Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Gibertini 100Du

Zdravím,tak jsem se rozhodl,koupím asi Gibertku.Ta má zisk 43db a i když bude špatné počasí neměl by se ztrácet signál jestli se nepletu(když tak mě opravte).Nebudu vymýšlet hovadiny a chci chytat jen 23,5E-1W plus to co se vleze na MULTIFEED VANTAGE.Seženu delší zemnící drát(50cm*10mm) na lnb abych nemusel kupovat 2 stejný.Jsou dost drahý a asi bych ten druhý nevyužil.To je můj laický názor,co Vy nato?Ještě dotaz nemá nějaký zručný kutil možnost vyrobit držák na lnb k tomuto multifeedu?

bora
Registrace: 10/2009
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Gibertini 100Du

To je pěkný: jiná řešení jsou podle tebe hovadiny. Mně připadá tvůj nápad jako, mirně řečeno, nešťastný. Vlastně je to "zneužití" kvalitní paraboly k banálnímu účelu. Motor opravdu nemůžeš použít?

knawi
Registrace: 3/2007

Gibertini 100Du

Nic takového jsem neměl namysli.Jen mi přišla tato parabola jako nejlepší.Nic víc.

bora

Souhlasím co napsal knawi.
Je to neštastné řešení , bastlení ,schánění kutila atd...
Koupíš eventuelně drahou parabolu a pak šetříš a scháníš drát...
je to divný.
Na to co chceš kup multibeam a máš to.
Kdysi jsme provozoval to co chceš a ještě jsme tam měl motor jelo to ale nebylo to ono prostě bastlení a fušeřina.
Koukni jestli chceš na mě do galerie.Ted už mám jen T 90 a motor.

pat
Registrace: 1/2006
Galerie: pat

Gibertini 100Du

Tak že raději doporučujete T85 na to co chci chytat?Jaký vliv má počasí na tuto parabolu?

bora

Gibertini 100Du

Tady si musí člověk dát pozor na co se ptá.Jinak z něho uděláte úplnýho blbce že?

bora

@bora

Tak tohle netvrď, nikdo z tebe nedělá nic. Už delší dobu popisuješ svůj problém a je nás víc, kterejm se nezdá kupovat parabolu určenou k jinýmu účelu. Ale co, udělej ze sebe objevitele, pohraj si s drátem a svěř se jak dopadáš. Podle mě je té paraboly škoda.

knawi
Registrace: 3/2007

@bora

Nikdo z Tebe blbce nedělá ale tvoje otázky typu:
"Jaký vliv má počasí na tuto parabolu"....co ti na to odpovědět.
Když jednou pořádně foukne ulítá všechno a za 10 let už taky nebude jako nová..
Jaký vliv má počasí na podvozek Passata?....
Na to co potřebuješ a nechceš investovat ti stačí T 85.
Pořádně přidělat na správné místo nechat odborně seřídit a nastavit LNB a jsi v pohodě.
to je můj názor

pat
Registrace: 1/2006
Galerie: pat

Nic ve zlým, už včera jsem Ti chtěl napsat, že se škrabeš pravou rukou na levým uchu/ a zezadu/...řešení Ti už napsali výše- motor nebo parabolu určenou na šilhání.

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

Gibertini 100Du

Za to nařčení se omlouvám.Chtěl jsem jenom poradit jakou tu parabolu.Myslel jsem že ta Gibertka je dobrá volba .A ten vliv počasí to jsem se špatně vyjádřil. Měl jsem na mysli,když třeba prší nebo je bouřka liják atd.Jestli nejsou moc velké výpadky signálu.Tak že T85 mi bude stačit?Děkuji

bora

Bora, kdyby jsi nebyl línej, tak

https://www.parabola.cz/forum/topic-48670/

netace
Registrace: 12/2008

čím větší parabola,tím hůře pro špatné počasí,plocha+vítr,ok R^ R^ R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Ježišmarija,co zase řešíte.Anténa je nejlepší zesilovač,čím větší,tím kvalitnější signál,má to ale,také větší problémy s přesným nastavením,trpí při větších větrech.Zde je vhodné najít nějaké chráněné místo,nebo to po každé spoušti znovu nastavit.S tím nic jiného nelze dělat.Konvertor musí mít vždy co možná nejnižší šumové číslo a přizpůsobivost vůči anténě.Přijmač by měl mít co nejnižší šumový práh.Pokud se Vám to podaří dobře skloubit,budete mít vynikající výsledky.Toto je celá alfa-omega sat.přijmu,odborníci!! :) :lookaround: :lookaround: Co Vy na to?? :)))

zzaner
Registrace: 9/2006

to zzaner

My nic neřešíme, mně osobně je to putna. Původní dotaz byl na šilhání gib.100 s uhlem větším než 20 st., vantage šilhání s dodělávkou z drátu atd. Všichni jsme se zhodli, že to je hovadina. Jinak s Tebou souhlasím. U konvertoru preferuji tu Tvoji tzv. přizpůsobivost vůči anténě před nejnižším šumovým číslem. Bora mění zadání, takže je těžké se dovtípit co chce, ale aspon je slušný...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

Gibertini 100Du

Chci aby byl světoví mír(cha cha).Ale vážně chtěl bych kvalitní parabolu a přijímat: 23,5e-19,2e-13e-4,8e-1w.To je vše

bora

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra