vidne", zvlast s 16QAM jely perfektne. Ty STVcka nevim, ale zmerit by se to dalo.

J a

ty Hády jsou tak zhruba směr stejně jak ta Javorina ztama... ale ta je tak slabá že stačí fakt stromy nebo to lízne kopec a skončila. Možná ten Borský Mikuláš na Slováky by stál za zkoušku... jenže to je o skutečných anténách, jak už tu padlo, s pokojovkou se dá tak leda škrábat na zádech :)

davidkriz

@Ja

máš kšeft :)

davidkriz

Ani nahodou, mam dovcu, kterou travim v dilne opravami :)
V Brne je min. jeden schopny antenar, takze obratit se je kam. Já jsem drahej takže pro většinu lidi nezajímavý.
:))) :)))

J a

jsme tušil že lenost u tebe zvítězí :D
ještě tam můžem poslat agenta z Adamova ;) esi se tu zjeví... kdyžtak mu to podstrčím...

davidkriz

@Ja

Citrony jsou zdravé!!!
Už na to dnes kašlu, mám rozkoukaný koncert PULSE od Pink Floyd z roku 94. Platonická vzpomínka na Strahov. R^
Čau

On Air!

Saxon

@Saxon

Radeji DELETE, co nadelas, ale google cache to zna jeste dlouho.

J a

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra