Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Problem dekodovanie vysokeho datoveho toku Skylink

Mohol by mi prosim niekto znaly potvrdit moju teoriu?

Domnievam sa, ze jeden Transponder dodava jeden datovy stream v ktorom je vsetko. Cize obraz, zvuk, EPG, napr. 4-6 HD programov. Frekvenciu, moulaciu a ine parametre zvlada tuner, z ktoreho vystupuju uz len ciste data. Keby to nezvladal, neslo by nic, ani FTA. Ak je poziadavka na kodovany kanal, prezenie sa CELY stream cez CI rozhranie, kde z neho karta vykoduje prislusny kanal a posle na zobrazovac a do zvukoveho D/A prevodnika. Cize pri poziadavke na dekodovanie sa cez CI a kartu zenie cely stream a tu zlyhava interface medzi tunerom a CAM, ktory neprepusti viac ako 58,8 Mbps

Je to nejak tak?
Ake su limity pre rozsirenie tohto lievika? Uprava SW? Vymena HW? Rozobrat prijimac a vycitat nazov chipu nemam problem, na internete som ho ale nenasiel.

dunaj
Registrace: 8/2009
Stránka: 1 2 [ 3 ] 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 82
Odpověď v diskusním vlákně

standa111, @007

Vo VANTAGE HD 8000S to ide aj po zmene parametrov TP úplne v pohode ako v internej čítačke (FW: 025201), tak aj v CI moduloch - TechniSat TechniCrypt CW (FW: 26.0.5.0.31), Diablo CAM rev 2.2 (UW 1.60) a dokonca aj v starom modro-bielom PHILIPSe), testované karty karty modrá SkyLink(CW), biela Skylink(CW), biela Skylink(ICE).

Keby to nešlo vo VANTAGE, TechniSat-e alebo TOPFIELD-e, boli by to črepy a na vine ich výrobcovia... Keď to nejede v Panasonic-u, na vine je Skylink... Naozaj zvláštne názory niektorých diskutujúcich...

Kvinto
Registrace: 6/2009

RE: Problem dekodovanie vysokeho datoveho toku...

007, nestojíš mě za to abych ti sdělil co si o tobě myslím. Na to jsem již dost starý a dívám se na takové odpovědi s nadhledem. .Mě naprosto nezajímají problémy Skylinku.Po mě chtěli a já musel zaplatit poplatek za koukání na Novu HD. Tak ať vše uvedou do původního stavu.Poplatek jsem zaplatil na pobočce na přijmový pokladní doklad a žádnou smlouvu jsem nepodepisoval.Na dokladu je napsáno Manipulační poplatek za TV Nova.Satelit Topfield mám z letošního roku a nebudu si jich tedy kupovat několik do zásoby a požívat ten, který náhodou pojede.Pokud naladím všechny FTA HD programy a třeba i Travel HD který má stejné parametry jako Nova HD ale není dosud zakodován měl by se Skylink zamyslet a neotravovat zákazníky.Staré obchodní heslo je, že jeden nespokojený zákazník poškodí pověst firmy více, než ji proslaví 1000 spokojených.

Jenulka
Registrace: 8/2006

Bylo by možná zajímavé zkusit o kolik procent by se musel snížit datový tok aby vám to začalo chodit. Pokud by to bylo jen 5%, tak by to na kvalitě nebylo poznat a byli by spokojeni všichni. Víc procent bych ale nerad. Druhé řešení je vyjmout Novu HD a dát ji na jiný TP. Nova asi vadí nejvíc lidem. 12109 nechat jen pro placený balíček HD.

visper
Registrace: 5/2008

visper

Ides na to dobre. Alebo by stacilo premiestnit nejaky z SD programov,co nik nepozera. Netreba zabudat ani na to, ze tieto prepchate TP budu urcite nachylnejsie na zle pocasie, ked uz teraz niektori museli dostelovavat. Ale ako tu uz bolo spomenute, ostatni by zase frflali, ze sa zase preladuje. Skylinku zrejme chybaju technici, ktori by mali trosku obchodneho ducha. Pan Glisnik sa potom snazi hasit, co sa da, ale toto su veci, ktore by profesionalni technici mali vediet predpokladat a vedeniu SL to vopred avizovat.
Staci si pozriet, ako to robia nemci. Pridavaju teraz 6-ty program do HD+ a maju to pekne rozlozene na 2 TP. Presne naopak, ako Bulhari, ktory maju 6 kanalov na jednom TP.

dunaj

Este toto by bolo riesenie:

https://www.parabola.cz/zpravicky/11102/jedna-nova-hd-pro-cs-link-a-skylink/

Nie je to skoda, ze sa do kozmu zenie 2x Nova HD pre dve konkurencne platformy zvlast v situacii, ked sa na tom vedia dohodnut? Tu je to spravne miesto, kde by sa dalo naozaj usetrit.

dunaj

Diky Dunajovi jsem si aspon castecne prohledl uvedenou DVB normu,u nas byla vydana v 01/2000 a jedna oprava k ni 10/2000.Je tedy otazkou kdo a proc dosud neprovedl navaznou shodu s vyvijenymi modulacnimi / komprimacnimi DVB metodami nejen pro HDTV.Pravdepodobne to mozna vyslo v nejakem doporuceni/smernici EBU ci CENELEC a bohuzel rovnez pravdepodobne nikdo nepredpokladal jakykoliv problem.
Jsem skutecne zvedav,co se z toho nakonec vyklube.

hdpe
Registrace: 11/2007

Nevypisujte tu nic o starych kramoch-kopec nemcov doteraz pozera astru v analogu.Samozrejme,vyvoj ma ist dalej(tak ako aj ide),ale bohuzial norma je norma,a ma sa dodrziavat.Pokial stream nedodrziava normu,tak to je problem a zakaznici maju narok k vrateniu parametrov podla normy.Zvedavy by som bol,co na to obchodna inspekcia.Prevadzkovateli by mali najprv vybojovat zmenu normy a az tak vysielat s uvedenymi parametrami.

Kasr
Registrace: 8/2008

@Jenulka: Ach ach, no jasne ze se ti to nelibi, ale se vseobecnymi podminkami jsi souhlasil pri registraci karty(a nikdo te nenutil nebo snad ano?) ... a manipulacni poplatek byl za aktivaci NOVY s tim ze nikde neni napsano ze naveky veku. Ale ja byt Skylinkem tak ti ten manipulacni poplatek 590 CZK vratim a to v plne vysi, at je splneno to obchodni heslo ...

@Kasr: Normu Skylink DODRZEL!! Potvrdil to samotny reditel Skylinku, to by snad mohlo stacit. A ze obdobne parametry ma x dalsich platforem v Evrope je snad dukazem taky, pekne je tady vyjmenoval vortimond, nebo ze by vsichni nedodrzovali normu?

Kazen a poradek je to hlavni!

007
Registrace: 10/2004

@007

Ze x platforiem pouziva podobne parametre neznamena to,ze dodrziavaju normu.Toto nie je ziaden dôkaz!A norma nebola zmenena,takze je platna.

@Kasr: Normu Skylink DODRZEL!! Potvrdil to samotny reditel Skylinku, to by snad mohlo stacit.
Nie,nestaci!Reditel skylinku nema co potvrdzovat.Na to su ine institucie.

Kasr
Registrace: 8/2008

Npisal som to uz na 1. strane

Normu dodrzal tak Skylink, ako Panasonic. Nepomohlo. EU v tom ma bordel a ja mam na TV tmu.
Nikto nechce, aby siel pokrok vzad. Treba sa len zamysliet, ci natrepanie vsetkeho HD do jedneho TP aj krokom vpred?
Za chvilu pridu dazde, potom sneh, medzitym vianoce...
Aka je zemepisna poloha nasich krajim oproti Astre? Tento rok som min. 2x zaregistroval vypadky v burkach. Vela ludi hlasi slabsi signal ako pred zmenou...
Skylink bude urcite od klientov dokladne informovany, aky kvalitny bude prijem z tohto TP v horsom pocasi a mozno svoje rozhodnutie raz prehodnoti. Az ked budu mat vsetci na TV "kosticky", ved uvidime.
To co robia nemci sa vola diverzifikacia, alebo rozlozenie zataze/rizika. Nikdy nestaviam vsetko na jednu kartu, jeden TP.
Aj ja mam tych kariet doma viac, aby som aspon nieco videl.
Je tu idealny priestor na dohodu s CS linkom o zdielani Novy HD, ktora by odlahcila tento TP a este by na tom aj obidve platformy usetrili. CS linku by odpadla cast nakladov a Skylink by na 12109 mohol dat zopar SD-cok.

dunaj

Cesta zpatky neni. Dohoda konkurentu je vzdy slozita vec. Ano EU v tom ma bordel, toz napis do Bruselu, vsak tam mame sveho voleneho zastupce.

007

Kupředu levá, zpátky ni krok!

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

007

Nepotřebuji vracet manipulační poplatek, ale najít řešení aby Nova HD hrála.Kdyby nějaký můj zaměstnanec na problém zákazníka odpověděl tím způsobem jako vy, to jest"máte to staré půl roku, tak co chcete, běžte si koupit nový přístroj", tak z firmy vyletí na hodinu. Vždy je potřeba hledat řešení, jako např. pan Visper v příspěvku z 17,41 hod.

Jenulka

Jenulka nic proti, ale kdyby ti o tu Novu tak šlo a měl svoje zaměstnance, nemáš čas ani nervy tady vyplakávat na fóru, ale pošleš jednoho s dvojkou pro pitomou Arivu a když se problém vyřeší, tak mu ji pak za to přihodíš k výplatě..

Tomik535

Nebo jsi po cestě z benzinky, kde jsi dnes tankoval svoje BMW zapomněl za tři kila koupit roční Gitalku, abys tady nemusel dnes večer s lůzou brečet?

Svoje milionářské kecy si nech na koledu..

Tomik535

Tomik535

Jestli takový postup při jednání se zákazníkem schvalujete, tak je mě vás líto.A to BMW jsem si ani nestačil koupit, když jsem před 12 lety odcházel do důchodu a předal firmu.A dnes jsem rád, že jsem si na jaře koupil alespoň Topfield 2010 a až do úterka jsem s ním byl spokojen.

Jenulka

@Jenulka
Z vašich slov je tedy zřejmé, že nejste nespokojen se Skylinkem, ale se svým stb.
Skylink dal jasně najevo, že je k řešení individuálních problémů připraven. Třeba i vrácením peněz za službu.
Ztrátu versus zisk touto změnou si už jistě spočítali a těžko jim vyčítat, že chtějí raději vydělat.
Za to, že jste si před doplacením těch 590,- nedokázal spočítat, že je výhodnější koupit novou kartu za 14 stovek, na které by vám navíc jely 2 měsíce a tři týdny multiHD +Hbo +Cinemax za cca 780,- měsíčně a druhou kartu podarovat dětem k SD přijímači, taky nemohu. Mohl jste se o tom třeba jen s někým poradit.
Jestli teda nemáte na nový přijímač či modul a nechcete čekat na to, zda řešení přijde nebo ne, co vám brání o svůj doplatek požádat zpět a koupit si třeba konkurenční kartu, na které vám ta Nova zase chvíli pojede?
Ještě vám zbude s babičkou na zájezd s překvapením a chutným obědem.

Fakt to nemyslím zle, ale voják se stará, voják má.

Tomik535

CS-link jasná volba,skylink stále problémy

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Tomik535

R^ R^ R^ Ta posledni veta obvzlaste sedla.

Jenulka: Nemame se tady na Vas slozit? Ja nic o pristroji pul roku starem nepsal, to jste asi spatne cetl. Ten blbej modul SMIT stoji cca 8 obedu a to je reseni prijmu Nova HD. Vy byste hned nekoho na hodinu vyhodil, no to je urcite reseni Vaseho problemu. Naopak ja bych vyhodil na hodinu meho podrizeneho, ktery by dobropisoval funkcni modul a to takovych Jenulku muze prijit klidne 100 a to uz jsou dost velky prachy. Proste styl Matka Tereza je jiste chvalihodny, bohuzel ne v komercni oblasti ...

007

Tomík 535

R^ R^ R^ _ tvůj příspěvek vytesat do kamene ;) R^

Nervoš
Registrace: 1/2006

007 a Tomik535

trapne vety o zajezdu s babickou a obedech jsou jasnym dukazem vasi "Ordinacni" inteligence...
tohle vlakno je o pomoci lidem, kteri maji problemy po zmene nastaveni jednoho transponderu firmou SKYLINK, nikoliv moralni zumpa neadrtalcu, kteri se vysmivaji lidem, kteri se zde slusne zeptaji...
HAMBA LIDEM JAKO JSTE VY DVA, HAMBA !!!!
;P

lyky
Registrace: 8/2010

Standa111
Vantage HD8000 nemá problém ani s ICE kartou, ani s novými parametry TP 12109, tento TP jede dokonce bez nutnosti přelaďování!

Já osobně (být v kůži Skylinku) bych to momentálně řešil tak, že Novu HD bych dočasně spustil FTA (Nova by jistě přivřela oko). To ovšem na cca max 1 měsíc, po který by technici Panasonicu, Humaxu (5000), Topfieldu (2050) atd, vyřešli zbytečně histericky okecáváný problém. Tímto by bylo dočasně, částečně učiněno k jistému klidu pro jisté malé procento postižených (myšleno z celkového počtu majitelů HD přijímačů).
Osobně mám problémy jen s prodanými Humax 5000, vše ostatní, Vantage, Dizipie, staré Topfieldy 7700 atd jede bez problémů.
Mí zákazníci s HDCI5000 jsou asi chápaví, protože všichni (cca 20) informaci vzali v potaz, v případě placeného HD oslovili, či osloví Skylink, ti s Novou HD se momentálně dívají na Novu v SD a tolerují čas k vyřešení problémů.

Zip

Zip

Nova HD FTA nic neriesi, naopak. Kopec ludi ani nepride na to, ze maju nejaky problem. Nie kazdy sedi na nete, ak my. Pozerat sa da aj Nova SD, v "najhorsom" Nova ¾HD z CS linku.

Horsie je to s HD balikom. Neviem, ci ho tak skoro uvidim...

dunaj

@Zip R^ no comment, ono to nejspíš není jen tím, jak jsou tví zákazníci chápaví, ale jistě i tím, jak jim to dokážeš vysvětlit a navrhnout možnosti příp. řešení.
Technické věci, které jsi zde popsal i ty(přechodné vypnutí kódování apod) jsme už několikrát probrali a věřím, že i o těchto(a možná i jiných) možnostech Skylink zvažoval nebo stále zvažuje.
@lyky
Je hezké, že mi připomínáš, k čemu může sloužit toto fórum. Právě zde se totiž (dovolím si mu říkat p.Jenulka) dověděl o možnostech řešení svého problému, které sis ale možná nevydukoval ty.
Chápu, že jsem si narážku na zájezdy pro důchodce mohl odpustit, ale vtipnější přirovnání za co by těch zbylých 250 korun mohl utratit, mě v tu chvíli nenapadlo.
Proto jsem napsal, že to nemyslím zle. Možná jsem mohl napsat posměšně. Ale to už je teď jedno, ti co mě tu znají déle, to věřím pochopili. Starších lidí si vážím a poté, co jsem poznal jeho přibližný věk, jsem mu i z úcty vykal. Můžeš si být jist, že to v anonymní diskuzi nedělám téměř nikdy.
Věřím, že se narozdíl od tebe neurazil, ale naopak mu tato diskuze pomohla.
Dobrou noc.

Tomik535

dunaj

Ano, máš pravdu, že určití lidé na to nepříjdou, ale než vyjdou nové FW, návrhy případných úprav .... tak může být naštváno zbytečně více lidí. Po tu dobu případného fta vysílání se nachystají záplaty, testovat to lze na placených kanálech. Většina lidí je tolerantní.

PS: Já se divím, kam až to zdejší redakce nechává zajít, kdyby bylo tolik "technických" vůči CS Linku, to by se mazalo. A problémy má i CS Link se svým systémem, jen se tu nějak podivně mlčí.

Zip
Stránka: 1 2 [ 3 ] 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 82

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra