Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Multifokus monoblok a 2 konvertory

Zdravím,včera jsem zprovoznil multifokus na pozice 13E,19,2E,23,2E a 28,5E.Střed mám na 19,2E, tam je monoblok, na 13E a 28,5E jednotlivé konvertory.V menu příjmače jsem nastavil DiseqC 3 na 13E,DiseqC 4 na 28,5E.V menu je ještě zvlášť Astra 2 na 28,2E,jaký tam mám dát DiseqC také 4,5,nebo nechat vypnutý a pojede to z pozice 28,5E spolu ?Za rady díky.

sven
Registrace: 12/2008
Odpověď v diskusním vlákně

RE:Multifokus monoblok a 2 konvertory

dej tam pozici 4.

Dejte mě lidi a já to /možná/ udělám...

wolf
Registrace: 1/2006

RE: Multifokus monoblok a 2 konvertory

Pokud chceš sledovat i programy s Astry 28,2E, pak musíš použít v nastavení stejný port, jako pro Eurobird1 28,5E.

Eurobird1 i Astra2 maji v menu hledání kanálů svoje TP, takže je musíš brát jako dvě různé družice. Jelikož maji pro pozici antény identickou polohu, musí mít stejnou pozici vstupu, jelikož obě využívají identický LNB.

Stejně to platí pro pozici 1W Intelsat a 0,8W Thor.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Teď tam mám vypnuto,tak dám tedy také DiseqC 4.Je zajímavé,že i při tom vypnutém Disequ jde Asra 2 z těch 28,2E.Mám pouze problém s frekvencí 11,642 V tam je signál na 0.Včera mi šla v pohodě stanice Bliss,dnes je tam tma.Vy ji máte dnes OK ?Za rady všem díky.

sven

Jestli máš v menu Diseqc vypnutý, pak je to stejné, jako bys tam měl při po zapnutí přijímače port A, pokud to začneš ladit po sledování družice například na portu 3, pak ti při nastavení DiseqC na "vypnuto" zůstane viset port 3.

To znamená, že když si necháš DiseqC na vypnuto, budou se Ti dít při ladění takové věci, že ti z toho bude zůstávat rozum stát...

On Air!

Saxon

Celý seznam programů bych uplně vymazal, pak bych nastavil pořádně porty DiseqC a pak bych začal teprve scanovat. Jinak se v tom budeš patlat a ničeho pořádného nedosáhneš.

On Air!

Saxon

Jo souhlas se Saxonem, já jsem monoblock na 13°E-19°E. nebo 23,5°E- 28,5°E Inverto univerzál 4-6°, na 80 i 60 cm parabole měl a testoval, ale na šílhání mám jednotliv. LNB 4 i víc na parabole. Nešetřím.

CES
Registrace: 4/2007

Díky za rady.A ještě k té frekvenci 11,642 V kde vysílá hudební stanice Bliss jde Vám ?

sven

jo hraje, zrovna jede Macy Gray.

On Air!

Saxon

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra